Column Trainerspraat

5 September 2010 / Redactie / Algemeen

Henk Drost - In het verleden heb ik als hoofdtrainer regelmatig een column geschreven voor de site. Dit wil ik nu ook (blijven) doen. Om de drie weken zal ik een stukje schrijven. Hierbij de eerste column 'Voorbereidingsperiode'.

Voorbereidingsperiode.
Heerlijk z,n zomerstop, je krijgt weer honger naar de bal en trek in de competitie.
Voor mij was het toch een andere voorbereiding dan de laatste jaren. Dit seizoen niet op het veld, geen trainingen geven en wedstrijden coachen. Vooral de eerste weken van augustus was afkicken. De voorbereidingsperiode is voor een trainer de mooiste periode van het seizoen. De velden liggen er geweldig bij, vaak een mooie zomeravond en de spelers zijn gretig om zich in de basis te spelen. Supporters zijn weer nieuwsgierig hoe de selectie er voor staat en kijken volverwachting naar de start van de competitie.

Nee, het was voor mij toch even zoeken naar mijn rol. De eerste weken veel vergaderingen bijwonen. Het opstarten van de vele jeugdteams vraagt veel tijd en energie van vele vrijwilligers. De start is altijd weer spannend, wie komt waarin te spelen, wie gaat er trainen, wie gaat de wedstrijden begeleiden bij welk elftal, indeling van de trainingsvelden –en tijden, maar ook het uitdelen van shirts, ballen, vooral heel veel ballen..Kortom een heel gedoe om de VVOG trein weer in beweging te krijgen.. Ik heb veel bewondering voor de jeugd coördinatoren van VVOG, Ber Verbeek (A-B Jun), Ben v Reenen, Gerco Overheem ( C Jun en D pup), Robin v Uhm, Peter Krop, Jan le Conté en Jeroen Brands (E –F Pupillen), zij zijn in deze periode onmisbaar voor de jeugd, complimenten voor jullie inzet!

Hoofdjeugdopleiding.
Dit seizoen volg ik Gerrit Hup op als Hoofd jeugdopleidingen. Ik ben (mede) verantwoordelijk voor het uitvoeren van de jeugdopleiding. De jeugdopleiding begint bij de
F Leaque en eindigt bij het tweede elftal. Alle teams die hier tussen zitten moeten worden aangestuurd en bewaakt conform het technische jeugdplan van de club. Daarbij hoort het aansturen cq helpen van de selectietrainers en het bewaken van de juiste speelwijze.
Het is een uitdagende functie binnen de club. Ik ben iemand die steeds op zoek is zaken te verbeteren en die kansen liggen er volop bij VVOG. Verder kan ik in deze functie invloed uitoefenen op de gehele jeugdopleiding en dat zal niet alleen bij de selectie teams zijn, maar ook bij de schaduwelftallen. Ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.

Kaderavond.
Maandag 30 augustus was er de eerste kaderavond van het nieuwe seizoen. Wat een opkomst, meer dan vijftig leiders en trainers waren deze avond aanwezig, GEWELDIG.
Dit geeft mij de nodige energie om het komende seizoen de kaderleden te gaan ondersteunen.
De meeste kaderleden zijn welwillende ouders, die zichzelf in het diepen hebben gegooid.
Zonder enige kennis of ervaring. Uit de inventarisatie van deze avond is naar voren gekomen om extra kennis op te doen in de vorm van thema-avonden, demonstratietrainingen en een interne trainersopleiding. De komende weken gaan we dit oppakken en uitwerken. Een mooie start zo aan de vooravond van de competitie.

Henk Drost

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief