Marco Roelofsen en Robin van Uhm benoemd tot lid van verdienste

12 December 2007 / Bestuur VVOG / Algemeen




Door: Bestuur VVOG

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 11 december jl. werden Marco Roelofsen en Robin van Uhm vanwege hun bijzondere inzet voor de club benoemd tot Lid van verdienste van VVOG. Voorzitter Ruud Posthumus spelde beide heren het ere insigne op en verwoorde in een toespraak de verdiensten van deze leden als volgt.

Marco Roelofsen
Terwijl jouw vader Gerrit en moeder Janny, aan het voetballen waren of achter de bar stonden was jij, hoe jong je ook was, samen met je broer René al aan het voetballen op de velden van ons sportpark. Van ’s morgen vroeg tot ’s avonds laat.

Nadat je alle VVOG jeugdselectie elftallen had doorlopen werd het al snel duidelijk dat je voor VVOG niet te houden was. Vele scouts stonden langs de lijn. Uiteindelijk koos je voor FC Twente. Na FC Twente speelde je bij Heerenveen om uiteindelijk je profcarrière te beëindigen bij FC Zwolle.

In de tijd dat je betaald voetbal speelde verloor je VVOG nooit uit het oog. Je hebt in die periode diverse jeugdteams bij VVOG getraind en met de VVOG A1 junioren werd je ook nog eens kampioen.
Aan de beleidsbepalers van VVOG gaf je gevraagd, maar ook vaak ongevraagd je advies. Dit was niet altijd leuk, maar het kwam uit je hart en je deed het voor jouw club.

Na je tijd bij FC Zwolle was het eigenlijk heel normaal dat je weer bij VVOG terug kwam. Natuurlijk om af te trainen, maar je was zo machtig fanatiek dat je de laatste jaren je routine inbracht aan het eerste van de afdeling zaterdag. Daarnaast was je een belangrijke steun voor Wieb Rodenhuis als assistent trainer en vooral ook als verlengstuk in het veld.
Je routine zat overigens niet alleen in de benenmaar ook vocaal was je vaak duidelijk aanwezig getuige het aantal gele kaarten dat je de laatste seizoenen nog hebt verzameld. Je zette daarmee wel je medespelers op scherp hetgeen het resultaat ten goede kwam. De laatste seizoenen waren zeker niet de gemakkelijkste, maar het feit dat we nog in de hoofdklasse spelen heeft VVOG zeker ook aan jou te danken.
Je bent nu weer trainer bij FC Zwolle, maar ook bijna elke donderdagavond ben je nog even in de kantine aanwezig om met je oude maten die nu veelal in het 4e spelen nog even een biertje te drinken.

Ook nu kan VVOG nog steeds een beroep op je doen. Wij zijn je daarvoor dan ook heel dankbaar en daarom heeft het bestuur van VVOG je voorgedragen als lid van verdienste.

Robin van Uhm

Robin is al jaren actief als speler bij VVOG, daarnaast is hij de grote animator achter het succes van de Dolfijntjes, met als grote steun Arjen van de Kamp. Door zijn tomeloze inzet en de enthousiaste wijze waarop hij dit doet heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de enorme groei die de jeugdafdeling op dit moment doormaakt.

Toen Robin begon met het trainen van de Dolfijntjes op de vroege zaterdagmorgen (weer of geen weer) had de jeugd nog maar vijf F-teams, op dit moment zij dat er al veertien.

Ook is Robin altijd bereid om te helpen bij andere activiteiten zoals een familiedag, de jeugdvoetbaldagen en onlangs nog het Sinterklaasfeest.

VVOG mag zich gelukkig prijzen met iemand als Robin, niet alleen neemt hij het initiatief maar hij weet ook anderen enthousiast te maken.

Robin is al eens vrijwilliger van de maand geweest, maar de uitverkiezing van lid van verdienste is in onze ogen de manier van uiten om Robin te bedanken voor zijn inzet voor de vereniging.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief