Coach Cor - Column nummer 7

13 September 2010 / Redactie / Algemeen

Wat werden we verwend!! De mooiste dag van de week viel op zaterdag, een prachtige zonnige dag en net boven de 20 graden.
Bij de E4 begint de wedstrijd altijd al weer vroeg, thuis is 9 uur de speeltijd. En vandaag stond de competitiestart op het schema:  Thuis tegen EFC E1. De bekeruitslagen van hun gezien hebbende zou dit een hele zware partij worden met waarschijnlijk dubbele cijfers.
Voor rust een sterk spelende E4 en maar met 1-3 achter. Maar dit een hele wedstrijd volhouden......nee dat kan gewoon nog niet. Na rust binnen 6 minuten al 1-9......ook dit is niet nodig natuurlijk. EFC won met 13-1 en hoort een klasse hoger. En mijn en Helga's E4 krijgt het zwaar in deze 2e klasse. Als trainer alleen maar kijken naar de verbeteringen wat minder naar de uitslagen. Vorig jaar als F2 in de 2e klasse ,nu als E4 ook in de 2e klasse en ook nog in een pittige poule,dan weet je het eigenlijk al wel.

Daarna zag ik 1 helft van de F1 tegen Zeewolde waar maat Kees de scheids was. De F1 was duidelijk minder dan vorige week en bij Zeewolde zag ik een meisje hele leuke dingen doen .Bij rust 0-2 ,einde werd 2-3 met een betere 2e helft naar horen zeggen.
Toen naar de D2 die SDC D3, een laagvlieger ontving. Ook hier een moeizaam VVOG, dat wel won met 6-2 maar het niveau van de eerste wedstrijden is ver te zoeken.

En tot slot zag ik nog de zeer waarschijnlijk laatste thuiswedstrijd op veld 6, oude tijden ja. VVOG tegen DOSK. DOSK is de laatste jaren ook flink afgezakt en ik verwachtte toch wel een zege voor onze groenwitte club. VVOG was voor de rust wel in de meerderheid, maar echt goed nee en toen het ook nog verdedigend liep te slapen stond DOSK bij de rust ineens gewoon met 0-2 voor.
Verdoofd verdween ik naar de kantine ,0-2 dat kan toch niet..................En nauwelijks terug bij veld 6, een penalty en 0-3. Zou ik blijven staan of toch weer naar de kantine gaan of gaan wandelen in het bos........ik koos toch maar voor het zonnetje bij veld 6, wie weet. Ik zei nog tegen mijn vrienden om me heen: Van de 30 keer is het 29 keer nu bekeken, maar die ene keer kom je toch nog terug. En zou het nu vandaag net die ene keer zijn!!!
Na de 0-3 viel VVOG natuurlijk aan, maar zonder overtuiging ,maar dan ineens Thomas kan de 1-3 maken ,wie weet? En dan zie ik een overtreding op de keeper, maar de scheids fluit niet en Thomas maakt 2-3.
Het publiek gaat achter de ploeg staan en DOSK is compleet de weg kwijt, want zo'n goede ploeg is het ook niet. Rick maakt prachtig 3-3 en als Rocco de 4-3 er ook weet in te werken ontploft veld 6. Toch nog winst?  Maar dan net zo'n overtreding bij Fabian, waarom stompte hij die bal eigenlijk niet? En ook deze liet de scheids doorgaan en toch nog 4-4.
Wat was dit jammer!!!!!
Een 2e helft die je zelden ziet, vooral het laatste deel was zeer spectaculair, maar toch maar 1 puntje.

Verdedigend is er bij VVOG toch nog wel wat te doen. Dennis van Vuuren twijfelde ik al over en dat is nu nog meer geworden.
Geef mij als backs maar Niels en Martijn (was nu ook zo) en in het centrum zou ik Sam neerzetten samen met Jeroen vd Zanden met daarvoor Domi.  En ook nu zag ik het gebrek aan routine, waar ik al voor waarschuwde, maar dat is nu eenmaal een gegeven.
Zaterdag wacht medekoploper SDVB uit en dan Zwart wit.

