Frisse wind terug bij VVOG

8 Oktober 2007 / Redactie / Algemeen


BRON: www.AD.nl Utrecht Sport
Door: PETER POS


HARDERWIJK - Danny Marcus is de leider binnen de lijnen.De Amersfoorter keerde na drie jaar terug bij de club waar hij eerder tien jaar succesvolle seizoenen meemaakte. VVOG moet weer dé club van de Veluwe worden, vindt Marcus. Met tien punten uit de eerste vier wedstrijden was VVOG goed op weg. Afgelopen zaterdag werd voor het eerst verloren, maar daar maalde nauwelijks iemand om in Harderwijk.

Het regende afgelopen zaterdag de hele middag aan één stuk door. Normaal gesproken een decor voor een troosteloze voetbalmiddag. Maar op het weliswaar gedateerde, maar nog altijd prachtige sportpark de Strokel, was de stemming vooral hoopvol. De tevredenheid over de onverwacht goede seizoensstart overheerste. ,,Dat we nu al zoveel punten hebben is geweldig, weet Jan Boes hoe belangrijk het is om meteen veel punten te pakken. ,,Tegen ON Sneek voetbalden we ook nog eens erg goed, als we deze lijn door weten te trekken dan blijven de punten vanzelf komen. Ik ben heel tevreden met de derde plaats van nu.

Jarenlang was VVOG een toonaangevende club in het zaterdagvoetbal. De club uit Harderwijk werd in 1969 algeheel landskampioen, in 1997 zaterdagkampioen en staat op een eervolle achtste plaats op de ranglijst aller tijden van de hoofdklasse. In 2003 werd de districtsbeker gewonnen, daarna zakte de Voetbal Vereniging Ons Genoegen langzaam maar zeker weg uit de top. Vorig seizoen degradeerde VVOG bijna. Via twee miraculeuze ontsnappingen in de beslissingswedstrijden tegen Huizen en DVS33 bleef VVOG in de hoofdklasse. Jan Boes twijfelde vorig seizoen geen moment toen hij gevraagd werd om de opgestapte Wieb Rodenhuis op te volgen. Nadat de Almeerder VVOG vorig seizoen in de hoofdklasse wist te houden, kan hij gaan bouwen aan zijn nieuwe ploeg. Al moet hij dat nog wel met voor hoofdklasse begrippen minimale financiële middelen doen. Niettemin staat er in Harderwijk een compleet gerenoveerde ploeg. Het nieuwe VVOG bestaat uit veel spelers uit de regio Amersfoort.

Doelman Henry Timmer (Hoevelaken), Richard Pel (ex-Sparta Nijkerk), Amersfoorter Marcus en Edwin van Egteren (ex-Spakenburg) vormen de ervaren middenas. Daaromheen lopen talenten als de van Valleivogels overgekomen David Wagensveld en de Woudenbergers Dennis Hoffman en Kevin Bakker, die allen al de nodige speelminuten gepakt hebben. Soester Vincent Schokker is dit seizoen nog niet aan spelen toegekomen vanwege een blessure. Amersfoorter Khalid Saïd (ex-Quick) mocht één keer invallen.

Op de bank wordt Boes geassisteerd door het tweetal Sjirk Bajema en Jan Bitterling waarmee hij in zijn tijd bij SO Soest al samenwerkte. Op de achtergrond krijgt hij steun van Ben te Brake. De Nijkerker is manager technische zaken.

Bij VVOG kun je niet om clubman in hart en nieren Rino van Steenis heen. De oud-voorzitter (van 1971 tot 2002) heeft momenteel geen officiële functie meer, maar is nog gezichtbepalend. Van Steenis heeft de club na zijn aftreden zien afglijden. ,,De laatste jaren speelden we vooral in het rechter rijtje. Dat had allemaal met financiën te maken. Gelukkig zijn we er vorig jaar in gebleven. We zijn nu allemaal weer enthousiast bezig. Er is een nieuwe sponsorcommissie en er waait weer een frisse wind door de club.

Dat laatste was ook wel hard nodig, vindt Marcus. En hij kan het weten. In 1994 begon hij bij VVOG en maakte de succesvolle jaren onder eerst Dwight Lodeweges en daarna Jan Schulting mee. ,,VVOG was altijd dé club van de Veluwe. Maar de boel heeft hier jarenlang stil gestaan. Als je toch ziet hoe we voorbijgestreefd zijn door Sparta Nijkerk. Wil je tegenwoordig mee in de top van het amateurvoetbal dan moet je je als club blijven ontwikkelen. Ik merk nu dat alles weer in beweging is en dat veel mensen de schouders er onder zetten. Ik denk dat we nog flink kunnen groeien. Al zul je een paar gerichte versterkingen moeten halen als je echt om de prijzen mee wilt doen.

Doelman Henry Timmer is blij dat hij weer in de hoofdklasse keept. De pas 26-jarige Hoevelaker heeft in de tweede teams van FC Utrecht en NEC en de topamateurclubs als DOVO en DVS33 veel ervaring opgedaan. Na vijf duels heeft Timmer pas drie treffers moeten incasseren. ,,Het gaat best lekker. Vooraf had ik echt geen idee wat ik van dit elftal zou moeten verwachten, er lopen zoveel nieuwe jongens rond. In de voorbereiding verloren we ook nog eens van SDC Putten en DVS33. We begonnen het seizoen met een gelijkspel en dat vierden we toen als een overwinning. Daarna wonnen we drie keer op rij. Tien punten uit vier duels, dat had echt niemand verwacht.

,,Ik ben ook wel blij dat we in de hoofdklasse C ingedeeld zijn. Als ploeg in opbouw hoeven we in deze afdeling echt niet onderin mee te draaien. In de hoofdklasse B was het toch zwaarder geweest voor ons. Ik heb het dan ook lekker naar mijn zin, krijg ook het volledige vertrouwen en dat wil ik ook waarmaken.’’

David Wagensveld (20) is één van de talenten die de kans krijgt om zich te ontwikkelen. De buitenspeler debuteerde al op 17-jarige leeftijd bij Woudenberg, scoorde tegen Swift ooit eens vijf doelpunten in één wedstrijd en trainde vorig seizoen als speler van Valleivogels regelmatig mee met het belofteteam van Vitesse. Spakenburg toonde interesse, maar hij koos bewust voor VVOG. ,,Bij Spakenburg zou ik waarschijnlijk op de bank terecht zijn gekomen. Hier is de kans op spelen groter. Ik heb al vier keer in de basis gestaan, dat is toch geweldig als je van een tweedeklasser af komt.

De keuze van Wagensvels voor VVOG was ook een keuze voor Boes. ,,Toen Jan bij Woudenberg trainde was ik nog een jeugdspeler, maar we hebben daarna altijd contact gehouden. Hij heeft me een paar keer bij Vitesse zien spelen en gaf aan dat hij me er graag bij wilde hebben. Ik wilde op het hoogste niveau spelen, dus ik heb deze kans gegrepen. Ik doe nu gewoon volle bak mijn best en vecht elke keer voor mijn plekkie. Van de hoofdklasse weet ik verder niets. Ik denk dat we voor het linker rijtje kunnen gaan. Voor prijzen pakken is het nog te vroeg, dan moet je langer bij elkaar zijn.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief