Beknopt verslag van de ALV d.d. 8 december 2009.

26 December 2009 / Bestuur VVOG / Algemeen

De vergadering van vanavond omvat een terugblik op het verenigingsjaar 2008 - 2009.

Terugkijkend zien we wisselende resultaten op het sportieve gebied. Het is het eerste team niet gelukt direct terug te keren naar de hoofdklasse, ondanks de mogelijkheden die er waren. Het tweede team heeft het fantastisch gedaan en speelt wel reserve hoofdklasse. De C1 is kampioen geworden en was al in een vroeg stadium onbereikbaar. De E1 een talentvol jeugdteam heeft een goede prestatie geleverd door kampioen te worden in een zware competitie en heeft zelfs 2 spelers voortgebracht die naar een BVO vertrokken, t.w. Vitesse en FC Zwolle.

Het bestuur bedankt de ZAVO en alle vrijwilligers die steeds weer klaarstonden voor VVOG.

Het verslag van de algemene ledenvergadering van 26 augustus 2009 wordt goedgekeurd en vastgesteld Het huishoudelijk reglement is gewijzigd zoals voorgesteld op de ledenvergadering.

Penningmeester Willem Lubbersen geeft aan de hand van een PowerPoint presentatie een toelichting op het financieel jaarverslag. Gesteld wordt dat de kostenbeheersing goed is geweest. Het kleine positieve resultaat is het gevolg van te weinig inkomsten naast de contributie en sponsoring.
Compliment aan de jeugdsectie voor de goede beheersing van de kosten ondanks de groei van het aantal jeugdleden. In feite zal de jeugd meer materialen nodig hebben en verwacht wordt dat zij een verzoek indient voor verruiming van de begroting komend seizoen.
De verslagen van de kascommissie en het administratiekantoor worden door dhr. R. Posthumus voorgelezen. Er wordt decharge verleend aan het algemeen bestuur.

De huidige secretaris mevrouw Suzanna Dekker is aftredend. Er zijn geen tegenkandidaten aangemeld. De vergadering gaat akkoord met de herbenoeming van mevrouw Suzanna Dekker.

Informatie over het kunstgras
12 november heeft de gemeenteraad ingestemd met een extra bedrag voor aanleg van kunstgras op de oefenhoek. Er wordt met de Gemeente verder onderhandeld over de kwaliteit van het kunstgras, de totale oppervlakte van de oefenhoek en zelfwerkzaamheden. De planning is dat het kunstgras bij aanvang van het nieuwe seizoen in gebruik genomen kan worden.
Het kunstgras kost de vereniging € 16.000, - per jaar. Dit geld moet gegenereerd worden door middel van te houden acties en/of contributieverhoging. Er zijn leden die voorstellen het gehele bedrag door te berekenen in de contributie, omdat dit de zekerheid biedt dat het geld er is. Maar het voorstel met acties het geld bijeen te krijgen wordt meer ondersteund. Het organiseren van acties heeft als voordeel dat het intern de saamhorigheid en extern de goodwill bevorderd. Het kunstgras mag 365 dagen per jaar 24 uur per dag bespeeld worden Er wordt een groep samengesteld bestaande uit een aantal leden om te kijken welke acties er allemaal georganiseerd kan worden.
De voetbal gerelateerde activiteiten op kunstgras zullen worden aangestuurd door de evenementen commissie.

Extra aandacht voor de schoonmaakwerkzaamheden van de kleedkamers.
Het bestuur uit zijn zorg over het in slechte staat achterlaten van de kleedkamers na afloop van de trainingen en wedstrijden. Dit moet ophouden en er zal bij herhaling sancties worden opgelegd.

Benoeming Ereleden
De heren Johan Boonen en Riny van Gilst worden benoemd tot ere leden vanwege hun grote en jarenlange verdienste voor de vereniging en ontvangen een oorkonde en een fraaie bos bloemen.

Bij de rondvraag kwam naar voren of het bedrag van de contributieverhoging voor kunstgras niet de ondersteunende leden zal raken. Een van de argumenten is dat bijvoorbeeld:
- ondersteunende leden vaak vrijwilligerswerk verrichten.
- contributieverhoging i.v.m. kunstgras is niet relevant voor ondersteunende leden.
Het bestuur neemt deze vraag mee.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief