8 November 2007 / Redactie / Algemeen

Door: Marco Jansen
Bron: Het Kontakt

Harderwijkers thuis machteloos tegen debutant PKC’83: 0-3

Na de 6-1 nederlaag tegen Go Ahead Kampen stuurde Jan Boes tegen hoofdklasse-debutant PKC’83 wederom een zeer aanvallende formatie het veld in. “We wilden iets goedmaken voor eigen publiek”, verklaarde de Almeerder. Maar alle goede bedoelingen ten spijt stond na 90 minuten een 0-3 eindstand op het scorebord en heeft VVOG uit de laatste vijf duels slechts één schamel punt behaald. Hierdoor is de ploeg van Boes na een goede competitiestart teruggevallen in de middenmoot en bedraagt het verschil met een degradatieplek slechts twee punten.

PKC’83, met slechts twee seniorenteams en wat F-pupillen letterlijk een kleintje in de hoofdklasse, maakte de afgelopen jaren een opmerkelijke opmars in het zaterdagamateurvoetbal. De voormalige woonwagenclub uit Groningen promoveerde in zeven jaar tijd van de vijfde klasse naar de hoofdklasse. En ook op het hoogste niveau werden al acht punten gepakt; PKC’83 mocht derhalve niet worden onderschat.

VVOG, met Martijn Blom en Ugur Ayaz weer terug in de basis begon niet scherp aan het duel, want na vijf minuten was PKC al twee keer kansrijk geweest. Maar de fysiek sterke spits Freddy De Grooth (redding Henri Timmer) en Cuneyt Karakaya (lob net naast) konden niet scoren. Na tien minuten kreeg VVOG grip op de wedstrijd en drukte het PKC langzaam maar zeker terug. De Harderwijkers kregen tijd en ruimte om te combineren, maar in het centrum was het overvol en had Edwin van Egteren het lastig tegen de ervaren verdedigers Robert Groninger en Richie Kasto.

Na iets meer dan een half uur nam Lodewijk de Vries het doel onder vuur met een vlammend schot, dat net over zeilde. Niet veel later gaf Van Egteren de bal prima mee op Matthijs IJzerman, wiens voorzet de ingelopen Kevin Bakker net niet bereikte. Kort voor rust was De Vries weer gevaarlijk, maar zijn schot met links werd uit de doelmond weggewerkt. VVOG kreeg een aantal corners maar werd voor de pauze niet meer echt gevaarlijk.

Na rust verloor VVOG de controle enigszins over het duel en bij een tegenstoot van de bezoekers ging het mis. Ayaz kopte de bal in de loop van De Grooth, die met Adams Sarkodie voor zich de bal toch voor kon krijgen, waarna Gert Lukens uiteindelijk kon afronden.
Met Wilgo van Dams voor de onzichtbare IJzerman probeerde VVOG het tij te keren en ging het tempo omhoog, maar verdween de lijn uit het spel. Van Dams kende een ongelukkige invalbeurt en de gevaarlijke momenten speelden zich vooral in de buurt van Timmer af, want de Groningers speelden de counters bij vlagen slim uit. Het werd voor VVOG nog lastiger toen Adams Sarkodie een lichte overtreding op de helft van PKC beging en daarvoor zijn tweede geel zag. Met tien man probeerde VVOG het laatste kwartier nog wel, maar kon het alleen via een schot van Van Dams gevaar stichten. Uiteindelijk velde invaller Wouter Valeton namens de bezoekers het vonnis door na een slim doorkopballetje van De Grooth doelman Timmer te omspelen: 0-2.

Kort daarop werd het voor VVOG nog erger toen de verder goed spelende Martijn Blom de doorgebroken Karakaya onderuit haalde in het strafschopgebied en met rood van het veld moest. Timmer liet zich echter niet verschalken en stopte de zwak ingeschoten strafschop van De Grooth. Met negen man was de organisatie evenwel compleet weg en sloeg PKC via de snelle Karakaya in de derde minuut van de blessuretijd alsnog een derde keer toe.

‘PKC sterker gemaakt’
Trainer Jan Boes complimenteerde zijn team voor de geleverde inzet, maar moest ook toezien dat er na rust weinig overleg in het spel van zijn ploeg was. “We waren veel te gretig en te gehaast. Bij het doelpunt stonden we veel te diep, waardoor we in de omschakeling geklopt werden, nota bene na een ingooi van ons bij hun cornervlag.” Boes vond dat VVOG PKC in de wedstrijd had laten groeien. “Wanneer ze voorstaan is het helemaal geen slechte ploeg, dus je moet zelf een doelpunt maken. Dat hebben we de eerste helft verzuimd, waardoor we PKC sterk hebben gemaakt. Ondanks dat we heel aanvallend hebben gespeeld stonden de spitsen niet waar ze moesten staan. Maar waar het aanvankelijk allemaal meezat, zitten we nu een beetje in de hoek waar de klappen vallen”, aldus Boes, die hoopt op de ommekeer tegen Flevo Boys. Hij moet het dan wel zonder de geschorste Blom en Sarkodie doen, tegen een ploeg die zaterdag verrassend koploper Excelsior’31 met 1-4 klopte.

Opstellingen:

Scheidsrechter: Van Aken
VVOG: Timmer; M. Blom, Sarkodie, Pel (70. Said), Heemskerk; Ayaz, De Vries, P. Blom; Bakker, Van Egteren, IJzerman (62. Van Dams)
PKC’83: Koning; Groninger (82. Venema), Kasto, Zanen, Schenkel, Haanstra, Haak, Kurt (90+4 De Vries), Lukens (81. Valeton), Karakaya, De Grooth
Doelpunten: 54. 0-1 Lukens, 90. 0-2 Valeton, 90+3 Karakaya
Gele kaarten: Adams Sarkodie (VVOG), Kurt (PKC’83)
Rode kaart: 77. Adams Sarkodie (VVOG, 2x geel).

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's.

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Zaterdag is Talha Gündogan pupil van de week!

21-03-2024

Zaterdag 23 maart is Talha pupil van de week bij de wedstrijd VVOG Harderwijk - SDV Barneveld.