Het thuis spelen en trainen op kunstgras nadert nu snel. Zaterdag 25 september zal het met een groot spektakel geopend worden.
Wel trainen een aantal standaardteams al op het hoofdveld. Best even wennen straks dat de meesten dichtbij trainen.

Woensdagmiddag even de polder ingedoken, AJAX E1 speelde daar tegen Zeewolde D1 ivm opening nieuwe kunstgrashoofdveld.
2 jaar leeftijdsverschil,maar voor rust toch vrij gelijkopgaand en 0-0.
Na rust ging de kracht meespelen en had Zeewolde wind mee en kon Ajax het maar moeilijk bijbenen en was de 3-1 voor Zeewolde terecht.
Maar als ik dan onze Etjes daarnaast zet,ja dan zijn deze toch wel heel goed.
s avonds zagen we dan Ajax aantreden in Madrid tegen Real.
Mijn ogen deden zeer van het zeer slappe spel van de amsterdammers. Het leek wel of de wedstrijd verkocht was.
Maar 2-0,waar 7-0 terecht was,ik vond het een afgang.
FC Twente liet toch heel wat anders zien.

En dan op naar de zaterdag. Het eerste wat ik zag was de 1e helft van de D2 tegen Hulshorst D1. De D2 draait minder en besloot met 0-0,gebeurt weinig bij pupillen.
Daarna zag ik de hele wedstrijd van de E1 tegen Blauw gel E1. Ik had ze op winst gezet, van deze clubs moet je de punten pakken.
Blauw Geel draaide om 2 jongens, de aanvoerder die van achteruit opkwam en de diepe spits.
De spits was heel goed . Bij de Etjes kun je zo spelen, 1 man erg diep zetten en wat doet de tegenstander daar tegen? Daan kon dit mannetje niet houden, dat was al snel duidelijk. Hoe los je dit dan op als team/trainer?
De tegenstander heeft recht om zo te spelen,ik hou er niet van maar je hebt er wel mee te maken, en je spelers moeten leren dit te bestrijden.
Maar VVOG deed dit eigenlijk niet en bij rust stond het al 2-4. Na rust uiteindelijk 2-7.
Ik keek met verbazing dat de trainer dit zo liet lopen,maar ach wie ben ik.
2-7 tegen Blauw Geel nee dat mag niet.
Daarna pas mijn E4. Door het nog niet bespeelbaar zijn van de kunstgrasvelden moesten er 9u wedstrijden verplaatst worden. Wij speelden nu om 12.15u.
Later dus dan normaal. In onze competitie zitten een paar teams met een gelijk nummer, zoals vandaag Sparta E4.
EFC E1 was een maatje te groot vorige week hoe zou dit vandaag zijn?
Fanatiek spel en nu de hele wedstrijd was een eerste vereiste. Juichen na een overwinning kan zo mooi zijn voor de kids en mijn leidster. En het gebeurde vandaag!!
Ik had er toch nog wel een hard hoofd in na de oefennederlaag donderdag tegen de E5,maar de jongens speelden een puike partij,soms met wat geluk,maar een 3-0 overwinning was niet verkeerd.

Daarna op naar Barneveld,waar VVOG aan moest treden tegen medekoploper SDVB. IK had sterk het gevoel dat VVOG niet ging verliezen en het kwam uit.
Dada was nog steeds geblesseerd en VVOG had het moeilijk. Centraal achterin bij SDVB Alfred Schreuder en Dick Kooiman, volop routine dus.
Maar VVOG kwam uit het niets op voorsprong. Een kopbal die naast ging werd door de keeper toch tegenhouden via een duik,maar de terugketsende bal werd door Lars fantastisch via de verre paal binnengeschoten,was zeer moeilijk.
Na rust gooide VVOG een partij strijd in de partij,prachtig om te zien. Kansen kwamen er nauwelijks meer voor de groenwitten en ook SDVB was niet creatief genoeg.
Maar in de laatste 5 minuten alsnog 2 dotten van kansen voor SDVB en VVOG zwijnde.
Met heel hard werken werden de 3 punten meegenomen naar Harderwijk,maar verdiend? Nee dat zeker niet.
Maar de kop blijft zo wel in zicht.

Zaterdag wacht de derby tegen Zwart Wit, voor het eerst in competitieverband. Ook Zwart wit zal er ontiegelijk veel strijd ingooien.
Ben heel benieuwd wat de uitslag zal zijn.
Deze wedstrijd is om 18u en zal best volk uit de omtrek trekken. De 1e partij om de punten op het nieuwe kunstgras hoofdveld.

VVOG E1 - BLAUW GEEL E1 2-7, ik zei 4-3 -- 0 pnt

Uit 7 wedstrijden behaalde ik 7 punten,dramatisch slecht.
Voor de toto alleen maar de C1 goed.
Opvallend de winst van de A1 bij Sparta.
Duur puntverlies voor de D1 bij Unicum.

De VVOG teams behaalden 9 punten ik had 7 gezegd, een 50/50 score.

WVF - SDVB 1-1

Zaterdag dus mooie wedstrijden met extra interesse voor de D1 tegen Bennekom. Na het dure puntverlies van zaterdag is winst noodzakelijk tegen deze grootste concurrent voor de titel.
Mijn oud leider Bernard is nu leider bij de D1. Pas vorspelde ik de 7-0 tegen ONA goed en geinde ik over een tompouche en afgelopen zaterdag stond er eentje klaar voor me.
En die was lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ik zag er even niet uit,maar dat deerde me niet, nog nooit zo'n lekkere tompouche gehad.
Mooi gebaar van Bernard!!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.