VVOG dames winnen in spannend duel van FC Rijnvogels

23 September 2012 / Redactie / Meiden Vrouwen

De dames wonnen uiteindelijk met 4-3 van FC Rijnvogels in een zinderende wedstrijd. Lees gauw het verslag.

Vandaag treffen we FC Rijnvogels dames 1. Evenals ons 3 punten uit de eerste 3 competitiewedstrijden.

In de 6e minuut scoort Annelie Petersen de openingstreffer. Een vrije trap van Marieke Stuiver weet zij voor de keepster in het doel te koppen 1-0

In de 11e minuut weet FC Rijnvogels gelijk te maken. Jet Gerards stapt over de bal heen en wordt uitgespeeld. Onze keepster Jacolien Burgemeester zit er nog wel bij, maar weet een tegentreffer niet te voorkomen 1-1

In de fase van de wedstrijd die volgt na de 1-1 wordt er door ons niet zo goed gevoetbald, de inzet is er wel maar de passes komen niet aan. In balbezit zijn we nog te onrustig.

In de 35e minuut vergist Jacolien Burggraaf zich, ze schiet de bal in de voeten van de tegenstandster, loopt nog wel naar achteren naar haar doel, maar kan een tegentreffer niet voorkomen. Een speelster van FC Rijnvogels schiet de bal van afstand over onze keepster heen. 1-2

De keepster van FC Rijnvogels (er staat een speelster op het goal) is nogal onzeker, wij maken daar vooralsnog te weinig gebruik van.

In de 42e minuut scoort VVOG de gelijkmaker. Eigenlijk een identieke goal zoals de 1-2.

De keepster van FC Rijnvogels staat te ver uit haar goal en Thalina van Olst weet de bal van verre afstand in het lege doel te schieten.

Op slag van rust stoomt Marieke Stuiver op aan de rechterkant van het veld. Zij weet de bal voor te geven, perfect op maat voor Elvira Dokter, die weet wel raad met zo’n bal. En schiet de bal in de touwen. 3-2

In de rust blijft Marissa Hazenberg achter in de kleedkamer. Ze wordt vervangen door Nadja Vollema

De eerste helft kenmerkte zich door de vele kansen voor beide teams. In de 2e helft werden er minder kansen gecreëerd. Het duel bleef wel spannend tot het einde.

In de 79e min. krijgt FC Rijnvogels een grote kans op de gelijkmaker. Een verkeerd uitgeschoten bal door onze keepster belandt bij speelster, maar gelukkig schoot ze de bal naast.

In de 86e min. lijkt het erop dat VVOG het duel definitief beslist. Een corner genomen door Marieke Stuiver, wordt hard ingekopt door Chantal Niebeek. 4-2

In de 89e min. speelt Jet Gerards de bal te zacht terug op onze keepster. In 1e instantie redt Jacolien Burggraaf nog wel, maar een tegentreffer kan ze niet voorkomen 4-3

Doordat het spel vaak stilgelegen heeft werden er maar liefst 10 minuten bijgeteld.

Danique Zieltjes is nog het dichts bij de 5-3. Ze loopt alleen op de keepster af maar haar bal belandt op de paal.

We hebben het tot de laatste minuut van de wedstrijd spannend gehouden, maar de punten zijn verdiend in Harderwijk gebleven.

Na deze speelronde staan wij 5e op de ranglijst.

Volgende week spelen wij wederom een thuiswedstrijd., Om 12.00 uur tegen Sporting’70

Opstelling: Jacolien Burggraaf, Leonie Burgemeester (67e min. Roxanna Muskita), Marieke Stuiver, Thalina van Olst, Isabel Monster, Frida Bremer, Annelie Petersen, Jet Gerards, Chantal Niebeek, Marissa Hazenberg (46e min. Nadja Vollema), Elvira Dokter (84e min. Danique Zieltjes)

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.