VVOG na zinderende wedstrijd door naar 2e ronde KNVB

23 Augustus 2012 / Bestuur VVOG / Algemeen

Met een wereldgoal van Rocco Keizer en beter genomen penalties gaat VVOG door naar de 2e ronde KNVB Beker. Maar, oh wat was het spannend !

VVOG heeft toch wel voor een kleine sensatie gezorgd door de amateurbeker winnaar van het vorig seizoen uit de beker te wippen.Dat Leonidas een goede ploeg wist trainer Dwight Lodeweges wel na een tweetal bezoekjes bij wedstrijden van Leonidas.

VVOG startte in de basis zonder Lars Kerver en Rocco Keizer. Leonidas trok gelijk het initiatief naar zich toe en liet zien dat het over heel vaardige spelers beschikt. Echte kansen waren echter schaars voor de Rotterdammers. VVOG liet zien dat het maar weinig kansen nodig had. In de 17e minuut werd er een overtreding gemaakt op Sam Doeve. Jeremy de Graaf liet Leonidas doelman Raymond Homoet kansloos en liet de 1-0 aantekenen. Leonidas bleef echter sterker maar probeerde het csteeds weer via korte combinatie door het centrum waar VVOG heer en meester bleef. Reinier Romkes hoefde nog maar weinig op te treden en waar het wel nodig was deed hij dit met verve. Na een half uur kwam VVOG toch wel verrassend op 2-0. een diepe bal van Tim Brockhoff werd op waarde geschat door Farouk Djemilie. Deze was veel sneller als zijn directe tegenstander en hij bediende Dada Bugera en deze liet de keeper opnieuw kansloos. 2-0. Nog geen paar minuten later had een vrije trap van Sam Doeve beter lot verdiend. Keeper Homoet redde echter uitstekend.Op slag van rust kreeg Leonidas dan de toch wel verdiende aansluitingstreffer. Elhoucine Hammach profiteerde van weifelend optreden in de VVOG defensie en scoorde 2-1.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een aanvallend Leonidas en een hoofdzakelijk verdedigend VVOG. Dit resulteerde in de 55e minuut in de gelijkmaker van Rachid el Khalifi.Het wedstrijd tempo bleef van beide kanten onverminderd hoog. In de 60e minuut bracht trainer Lodeweges Lars Kerver in de ploeg voor Farouk Djemilie. Dit bracht aanvallend weer wat meer elan.Leonidas liet weer even van zich spreken door een bal tegen de lat van el Khalifi en een schot net naast van Tim Nelemans. In de 80e minuut soleerde Lars Kerver door de defensie van Leonidas en bracht Dada Bugera in kansrijke positie voor keeper Homoet maar deze bracht redding. VVOG kreeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer grip op de wedstrijd zonder zelf echter ook tot grote kansen te komen.

In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord waardoor een verlenging noodzakelijk werd. In de 93e minuut kreeg VVOG een uitgelezen mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen. Een overtreding op Tim Brockhoff binnen het strafschopgebied leverde strafschop op welke echter door Dada Bugera ver overgeschoten werd. In de rust van de verlenging werd Dada Bugera vervangen door Rocco Keizer. Deze gaf na een minuut al zijn visitekaartje af. Bij het tweede balcontact nam hij de bal vanaf 20 meter op zijn slof en liet doelman Homoet kansloos. 3-2. VVOG leek op rozen te zitten maar Leonidas zette nog eenmaal aan. Een diepe bal op een van de aanvallers leek een eenvoudige prooi te worden voor Reinier Romkes maar hij kwam in aanraking met de aanvaller waarna deze neerging en dit resulteerde ook in een strafschop welke werd benut door Tim Nelemans.

Strafschoppen moesten uiteindelijk de beslissing brengen en hierin werd Reinier Romkes de held. Hij stopte twee strafschoppen terwijl bij VVOG Dennis van Vuuren, Sam Doeve, Lars Kerver en Tim Brockhoff scoorden. Hierdoor mag VVOG , na een spectaculaire wedstrijd, door naar de tweede rond waarin het in een thuiswedstrijd FC Emmen treft.

VVOG liet in deze wedstrijd zien dat het veel in zich heeft en waarin het als een eenheid functioneerde en uiteindelijk dan ook verdiend naar de volgende ronde gaat.

Opstelling VVOG:

Reinier Romkes,

Lennard van den Brink, Kerim Tasdan, Dennis van Vuuren, Niels Nijveld

Sam Doeve, Terence ten Brink, Tim Brockhoff

Farouk Djemilie (60/Lars Kerver), Dada Bugera (105/Rocco Keizer),Jeremy de Graaf

Geel: Kerim Tasdan en Reinier Romkes

Klik voor de wereldgoals, hoogtepunten, nabeschouwing en foto's op de onderstaande onderdelen.

Wereldgoal van Rocco Keizer

Hoogtepunten door VVOG TV

Nabeschouwing

Foto's

Foto's van Leonidas

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.