Ontwikkeling (jeugdig) talent.

24 Februari 2009 / Technische Commissie / Nieuws van het eerste




door TC

Het beleid van de vereniging is onder meer gericht om met het 1e elftal op een zo hoog mogelijk niveau (hoofdklasse) te spelen met zoveel mogelijk zelf opgeleide (jeugd)spelers. Een mooie uitda-ging om deze doelstelling te realiseren. Hiervoor komt echter wel het nodige om de hoek kijken. Dit zal dan ook niet van de ene op de andere dag gerealiseerd (kunnen) worden. Maar toch de eerste (voorzichtige) stappen hiertoe zijn inmiddels gezet.

De praktijk leert ons, dat de stap voor de meeste talentvolle jeugdspelers naar de A-selectie nog (te) groot is. Zowel technisch als tactisch maar ook op fysiekterrein komen die spelers - enkele uitzonde-ringen daargelaten (nog) te kort. Over hoe en op welke wijze die stap verkleind/overbrugd kan worden is de afgelopen tijd regelmatig binnen de diverse (technische)geledingen van gedachten gewisseld.

Het afgelopen jaar is de organisatie al aangepast. De functie van hoofdjeugdcoördinator en trainer-coach van de A1 is gesplitst. Deze constructie bleek verre van optimaal. Het uitvoeren van beide functies door een persoon ging ten koste van het één of andere en soms ook van beide.

Een van de belangrijkste taken van het hoofd opleidingen (voorheen hoofdjeugdcoördinator) is om samen met de selectietrainers van de diverse leeftijdscategorieën zorg te dragen voor een gedegen opleiding. Naast de bij elke leeftijdscategorie behorende voetbaltechnische en tactische aspecten dient ook het fysieke gebeuren de nodige aandacht te krijgen. Dit alles dient onder meer te leiden tot het overbruggen van de kloof tussen uiteindelijk de A-junioren - het vlaggenschip van de jeugd - en het 1e/2e elftal.

Ook het regelmatig spelen van wedstrijden met het zogeheten belofteteam (spelers onder de 23 jaar) is in dit kader een must. De afgelopen jaren is aan dit elftal te weinig aandacht besteed. Hier is/wordt per direct verandering in aangebracht. Spelers die voor dit elftal in aanmerking komen krijgen nu op de maandagavond een extra training en spelen in principe een keer in de drie weken een wedstrijd. Wellicht ten overvloede het betreft een extra training. Dit impliceert, dat zij de reguliere trainingen (twee keer in de week) bij hun eigen team (moeten) blijven volgen.
 
Door meer tijd en meer persoonlijke aandacht aan deze talentvolle spelers te besteden neemt de kans toe op het doorstromen van die spelers naar respectievelijk het 1e en 2e elftal. De begeleiding van het belofteteam is in handen van de technische staf rond het 1e en 2e elftal. Ook een fysiotherapeut, een assistent scheidsrechter en een teammanager maken van het begeleidingsteam onderdeel uit.

De eerste wedstrijd van het belofteteam staat voor maandag 02 maart aanstaande gepland. Het aanvangstijdstip is 19.30 uur. Tegenstander die wedstrijd is het eerste elftal van BAS uit Biddinghuizen.
 
Technische Commissie

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief