VVOG dicht bij stunt in 2e bekerronde KNVB tegen FC Emmen

26 September 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG heeft dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen laten zien dat het goed kan voetballen. Dat biedt vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag.

                                   

 

VVOG speelde gegroepeerd en  als team boden ze de Emmenaren goed tegenstand.

De Harderwijkers moesten pas in de afsluitende strafschoppen serie capituleren tegen de ploeg uit de Jupiler Leaque.

VVOG startte met Rick Boersma toch wel enigszins verrassend in de basis en deze deed dat  zeer verdienstelijk. Al in de eerste minuut werd Rick uitstekend bediend door Martijn Duits, de lob  ging over doelman van der Vlag maar ook over het doel.

Emmen was dan wel veel in balbezit maar er werd door VVOG geen kans weggegeven en als er al eens werd geschoten ging de bal of ver naast of over of stond er de ook vanavond weer uitstekend keepende Reinier Romkes.  De eerste helft had Emmen nog een overwicht maar na de rust was VVOG zeker niet de mindere en kwam  meermalen gevaarlijk uit .

Dada Bugera was heel balvast waardoor de middenvelders goed konden aansluiten. In de tweede helft kreeg opnieuw Rick Boersma een goede kans. Hij had nog enige meters door kunnen lopen maar schoot van af de 16 meter waardoor doelman van der Vlag de bal kon keren.

In de 69e minuut werd Rick Boersma gewisseld en voor hem kwam Farouk Djemilie in het veld.

Ook Jeremy de Graaf testte van der Vlag maar ook deze kon hem niet verschalken. Daar tegenover stond  een schot van Emmen maar door een woud van benen kon Reinier Romkes redding brengen.

In de slotfase moest trainer Lodeweges nog tweemaal wisselen . Vanwege blessures moesten Nierls Nijveld en Kerim Tasdan het veld verlaten en voor hen kwamen Tim Fechter en Dennis van Vuuren. Het deerde VVOG niet, de elf groenen bleven op dezelfde voet doorvoetballen.

Uiteindelijk moest er verlengd worden waarbij FC Emmen in de tweede helft van de verlenging meer begon aan te dringen . Bij VVOG begon de pijp een beetje leeg te raken. De VVOG defensie stond echter als een huis . Een kopbal in de laatste minuten van de reguliere speeltijd werd uitstekend gekeerd door Romkes.

De strafschoppen serie moest de beslissing brengen. Dennis van Vuuren, Sam Doeve, Lars Kerver en Lennard van den Brink waren trefzeker evenals de Emmen spelers. De laatste strafschop van Jeremy de Graaf werd gestopt door van der Vlag.  De aanvoerder van Emmen ,van der Linden, velde het vonnis over VVOG. Reinier Romkes zat er nog goed bij maar de bal verdween uiteindelijk wel in het doel.

VVOG kon met opgeheven hoofd afscheid nemen van het bekertoernooi en werd door de fans , terecht , op een applaus getrakteerd.

Het vertoonde spel heeft in ieder geval het zelfvertrouwen ongetwijfeld opgevijzeld en dat beidt voldoende aanknopingspunten voor de wedstrijd zaterdag tegen WHC.

Doelpunten:      geen

Kaarten:            Bannink (Emmen)

Opstelling VVOG:

Reinier Romkes

Lennard van den Brink,Martijn Duits, Kerim Tasdan (89/Tim Fechter),Niels Nijveld (75/Dennis van Vuuren)

Sam Doeve,Tim Brockhoff,Rick Boersma (69/Farouk Djemilie)

Lars Kerver, Dada Bugera, Jeremy de Graaf

 

Lees bericht

Contactgegevens organisatie jeugd

22-04-2024

Heb je vragen? Kijk dan op de organisatie jeugd pagina bij wie je moet zijn.

Lees bericht

Hulp bij Walibi Cup

22-04-2024

We zijn voor de Walibi Cup dringend opzoek naar hulp voor achter de bar en in de keuken op zondag 5 mei.

Lees bericht

ALV vergadering

22-04-2024

Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering die gehouden wordt op dinsdag 23 april 2024 in ons clubhuis, aanvang 20.00 uur.

Nieuwsoverzicht Archief