De conclusie van deze zaterdag was wel dat ik heel veel doelpunten heb gezien, zeer veel zelfs.

Zoals jullie hebben gezien is de column na lange tijd weer verschenen op de VVOG site, waarom? Ik bespeur en signaleer dat er bij VVOG toch dingen aan het verbeteren zijn, eindelijk zou ik zeggen en omdat ik wel kritisch blijf hoef ik nu ook minder scherp te zijn en heb besloten weer mijn toestemming te geven om hem te plaatsen. Verschillenden weten niet dat hij gewoon altijd is doorgegaan op mijn eigen site. Daar kunnen jullie ook de overige columns lezen van dit seizoen waaronder de voorspellingen. Kijk dan op: http://columncoachcor.ditismijnteam.nl/

De kunstgrasvelden naderen ook hun voltooing, het werk er omheen is ook een hele klus zo we kunnen zien. Mijn grote waardering voor de vrijwilligers die daar ook hun steentje aan bijdragen. Johan du Bois met zijn mannen zijn goud waard voor deze club ook dat mag weleens gezegd worden. En natuurlijk de terugkeer van Ria als webmaster doet mij zeer goed. Daarnaast zie ik een zeer actieve nieuwe hoofd jeugd Henk Drost,dus VVOG gaat vooruit!!

MIJN GEDANE VOORSPELLINGEN
VVOG - DOSK 4-4, ik zei 2-0 -- fout
BERKUM 2 - VVOG 2 0-0, ik zei 1-1 -- 3 pnt
VVOG A1 - VOORWAARTS A1 1-1, ik zei 2-3 -- fout
CSV 28 B1 - VVOG B1 5-3, ik zei 2-1 -- 3 pnt
VVOG C1 - CSV 28 C1 3-1 , ik zei 3-0 -- 4 pnt
VVOG D1 - ONA D1 7-0, ik zei 7-0--- 6 pnt (en een tompouche)
SDC E1 - VVOG E1 5-2, ik zei 4-1 -- 3 pnt
VVOG F1 - ZEEWOLDE F1 2-3, ik zei 5-2 -- fout

In totaal uit 8 wedstrijden 19 punten,redelijk.
Ik gaf de VVOG teams 13 punten,het werden er 9 dus negatief vandaag.

MIJN VOORSPELLINGEN
SDVB - VVOG 1-1
ZUTPHEN 2 - VVOG 2 2-1
SPARTA A1 - VVOG A1 3-2
ASVD B1 - VVOG B1 3-1
VVOG C1 - SDVB C1 2-4
UNICUM D1 - VVOG D1 1-3
VVOG E1 - BLAUW GEEL E1 4-3
F1 VRIJ.

Deze 7 wedstrijden leveren bij mij nu 7 punten op. Dit moet toch te overtreffen zijn.

MIJN GEDANE VOORSPELLINGEN 1D
ASVD - BE QUICK 2-2 , ik zei 2-2 -- 6 pnt
DOS 37 - AVW 0-1, ik zei 2-1 -- 1 pnt
DZC - SDVB 0-1, ik zei 1-1 -- 1 pnt
HORST - BENNEKOM 1-5, ik zei 1-2 -- 4 pnt
GO AHEAD - ZWART WIT 1-0, ik zei 3-1 -- 3 pnt
WVF - ZUTPHEN 3-0, ik zei 1-4 -- fout
VVOG - DOSK 4-4, ik zei 2-0 -- fout

Maar 15 punten, heel magertjes. Voetbal moet onvoorspelbaar blijven dan blijft het juist leuk.

MIJN VOORSPELLINGEN 1D
SDVB - VOG 1-1
ZWART WIT - DZC 2-2
ASVD - DOS 37 2-0
BE QUICK - HORST 2-0
BENNEKOM - GO AHEAD K 3-1
DOSK - WVF 3-3
ZUTPHEN - AVW 3-1

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief