VVOG krijgt zware afstraffing in en tegen Sparta Nijkerk

16 September 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG heeft vandaag de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk met 6-0 verloren. En daar was niets aan gestolen of af te dingen.

Sparta Nijkerk geloofde het na een kwartier in de tweede helft wel anders had de uitslag wellicht nog desastreuzer kunnen worden. Het breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Terence ten Brink in de 22e minuut van de wedstrijd gegeven door de op hoofdklasse niveau debuterende scheidsrechter Gerrets uit Rotterdam.

Sparta Nijkerk met in de gelederen Thomas Vossebelt begon voortvarend aan de wedstrijd en was met name in de beginfase de betere van VVOG. VVOG moest nog wel eens wat kleine overtredingen begaan wat Niels Nijveld en Tim Brockhoff een gele kaart opleverde. De eerste kans was echter voor VVOG. Na goed doorzetten van Lars Kerver schoot Terence ten Brink over.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een cornerbal werd niet goed verwerkt door de VVOG defensie en Tim Krux kon vrij inschieten. Reinier Romkes was kansloos. Na dit doelpunt pakte VVOG de draad toch goed.

Tot de 22e minuut. Terence ten Brink maakte op het middenveld een overtreding die door scheidsrechter Gerrets als dusdanig werd beoordeeld dat hij direct de rode kaart trok.

In feite was er nog niet veel aan de hand. Sparta was wel wat sterker maar kreeg niet veel kansen.

De enige grote kans was voor Cornelisz. Hij schoot voor open goal naast.  Lars Kerver liet zich op de linkerkant nog wel eens zien maar de laatste weken zo goed op dreef zijnde Jeremy de Graaf kon geen enkele actie maken doordat hij vaak niet werd bereikt.

De nekslag kreeg VVOG in de 42e en 45e minuut. Eerst schoot uitgerekend Thomas Vossebelt van plm. 25 meter de bal achter Reinier Romkes en op slag van rust glipte Tim Krux wel heel makkelijk door de VVOG defensie en zette de 3-0 op het scorebord. Feitelijk was op dat moment de wedstrijd gespeeld.

In de rust had trainer Dwight Lodeweges Lennard van den Brink in de kleedkamer achtergelaten en Tim Fechter kwam voor hem in het veld.

Sparta Nijkerk was echter heer en meester in het veld en binnen het kwartier na rust was het 6-0. In de 54e  minuut scoorde Niels buitenhuis uit een strafschop na een overtreding van Reinier Romkes. Nog geen vier minuten later schoot Frank Tervoort de 5-0 binnen.

VVOG keep apathisch toe hoe Sparta Nijkerk combineerde en gaf de Harderwijkers geen enkele kans.

In de 59e minuut schoot Dada Bugera nog wel net naast maar daarmee was de koek ook echt op. Uit de tegenaanval schoot Tim Muller een voorzet van de ingevallen Lorenzo Davids binnen en bracht hiermee de 6-0 op het scorebord wat tevens uiteindelijk de eindstand werd van een wedstrijd die eigenlijk na één helft als was beslist.

Een forse domper voor het keurkorps van Dwight Lodeweges na een goede seizoenstart. Uiteindelijk blijven het natuurlijk ook maar drie punten, maar het blijkt dat VVOG mentaal zeker nog wel moet groeien waardoor het zich ook over tegenslagen heen kan gaan zetten tijdens een wedstrijd en de strijd aan moet gaan en vechten moet voor elke bal.

Volgende week krijgt men de kans om zich te revancheren tegen DVS ’33. Trainer van ’t Hof van DVS gaf vorige week aan dat DVS de komende wedstrijden (onder andere dus tegen VVOG) zes punten wil gaan pakken dus VVOG weet wat het te doen staat.

Reinier Romkes

Lennard van den Brink (46/Tim Fechter),Dennis van Vuuren,Kerim Tasdan,Niels Nijveld

Sam Doeve, Tim Brockhoff (84/Jeroen Spoelstra),Terence ten Brink

Lars Kerver, Dada Bugera (71/Farouk Djemili),Jeremy  de Graaf.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.