Financieel gezond VVOG wil vooral op jeugd bouwen

14 December 2007 / Redactie / Algemeen




Door: Anton van Gerner
Bron: De Stentor

HARDERWIJK - Als er een penningmeester zou zijn, liep deze met een grote glimlach door Harderwijk. Voetbalclub VVOG sloot het afgelopen seizoen af met een positief saldo van 38.000 euro.

"Dat is niet verkeerd, VVOG is financieel gezond", zegt vice-voorzitter Wim van Schie. Minder florissant is de bezetting van het bestuur. Van Schie en voorzitter Ruud Posthumus trekken momenteel de kar met z'n tweeën. Met een kandidaat-penningmeester is het duo in gesprek, naar een secretaris wordt nog gezocht. "Het DB maakt even overuren. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we als hele vereniging moeten oplossen", vindt Van Schie.

Posthumus en Van Schie willen de organisatiestructuur dusdanig aanpassen, dat het dagelijks bestuur zich niet meer met uitvoerende taken hoeft bezig te houden. Dat is meer een taak voor de diverse commissies.

Duidelijk is verder dat VVOG absoluut een goede hoofdklasser wil blijven. "Maar we blijven wel binnen onze financiële kaders", waakt Van Schie voor mogelijke gevaren die op de loer liggen. De club wil de komende jaren dan ook met name putten uit aanstormend talent uit de eigen jeugdopleiding. "De A-junioren spelen inmiddels derde divisie, we vinden het belangrijk dat de doorstroming van de junioren naar de senioren goed is."

Tijdens de algemene ledenvergadering deze week werden Marco Roelofsen en Robin van Uhm benoemd tot lid van verdienste. Roelofsen, oer-VVOG'er, was als prof actief voor FC Twente, Heerenveen en FC Zwolle. Vorig seizoen speelde hij nog een aantal duels mee in de hoofdmacht om VVOG voor degradatie te behoeden.

Van Uhm is de drijvende kracht achter de Dolfijntjes, de tak voor de 4- en 5-jarigen. Verder maakt hij zich op vele andere vlakken verdienstelijk voor de club.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief