Trainerspraat - Oude tijden herleven

20 September 2010 / Redactie / Algemeen

Ik heb de laatste vijftien minuten van VVOG-DOSK gezien. Wat een spektakel!
Thomas Vossebelt scoorde de 1-3 voor VVOG. Je moet er bij zijn geweest, anders geloof je het niet. Na de 1-3 van Thomas begon het publiek zich met de wedstrijd te bemoeien. Het Harderwiekse kwartiertje was begonnen, net als vrogger.

VVOG volop in de aanval voor de aansluitingstreffer. Wat ik niet voor mogelijk hield, dat gebeurde. VVOG scoorde de 2-3, 3-3 en maakte, dacht iedereen de winnende 4-3. DOSK werd helemaal zoek gespeeld. Ik was nog aan het na genieten van de 4-3 en de 4-4 van DOSK lag in het netje. Een gelijkspel 4-4 een knappe prestatie, maar het voelde toch anders als het 3-3 was gebleven.
Een schouwspel op het oude hoofdveld, het was net of de tijd even stil had gestaan. Als klein jochie van tien naar het 1e van VVOG kijken op het oude hoofdveld (veld 6), Ik moest gelijk aan het kampioenselftal denken met Bertus Hoeve, de Zwarte Panter, aan Ries Hoeve, de held van Harderwijk aan Koen Bruining, Jo de Lange, de kuitenbijter aan de rechterkant. Zaterdag 12 september 2010 stond voor mij de tijd weer even stil.

ASVD B1 - VVOG B1
Zaterdag 19 september staat de competitiewedstrijd tussen ASVD B1 en VVOG B1 op het programma. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 1-1 gelijkspel. Wat mij opvalt, is de vrij relaxte wijze van de voorbereiding en begeleiding van Martin Doornhof, Sieds Severein en Bert Hoeve. De mannen van Martin bereiden zich geconcentreerd voor op de wedstrijd. Tijdens een korte bespreking worden de laatste puntjes op de i gezet. VVOG begint slap aan de wedstrijd, binnen een minuut kreeg ASVD een 100 procent kans, gelukkig voor VVOG werd de bal naast geschoten. In de rust werden de positieve punten naar voren gehaald. Een matige wedstrijd, die geen winnaar verdiende. Voor de mannen van Martin werd het eerste puntje van het seizoen binnen gehaald.

Biertje, sigaar en een beetje voetbal.
Na de wedstrijd van de B1, samen met Sieds en Bert naar SV Lelystad gereden. Voor een wedstrijd met het vierde elftal , ook hier kwam ik weer oude veteranen van VVOG tegen.
We waren net op tijd voor de wedstrijd, nog even warm lopen (vijf minuten) en vol enthousiasme begon ik aan mijn debuut in het vierde. Op een van de bijvelden van SVL, vijftien toeschouwers (incl. wisselspelers) zagen een geweldig wedstrijd. Een tegenstander die beter speelde, en uiteindelijk met 4-0 verdiend had gewonnen. Zo relax het bij de B 1 ging, zo bloed fanatiek ging het bij de oude mannen van het vierde. De wil om te winnen is absoluut nog aanwezig, alleen de benen willen niet altijd meer. Tijdens de wedstrijd kunnen ze niet tegen hun verlies, verbaal houden ze elkaar bij de les. Gelukkig waren er voor mij veel spelonderbrekingen om weer even op adem te komen.
Na afloop was het weer ouderwets gezellig met de vergane toppers. Een kratje bier in de kleedkamer, een sigaar erbij en de derde helft kon beginnen. Een verdienstelijk debuut in het vierde, drie punten armer en twee gekneusde ribben rijker.

Henk Drost

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.