Mijmeren over mooiste jaar VVOG

26 Maart 2009 / Redactie / Algemeen

foto: Bram van de Biezen


bron: De Stentor
door: Marco Jansen

HULSHORST - De jaarlijkse sprekersavond voor de businessclubleden van VVOG was voor de Harderwijkse voetbalclub aanleiding om naast ex-coach Dwight Lodeweges de oud-spelers uit te nodigen, die in het seizoen 1996-1997 met VVOG beslag legden op de landstitel bij de zaterdagamateurs.

In de Hof van Hulshorst werd het succesteam met iconen als Bert Hoeve en Jacob Mulder weer bij elkaar gebracht.

Nijkerker Mulder stond van 1992-1999 bij VVOG onder de lat en beschouwt het succesjaar als 'één groot hoogtepunt' in zijn loopbaan. "Ik was toen dertig jaar en al in de herfst van mijn carrière. We gingen zonder enkele verwachting en met beperkte middelen het seizoen in, maar vanaf dag een stonden we bovenaan. Drie wedstrijden voor het einde waren we al kampioen. Wat vooral is bijgebleven, is dat we in de kampioenscompetitie met GVVV en Lisse zo goed voetbalden. We gaven echt thuis toen het van ons verwacht werd. Niet dat we de beste elf voetballers van Midden-Nederland hadden, maar we waren wel het beste team."

Bert Hoeve was met 28 jaar een belangrijke pion op het middenveld. "Het was één van de mooiste jaren, waarin alles perfect klopte: tussen publiek en spelers, spelers en trainer en de spelers onderling. In de competitie zat alles mee. Als wij verloren, deed de concurrentie dat ook. Zo verloren we de kampioenswedstrijd met 1-0 van Elburg, maar omdat nummer twee Urk ook verloor, maakte dat niet uit. Zonder de anderen tekort te doen hebben we met twaalf gelijkwaardige jongens een heel hoog rendement gehaald. Het klikte binnen en buiten het veld. Iedereen liep daardoor een stapje harder voor elkaar. Dwight Lodeweges was een trainer die 'donders' duidelijk was in alles, waardoor je weinig discussies had. Hij is de beste trainer die ik ooit gehad heb. Zo goed en zo eenvoudig simpel en effectief. Dat zag je terug op het veld: je wist wat je van elkaar moest verwachten."

Hoeve beschouwt Lisse-uit (1-3 winst) als de mooiste wedstrijd van dat seizoen. "De zon scheen, de scheidsrechter was goed, er was veel publiek en niemand verzaakte. Het was een wedstrijd met alles er op en eraan."

Lodeweges, nu hoofdtrainer van PSV, was tussen 1995 tot 1999 coach op De Strokel. Hij kijkt met veel voldoening terug op zijn succestijd bij VVOG. "Wat ik wel heel mooi vond aan dat ploegje - met Harderwijkers, Amersfoorters, Nijkerkers en Elburgers - was dat ze vreselijk goed konden voetballen, maar dat het ook nog aardig klikte met elkaar. Hoe er over voetbal gepraat en hoe het beleefd werd. De teamgeest was er en dan kun je bij elkaar een potje breken. Het feit dat je kampioen wordt, is ultiem. Vooral omdat ze daarvoor ook al goed voetbalden, maar te laag stonden op de ranglijst."

Lodeweges vindt het prachtig om zijn spelers nog eens terug te zien. "Sommigen zijn natuurlijk wat dikker en zwaarder geworden, maar het is hartstikke leuk. Ik ben de club een beetje uit het oog verloren, maar ik kom er absoluut graag. Ik zou zeker nog wel eens trainer van VVOG willen zijn."

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief