Neemt de onrust in de oude vissersstad Harderwijk toe?

1 November 2007 / Redactie / Algemeen


Bron: www.knvb.nl

VVOG haalde in de competitie uit de laatste vier duels maar één schamel puntje. In de zaterdaghoofdklasse C bezet de club de vijfde plek, nog wel.

VVOG kende een vliegende start dit seizoen, maar nu de resultaten de voorbije weken uitbleven begint het gemor alweer bij de kritische volgers van de club. Langzaam gaan de gedachten van sommige supporters alweer terug naar het afgelopen rampjaar waarin degradatie ternauwernood werd voorkomen. Trainer Jan Boes (foto) blijft rustig: ,,Wij komen er wel weer bovenop.”

De slechte resultaten van de afgelopen weken, met een 6-1 nederlaag tegen Go Ahead Kampen als negatieve uitschieter, komen voor Boes niet uit de lucht vallen. ,,Afgelopen zomer zijn er heel veel nieuwe jongens bijgekomen. Daarom zijn we nog lang niet goed op elkaar ingespeeld.\"

Vallen en opstaan

Dat VVOG dit seizoen wel goed uit de startblokken schoot was voor hem ook een prettige verrassing.  ,,Maar pas na Kerst wordt het échte VVOG zichtbaar.” De mensen in Harderwijk moeten dus nog even geduld hebben.

Tot die tijd is er sprake van een proces waar de Harderwijkse club volgens de oud-trainer van onder meer Sparta Nijkerk en SO Soest doorheen moet. ,,Dat zal gaan met vallen en opstaan. Zowel wat spel als resultaten betreft. Aan mij de taak om in die periode de rust te bewaren.”

Boes snapt dat het eigen publiek op dit moment ontevreden is. ,,Wij verkopen ons niet goed genoeg aan de mensen in Harderwijk. Ze moeten weer een herkenbaar VVOG krijgen. Pas dan kun je ook rekenen op een bepaalde waardering van de supporters.”

Voetbalbolwerk in het amateurvoetbal

Het VVOG-publiek heeft een zwaar laatste jaar achter de rug. Pas na twee succesvolle beslissingswedstrijden tegen SV Huizen en DVS kon iedereen binnen de club opgelucht adem halen. De Harderwijkers bleven behouden voor het hoogste amateurniveau.

,,Het niveau waar de club ook thuis hoort\", aldus Boes. Vorig jaar volgde hij tussentijds Wieb Rodenhuis op die het na zeven wedstrijden niet meer zag zitten. Daar heeft Boes nog geen moment spijt van gehad. ,,Ik had alleen niet verwacht dat de club er zo slecht voor stond. VVOG stond voor mij bekend als een voetbalbolwerk in het amateurvoetbal.”

De 46-jarige trainer trof bij de club een selectie aan die volgens hem niet in balans was. ,,Zo kon ik beschikken over 5, 6 mensen voor de posities centraal achterin, terwijl er heel weinig aanvallers waren. Daarom ben ik blij dat ik sinds afgelopen zomer met mijn ‘eigen’ samengestelde groep kan werken.”

Doorselecteren

Dit seizoen wil Boes samen met alle nieuwe jongens gevrijwaard blijven van degradatiezorgen. ,,Ondanks de slechte reeks staan we nog altijd vijfde. Laten we dat niet vergeten. Als we maar uit de buurt blijven bij die laatste drie plekken.” Daar heeft de trainer alle vertrouwen in. ,,VVOG komt er wel weer bovenop.”

Komende zomer moet dan de volgende stap gemaakt worden. ,,Een kwestie van doorselecteren”, vertelt Boes. ,,Twee spelers aan de onderkant vervangen door twee ‘topspelers’. VVOG is de laatste jaren niet bijgebleven bij de top. Nu moeten we dat zien in te halen.”

Het liefst maakt hij die inhaalslag met zoveel mogelijk spelers uit Harderwijk. ,,Je jeugdopleiding moet je altijd serieus nemen. Het doel is om uiteindelijk tot een A en B selectie van 44 spelers te komen waarvan er 35 afkomstig zijn uit Harderwijk. Hopelijk krijg ik de tijd om dat te realiseren, want VVOG blijft een prachtige club.”

Link naar KNVB artikel:
http://www.knvb.nl/archief/clubs/knvb.nl_clubs__competities/boes_heeft_tijd_nodig_bij_vvog


Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief