VVOG wint overtuigend van Nunspeet

9 September 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG won zaterdag met 4-1 overtuigend van Nunspeet op een zonovergoten en gezellig sportpark De Strokel

UITSTEKENDE WINST VAN VVOG OP NUNSPEET.

De 4-1 overwinning van VVOG op Nunspeet gaf deze middag de krachtverhouding tussen beide ploegen nauwelijks weer

Wisten de Nunspeters vorig seizoen beide ontmoetingen nog met een overwinning af te sluiten, in deze uitgave kwam Nunspeet op alle fronten te kort om het VVOG ook maar een stro breed in de weg te leggen,

VVOG heerste vanaf minuut vijf. Nunspeet werd steevast onder druk gezet en was niet in staat ook maar even in balbezit te komen en/of te blijven.

Er waren slechts enkele kleine mogelijkheden, die er gevaarlijker uitzagen dan ze in werkelijkheid waren voor Nunspeet.

Zo kreeg Nunspeet in de derde minuut van de wedstrijd een vrije trap op de rand van de “zestien”. De ingeschoten bal door Patrick Pluim werd door doelman Reinier Romkes prachtig uit de bovenhoek geplukt.

Daarna was het VVOG dat de kansen met mooie aanvallen ging creëren.

Al in de 12e minuut was het raak.

Een mooie één/twee tussen Lennard van de n Brink en Jeremy de Graaf werd door Jeremey de Graaf prachtig afgerond 1-0.

VVOG controleerde de wedstrijd. Het te aanvallend ingestelde middenveld van Nunspeet kreeg geen vat op het sterke middenveld van VVOG. De duels werden door de Harderwijkers steevast gewonnen. Spits, Erwin Schouten van Nunspeet, zag maar zelden een geplaatste bal vanuit zijn middenveld op zich toekomen. Ook de lange ballen die in zijn richting kwamen waren steeds een prooi voor de sterk spelende VVOG verdediging, waarin vooral Kerim Tasdan excelleerde.

In de 30e minuut kwam bij Nunspeet Dick van Rhee rechterspits Rellum vervangen.

Het gelukte VVOG voorals nog niet, de score te verhogen, via de soms prachtig opgezette aanvallen.

In de 37e minuut leek het dan toch 2-0 te gaan worden. Dada Bugera misleidde Michel Hup en Bram Zwaan op de achterlijn. Via Lars Kerver leek Sam Doeve de trekker over te halen maar een geweldige reactie van doelman Gerben Jan Duizendmaal, die de ingeschoten bal blokte en met behulp van zijn verdediging tot corner te verwerken.

Zo maar uit het niets kreeg Nunspeet in de 43e minuut een beste kans op de gelijkmaker. Dick van Rhee mocht, na een overtreding op Lennard van den Brink, van de overigens uitstekend leidende scheidsrechter B.v.d. Scheer, op links doorgaan.

Uit zijn voorzet leek Edwin Schouten te gaan scoren. Gelukkig voor VVOG mikte Schouten te hoog. De bal belandde op het dak van het VVOG doel

Eén minuut later was het VVOG dat de wedstrijd in feite besliste. Lennard van den Brink bereikte op het middenveld Sam Doeve die onmiddellijk Jeremy de Graaf op rechts de diepte instuurde. De voorzet van Jeremy de Graaf op Dada Bugera was perfect, de afronding was simpel en de rust ging in met een 2-0 voorsprong voor VVOG.

Direct na de thee was het in de 46e minuut al bijna weer raak. De inzet van Dada Bugera ging centimeters naast.

VVOG bleef heersen, ook al kwamen er soms kleine slordigheidjes in het spel van de Harderwijkers waardoor de mogelijkheden om de score te verhogen niet werden benut.

En die mogelijkheden waren er zonder meer.

Nadat in de 56e minuut, bij Nunspeet, Thomas van de Kolk was vervangen door Wilfred Wieteler, een grove tackel van Patrick Pluim op Kerim Tasdan ongestraft bleef, werd het dan toch 3-0.

Lars Kerver knalde keihard in, na een hoge voorzet van de rechterkant. Doelman Gerben jan Ruizendaal kon het harde schot niet goed verwerken waarna de attente Dada Bugera zijn tweede doelpunt kon scoren.

Nunspeet kreeg toch nog het nauwelijks verdiende doelpunt.

Na een scrimmage voor het VVOG doel wilde Kerim Tasdan met de bal aan zijn voet het strafschop gebied uitlopen. Doelman Renier Romkes plukte de bal van de voet van Kerim Tasdan.

En dat is dan vrij vertaald een foutieve terugspeelbal in de handen van de eigen doelman.

Het tikje van Erwin Schouten op Patrick Pluim en het van richting veranderde schot betekende 3-1.

Bij VVOG kwamen Farouk Djemili voor Terence ten Brink en Tim Fechter voor Lennard van den Brink.

Het mooiste moment van de wedstrijd werd bewaard tot de 85e minuut. De doorgebroken, uitblinkende Jeremy de Graaf, zag de Nunspeet doelman wat te ver voor zijn doel staan. De lob van Jeremy de Graaf was er één om in te lijsten. Over de graaiende handen van doelman Gerben Jan Ruizendaal verdween de lob van Jeremy de Graaf in het mandje, schitterend, 4-1

Een mooie middag op de Strokel.

VVOG:

Reinier Romkes, Lennard van den Brink (86. Tim Fechter), Dennis van Vuuren, Niels Nijveld, Sam Doeve,Terence ten Brink (78. Faroek Djemili), Dada Bugera, Lars Kerver, Jeremy de Graaf, Tim Brockhoff, Kerim Tasdan.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.