VVOG-trainer Jan Boes noemt verlies (2-1) een afgang

8 Oktober 2007 / Redactie / Algemeen


BRON:De Stentor
Door: Henk Jansen


STAPHORST - Het paard en de wagen met melkbussen deden vooraf herinneren aan vroeger tijden.
Het duel tussen Staphorst en VVOG heeft geen verleden. Het duel verdwijnt in de boeken met een 2-1 zege voor de debutant in het walhalla van het zaterdagvoetbal.

Wie had nu gedacht dat VVOG in het stof zou bijten in het zo veelbesproken dorp? Jan Boes, de trainer van de Harderwijkse hoofdklasser, niet. En met hem het merendeel van de selectie ook niet. Boes had vooraf nog gewaarschuwd voor onderschatting. Maar dat bleek aan dovemansoren gericht. Want niet VVOG, maar Staphorst troefde de bezoekers voor de pauze op strijdlust af. \"Als je zo slap aan een wedstrijd begint, kun je geen wedstrijd winnen\", sprak Boes geïrriteerd. ,,Ik vind het een afgang.\"

Binnen een half uur keek VVOG tegen een 2-0 achterstand aan. Jakko Slot en Rurik Wind vertaalden de goede wil van de thuisploeg in de score. Op het moment dat Wind in de 28ste minuut de marge verdubbelde, zat aanvoerder Danny Marcus zich al te verbijten in de douchecabine. De middenvelder verdraaide binnen een kwartier op pijnlijke wijze zijn knie en moest het speelveld met de draagbaar verlaten. \"Ik hoop dat het meevalt\", sprak de pechvogel, \"maar mijn knie klapte helemaal dubbel. Hij is flink verdraaid.\"

Wat VVOG voor de pauze verzaakte, deed de ploeg na de hervatting wel. Ongetwijfeld zal een donderspeech van Boes in de pauze daar mede debet aan zijn geweest. \"We hebben samen het boetekleed aangetrokken\", bekende Boes. \"Dat we in de tweede helft niet langszij kwamen, mag ik de spitsen aanrekenen. Aan de andere kant: als je zo slap begint, kun je het geluk niet afdwingen.\"

Met name Ugur Ayaz trok zich de woorden van zijn trainer aan. De Turkse middenvelder nam het voortouw, maar had behoorlijk wat pech in de afronding. Tweemaal werd zijn kopstoot van de doellijn gehaald. Halverwege de tweede helft leek VVOG dan eindelijk langszij te komen. Invaller David Wagensveld was er als de kippen bij nadat de doelman van Staphorst, Frank de Weerd, de bal na een schot van een andere invaller, Lodewijk de Vries, had losgelaten. Maar de treffer vond geen genade in de ogen van scheidsrechter Kiel, die op aangeven van zijn assistent de treffer annuleerde vanwege buitenspel. Wagensveld betwistte de beslissing van de arbiter. \"Ik ging pas lopen nadat Lodewijk de bal had ingeschoten. Je kunt dan toch geen buitenspel staan\", vroeg hij zich af.

Het bleef derhalve bij de enige Harderwijkse treffer van Marco Heemskerk. De verdediger kopte de bal negen minuten na de pauze tegendraads in - overigens met medewerking van de blunderende De Weerd. \"We hadden Stpahorst in de tang, maar we haalden de trekker niet over\", somberde Boes. \"Hadden we vandaag drie punten gepakt, hadden we vast in het linkerrijtje gestaan.\"

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief