VVOG JEUGDVOETBALDAGEN SUCCESVOL VERLOPEN

1 November 2007 / Redactie / Jeugd


Door: Eddy de Boer

Ruim 100 kinderen hebben in de herfstvakantie drie dagen lang meegedaan met de Telstar jeugdvoetbaldagen die door de jeugdafdeling van VVOG waren georganiseerd op het prachtige sportpark “De Strokel”. Mede door een grote groep vrijwilligers, sponsoren en het mooie weer zijn deze dagen uiterst succesvol verlopen.

FOTO\'S: http://picasaweb.google.nl/VVOGb1/VoetbalkampVVOG2007

De kinderen hebben diverse voetbalspelen doorlopen waarbij ze bij elk onderdeel punten konden scoren die op een certificaat werden vermeld. De deelnemers met de beste drie scores zouden na afloop van deze drie dagen een prachtige beker in ontvangst mogen nemen. In de pauzes en tijdens de lunch werden de kinderen alle drie dagen voorzien van eten en drinken. En dit voor slechts een inschrijfbedrag van 10 euro.

Eerste dag
Nadat alle kinderen waren ingeschreven, prachtige gesponsorde shirts van instituut Tolsma uitgereikt kregen en onder 24 landenteams waren verdeeld werd de opening verricht door de jeugdvoorzitter en daarna was het Erwin Westerink van hoofdsponsor Telstar Sport & Fashion die het voetbalgebeuren liet beginnen.
Er werd op het hoofdveld begonnen met een gezamenlijke warming-up wat leidde tot een fantastisch schouwspel. Daarna gingen de deelnemertjes onder aanvoering van de teambegeleiders, ook allen voorzien van een herkenbaar prachtig shirt, naar het eerste spelonderdeel. Dit was een 4 tegen 4 ploegentoernooi. Er werd fanatiek gestreden voor de punten. Na de prima verzorgde lunch, gesponsord door Slagerij uit de Bosch, werd er met veel enthousiasme een voetbalcircuit afgewerkt. De eerste dag werd afgesloten met 11 tegen 11 wedstrijden.

Tweede dag
Toen alle deelnemertjes zich weer hadden gemeld werd er evenals de eerste dag gestart met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens werd het onderdeel 4 tegen 4 individueel gespeeld wat ook een leuk onderdeel bleek te zijn. Nog voor de lunch waren er weer 11 tegen 11 wedstrijden. Na de lunch was het dan zover; de voetbalclinic. Veel kinderen en overige belangstellenden hadden hier naar uitgekeken. Helaas konden de aangekondigde Ajax en Feyenoord spelers niet komen omdat zij op woensdag een ingelaste training bij hun club moesten afwerken.
Dit mocht echter de pret niet drukken want Diederik Boer en Bram van Polen (beiden FC Zwolle),Rick Kruys en Alje Schut (beiden FC Utrecht) en de Vitesse spelers Theo Janssen, Piet Velthuizen, Civard Sprockel en Juan Gonzalo Lorca zorgden er samen met Jan Boes (trainer VVOG 1), Bert Konterman (ex profvoetballer van o.a. Feyenoord, Glasgow Rangers en Vitesse en Oranje) en Michel Hup (Be Quick ’28 uit Zwolle en ex VVOG en FC Zwolle) voor dat onder toeziend oog van het grote publieke het een geweldige happening werd. Tijdens de pauze gingen alle kinderen in groepjes met de profvoetballers op de foto. Als verrassing zou elke deelnemer aan het eind van de voetbaldagen deze foto op zijn of haar certificaat aantreffen.

Derde dag
Nog enthousiast over de vorige twee dagen stonden om 08.30 uur de kinderen (veelal met ouders) te trappelen om zich weer te melden. Ook nu weer ontbrak de warming-up niet. Hierna werd het leuke spel voetvolley gespeeld en werd er tijdens de penaltybokaal competitie gestreden voor een finaleplaats later op de dag. Vervolgens werd er een 7 tegen 7 competitie afgewerkt. Hierna waren er nog de 11 tegen 11 wedstrijden waar ook nog met veel inzet aan werd deelgenomen. Het laatste onderdeel was de finale van de penaltybokaal. Voor de beste drie deelnemers was er een mooie beker te winnen. Keeper Koos de Ruiter (selectie VVOG 1) moest dan ook stevig aan het werk.

Afsluiting
Toen de punten van het laatste onderdeel bekend waren en deze op het certificaat (drukkerij Mons)  met foto (vd Geest) waren geschreven kon begonnen worden met de afsluiting en prijsuitreiking van dit geslaagde voetbalkamp. Alle deelnemers kregen naast het certificaat een mooie medaille (Mikado), een bal en een tas gevuld met een FC Utrecht of FC Zwolle poster en vele hebbedingetjes. Moe maar vooral enthousiast gingen de kinderen huiswaarts en konden zij en de organisatie terugkijken op drie prachtige Telstar jeugdvoetbaldagen.

Met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren! 

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"
 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief