Johan Boone en Rien van Gilst ereleden

22 December 2009 / Bestuur VVOG / Algemeen

In de algemene ledenvergadering van 8 december zijn Johan Boone en Rien van Gilst benoemd tot erelid. Beide heren hebben de afgelopen ruim 30 jaar zich op grootse wijze ingezet voor VVOG.

Johan stamt uit een voetbal familie en begon met voetballen op 12 jarige leeftijd bij de jeugd van V.V.O.G. Samen met zijn broers Bertus en Rini speelde hij jarenlang in het eerste elftal.

Rien begon al met voetballen op 9 jarige leeftijd bij de jeugd van V.V.O.G. Na alle jeugdelftallen te hebben doorlopen is hij via de A1 bij de selectie gekomen. In het seizoen 1971/1972 debuteerde hij in het eerste elftal als rechtsback en daar speelde hij tot het seizoen 1978/1979.

Na hun actieve voetbalcarrière bleven beide heren actief voor VVOG.

 Johan werd in 1977 bestuurslid van het zaterdagvoetbal. Verantwoordelijk voor technische zaken en later verantwoordelijk voor onderhoud gebouwen en materialen bleef Johan zich enthousiast en deskundig inzetten. Ook was hij gedurende 4 jaar de gewaardeerde assistent - trainer van Jan Lankreijer.

Rien werd bestuurslid bij de jeugdafdeling om na 4 jaar wedstrijdsecretaris te worden in het zaterdagbestuur van de lagere elftallen. Een veelomvattende functie die hij met grote inzet en met veel organisatietalent vervulde. Zijn wijze van samenwerking met de elftalleiders werd zeer gewaardeerd. Ook was hij medeorganisator van het befaamde oliebollen toernooi.

Beide heren waren ook nog eens organisator van het “lagere elftallen toernooi”, later genoemd het “Henk van der Kolk toernooi”.

Van beide kunnen we zeggen dat ze het beste met VVOG voor hebben. En dit is nu dan terecht beloond met het erelidschap, als blijk van grote waardering voor hun beider inzet!

 

Voorzitter Ruud Posthumus reikt de oorkondes uit aan de juist benoemde ereleden.
Johan Boone


Rien van Gilst

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief