Algemene leden vergadering

14 Maart 2009 / Bestuur VVOG / Algemeen




door bestuur

Leden akkoord met contributieverhoging nieuwe seizoen

Voor het nieuwe seizoen 2009-2010 verwacht het bestuur lagere sponsorinkomsten, extra kosten van nieuw beleid en onvermijdbare kostenverhogingen. De lagere sponsorinkomsten en de kosten van nieuw beleid zullen binnen de bestaande begroting worden opgevangen. Voor nieuw beleid wil het bestuur meer aandacht schenken aan de vrijwilligers, de jongste jeugd en de positie van het damesvoetbal.

Daarnaast heeft het bestuur te maken met onvermijdbaar hogere kosten voor energie, groot onderhoud van de kantine en de vervanging van de sportmaterialen. In de algemene ledenvergadering van 24 februari zijn de leden er unaniem mee akkoord gegaan de hogere kosten te dekken door een contributieverhoging. Deze zal gemiddeld € 3,10 per lid per kwartaal gaan bedragen. Het bestuur zal over de verdeling van de contributieverhoging nog een voorstel doen bij de behandeling van de begroting voor het nieuwe seizoen die in mei gepland zal worden.

Bestuursvoorstel over kunstgras wordt door leden breed gesteund.

De leden van VVOG zijn voorstander van een goede kwaliteit kunstgras. Ze vinden wel dat voor de eigen bijdrage van ruim € 15.000 behalve het hoofdveld ook de oefenhoeken door kunstgras moeten worden vervangen. In de algemene ledenvergadering van 24 februari was een ruime meerderheid het met het bestuur eens om in dat kader een aantal zaken nog eens goed uit te zoeken omdat dat zowel voor VVOG als de gemeente kan leiden tot besparingen.  Zo is nog niet bekend of de BTW verrekenbaar is en dat kan alleen al voor het hoofdveld € 60.000 opleveren.  Er moet ook nog onderzocht worden of gelijktijdige aanleg van hoofdveld én oefenhoek tot besparingen leidt, of een effectievere benutting van de oefenhoeken (vergroten oefenhoek 2) tot een besparing op investeringen kan leiden. Of zelfwerkzaamheid kosten kan doen besparen én of een gezamenlijke aanpak van de verhuur niet tot meerinkomsten voor VVOG en de gemeente kan leiden. Het bestuursvoorstel om een gezamenlijke werkgroep van gemeentelijke en VVOG vertegenwoordigers in te stellen om dat te gaan onderzoeken vond instemming alsmede het streven om dan in 2010 tot gelijktijdige aanleg van een kunstgras hoofdveld en kunstgras oefenhoek te komen. Inmiddels is een brief van deze strekking naar burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de voorzitters van de raadsfracties gestuurd. We wachten in spanning de reactie af maar zijn vol vertrouwen op een goede afloop.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief