Campione, Campione ole, ole, ole

25 April 2009 / Redactie / Jeugd

door Cor Klaassen

Het kan niet op voor VVOG E1. Afgelopen maandag werd na een prima 2e helft tegen VVOP de halve finale van de beker bereikt. Gisteren was de loting.....op 9 mei thuis tegen......VITESSE /AGOVV E2. Afgelopen donderdag trainde de E1 lekker scherp, met nog 2 wedstrijden te gaan en 5 punten voorsprong wilden ze er flink voor gaan. 2 kansen waren er, de 1e uit tegen Sparta en de 2e thuis tegen DVS.
Donderdag kregen ze van de trainer een voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Sparta en het belangrijkste was: SPEEL JE EIGEN SPEL EN KNOK JE HELEMAAL LEEG.

Zaterdag voor de wedstrijd werden er nog wat persoonlijke dingetjes doorgenomen en om 10u. was de E1 klaar voor de kampioenswedstrijd. En we hadden niet de gemakkelijkste tegenstander, Sparta was de laatste tijd goed op dreef. Thuis wonnen we op de valreep met 3-2 na een 0-2 achterstand.
De meeste kampioenswedstrijden zijn niet om aan te zien.
Maar VVOG E1 deed hier niet aan mee. Er werd van meet af aan geknokt voor elke bal en door altijd hetzelfde systeem te spelen weet iedereen ongeveer wat hij wel en niet moet doen.
Nee, zenuwachtig spel zagen we zeker niet, VVOG liet meteen zien dat ze niet voor niets koploper waren en ze dicteerden het grootste deel van de 1e helft.
En al snel kwamen we op voorsprong. Een corner van Milan werd vanaf achterin door Tijmen binnengeschoten, 0-1
En VVOG ging door. Tijmen kwam verschillende keren goed door vanaf achteren, nu legde hij precies op tijd af op de geheel vrijstaande Milan, deze schoot de bal netjes in de hoek binnen, 0-2. Nee, Sparta wist geen raad met dit VVOG.
En de keren dat ze doorkwamen stond keeper Thom goed paraat.
Wouter, vandaag rechtsvoor, zette een goeie actie in en scoorde in de verre hoek,0-3.
Wat een weelde, 0-3 bij de rust.

In de rust gaf de trainer aan om deze stand vast te houden en te proberen na een tijdje de 0-4 te maken.
In het begin van de 2e helft was Sparta wat beter en kreeg hier en daar wat kansjes, maar VVOG hield stand. Joost en Benjamin zaten er bovenop en anders was er altijd wel een ander die er net tussen zat.
Langzamerhand nam VVOG het heft weer meer in handen en kreeg weer kansen. Wouter knalde nog een keer op de paal. En ook de 0-4 kwam er. Thijs maakte aan alle onzekerheid een eind door 0-4 binnen te schieten.
Sparta mocht daarna de eer redden en zo was de terechte eindstand 1-4. VVOG E1 was kampioen, het moeilijke Sparta was geen obstakel voor de groenwitten.
En na het laatste fluitsignaal barste het feest los.
De gastoeters van Jan moesten eraan geloven, iedereen mocht weten dat VVOG E1 uiteindelijk de beste was.
Kampioen worden in een moeilijke competitie geeft nog veel meer voldoening.
En Sparta was een prima verliezer, iedereen van VVOG E1 kreeg een standaardje met de felicitaties daarop namens Sparta. Deze geste werd door een ieder zeer gewaardeerd, hartelijk dank Spartanen.
Namens de jeugdvoorzitter kreeg iedereen een medaille en bij terugkomst in Harderwijk genoten we nog even na op het terras met een lekker patatje, snack en wat drinken aangeboden door het jeugdbestuur.
Ook mocht ik de jongens een prachtige kampioensbeker overhandigen aangeboden door AUTOCENTRUM ERMELO, Johan bedankt namens de E1.
Kampioen worden in de hoofdklasse gebeurd niet zo vaak en zeker niet als je op de helft nog 6 punten achterstaat.
Cor (trainer) en Bernard (leider) zijn zeer trots op de jongens, vooral door de goeie mentaliteit die ze vaak tonen. Als team (met z'n 11'n) zijn we tot grote hoogte gestegen, waarin iedereen zijn steentje aan heeft bijgedragen.
Voorlopig GENIETEN we nog even na, maar er staat nog veel meer moois op het programma.
9 mei halve finale tegen Vitesse.
16 mei Kampioenentoernooi met de 8 hoofdklassenkampioenen.
30 mei toernooi Sparta.
6 juni toernooi Nijmegen of bekerfinale.
13 juni dagje pretpark
En dan tussendoor nog het kampioensfeestje, aangeboden door onze sponsor: MIDDEN NEDERLAND MAKELAARS.

Ja KAMPIOEN en in de halve finale van de beker, ongelooflijk jongens, petje je af voor jullie.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.