Voorzitter Ruud Posthumus houdt vertrouwen in eerste elftal

31 Oktober 2009 / Algemeen

Ruud Posthumus (63 jaar) is al 51 jaar lid van VVOG en sinds vier jaar bekleedt hij de hoogste positie binnen de club. Zelf speelde Posthumus als keeper én als veldspeler een aantal wedstrijden in het eerste elftal. Iets wat niet voor veel mensen is weggelegd. Als voorzitter heeft hij een duidelijke missie: “We moeten één grote familie worden, de betrokkenheid binnen de club kan beter.”

Posthumus bekleedde na een carrière als inkoopmanager van grondstoffen in de aluminiumindustrie verschillende functies binnen VVOG. Zo was hij voorzitter van de sponsorcommissie, bestuurslid en vice-voorzitter. “Ik vind dat alle leden wel iets voor de vereniging zouden kunnen doen. We hebben nu ongeveer 260 vrijwilligers, maar je ziet toch dat het werk vaak door dezelfde mensen wordt gedaan. Daar gaan we proberen verandering in te brengen door alle taken binnen de club in kaart te brengen.” Het bestuur hoopt zo meer duidelijkheid te kunnen geven aan leden die iets voor de club willen doen, maar daar niet hun hele weekend voor willen opgeven.

Van VVOG een hechtere vereniging maken; het is een van de voornaamste doelstellingen binnen het bestuur. “De tijd dat er alleen aandacht was voor de hoogste teams is geweest. Zo gaan we bijvoorbeeld vier keer per jaar voor de jeugd een attractieve dag rond het eerste elftal organiseren. De eerste dag was tegen DETO en dat was een enorm succes”, zegt Posthumus. Het is de bedoeling dat ook de spelers van het eerste zich vaker met de kleintjes gaan bemoeien, door bijvoorbeeld op zaterdag bij de wedstrijden te gaan kijken. “Dan kan iedereen zien dat het eerste niet alleen met zichzelf bezig is.”

De prestaties van het eerste elftal blijven voorlopig achter bij de verwachtingen, maar de voorzitter blijft vol goede moed. “Ik heb er vertrouwen in en ik denk dat ze het nog gaan halen. We moeten positief blijven. De prestaties zijn niet alleen voor mij een teleurstelling, maar ook voor de spelers en vooral de supporters.” Het feit dat er een jong team op het veld staat is volgens Posthumus een van de oorzaken van de mindere prestaties. Maar dat biedt de mogelijkheid om te groeien.

De Topklasse, die volgend seizoen van start gaat, lijkt dan ook verder weg dan ooit. Geen ramp volgens Posthumus: “De Topklasse moeten we vergeten. Dat is iets voor clubs als Katwijk, Spakenburg en IJsselmeervogels. Die hebben meer sponsorinkomsten dan sommige clubs in de Jupiler League.” De hoofdklasse moet het doel van VVOG zijn dit jaar. Een plek bij de eerste vier geeft recht op promotie. “We staan er nu slecht voor, maar je weet niet wat er kan gebeuren.” Op zich is de preses blij met de nieuw te vormen Topklasse, omdat de eerder genoemde ‘grote’ clubs de kans moeten hebben om verder omhoog te komen.

Of VVOG volgend jaar weer in de hoofdklasse speelt is nog even afwachten. Duidelijk is wel dat er binnen een aantal jaar gespeeld zal worden op kunstgras. Wanneer dat zal zijn is het enige punt van discussie. “Vooralsnog wil de gemeente alleen op het hoofdveld kunstgras aanleggen, maar wij willen daar de oefenhoeken bij. Voor het bedrag dat wij zelf moeten betalen kunnen we geen genoegen nemen met alleen het hoofdveld”, aldus Posthumus.

Daan Siblesz
daan@vvog.nl

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief