Oranje Wit - Holwierde: 3-0

22 Mei 2011 / Redactie / Algemeen

Oranje Wit heeft de openingswedstrijd in poule 5 van de nacompetitie verdiend met 3-0 gewonnen van Holwierde.
Holwierde begon de wedstrijd te behoudend en had grote moeite met de snelle voorwaartsen van Oranje Wit. De ploeg uit het verre noorden wist voor de pauze nauwelijks enige kans te creëren.De snelle, veel switchende buiten spelers Omar Zenzen en Ismail Yildrim waren een voortdurend gevaar voor de verdediging van Holwierde.
In de 20e minuut kwam Oranje Wit op voorsprong. Een vrije trap van Arto Dielhof vanaf de punt van het strafschop gebied trof zo maar doel. Doelman Robbin Kuipers rekende er op dat zijn verdedigers de bal wel zouden onderscheppen. Helaas was de communicatie kennelijk niet in orde, de verdedigers deden niets waarna Kuipers te laat reageerde en Oranje Wit de 1-0 kon noteren.
Oranje Wit wilde de score nog voor de pauze opvoeren maar de afwerking was te slordig, om doelman Robbin Kuipers te verontrusten.
Kort voor de pauze kreeg Holwierde zowaar nog twee kansen.
Een uitstekend schot van Cuneyt Karakaya werd door de Oranje Wit doelman Maurice Lagendijk schitterend uit de hoek gebokst en even later kreeg de geheel vrij staande Jermaine Kato een niet te missen kans maar zijn intikkertje legde hij in handen van de Oranje Wit doelman.
Na de pauze een beter en brutaler Holwierde en Oranje Wit werd teruggedrongen op eigen veld.
En daarin zat nu juist het grote gevaar voor Holwierde. Het te massaal naar voren lopende Holwierde, verwaarloosde de dekking in de achterste linie, verloor in de omschakeling de wedstrijd. Bij ieder bal verlies, doorgaans op de helft van Oranje Wit creëerde Oranje Wit kans op kans door de snelle counters meestal ingeleid door Omar Zensen en Ismail Yildirim.
In de 61e minuut was het raak. Balverlies, ver op de helft van Oranje Wit, gevolgd door een snelle counter, ingeleid door Omar Zenzen. Zijn voorzet op de geheel vrijstaande Sven Akkerman was op maat en de 2-0 was geboren.
In de 80e minuut weer een uiterst snelle counter van Oranje Wit, nu via Ismail Yildirim en uit diens aangeven mocht Arto Dielhof zijn 2e doelpunt scoren, 3-0.
Een domme overtreding van doelman Maurice Lagendijk op een doorgebroken speler van Holwierde, een rode kaart voor de doelman, een strafschop voor Holwierde, die echter door Jermaine Kasto (binnenkant paal) niet werd verzilverd.
De ingevallen Hamza Zhourakthi van Oranje Wit zorgde kort voor het eindsignaal nog voor enig tumult. Zijn  natrappen, werd op onbegrijpelijke wijze niet met rood gehonoreerd. Het opstootje daarna om scheidsrechter, werd gelukkig snel gesust.
Einduitslag Oranje Wit – Holwierde 3-0.
Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.