Gedeelde smart is halve smart

9 Juni 2011 / Bestuur VVOG / Algemeen

De bezuiniging op ons cluppie verbleekt, bewust of onbewust, natuurlijk bij die van de bibliotheek. De neiging is dan om het d’r maar niet over te hebben. We spreken over het afschaffen van de jeugdsubsidie van € 4.500 per jaar en de extra verhoging van de huur van de velden met  € 1.500 (5%).
Die € 6.000 betekent een verhoging van € 6,00 per lid of wel bijna 4%. Dat is te doen zult u zeggen maar besef u wel dat het één van de vele ingrepen is in de beurs van elk Harderwijks gezin. Het kan er toe leiden dat daardoor kinderen niet meer gaan voetballen. Voor de gezinnen die het echt niet kunnen betalen is er gelukkig bijvoorbeeld het jeugdsportfonds NW-Veluwe maar hoe lang gaat dat goed ?!.
Gedeelde smart is halve smart. We vinden dat de gemeente zich er te gemakkelijk van af maakt: Iets bedenken, raad gaat akkoord, vereniging krijgt minder subsidie en hogere kosten en we gaan verder over tot de orde van de dag.
Daarom dat gezegde, we vinden dat de gemeente zich er -samen met onze club- voor moet inspannen om die bezuiniging zelf te verdienen.
We hebben op meerdere momenten en plaatsen al gezegd dat er naar onze mening, met een gezamenlijke inspanning veel meer uit dat prachtige sportpark is te halen is, dan nu het geval is. Daar moet met creativiteit, een goede aansturing en samen met ondernemers makkelijk die € 6.000 terug te verdienen zijn.
We stellen daarom aan de raad de volgende motie voor:
De raad schrapt het voorstel van de voorgenomen bezuiniging op de jeugdsubsidie en verhoging van het sportpark van VVOG en roept het college op om samen met VVOG door ondernemerschap in het jaar 2013 en volgende tenminste € 6.000 meer te genereren dan nu het geval is.

Bestuur VVOG.
Harderwijk, 9 juni 2011 

.

Lees bericht

Goossen Luytjes stopt en Sander Goosensen komt

25-04-2024

Na 10 jaar teammanager te zijn geweest heeft Goossen Luytjes de knoop doorgehakt  om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Nieuwsoverzicht Archief