Voorbeschouwing VVOG-ONS Sneek en alle andere Hoofdklasse C duels

4 Oktober 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG speelt zaterdag tegen ONS BOSO Sneek en wil de positieve lijn natuurlijk voortzetten. Een blik vooruit op alle duels.

 

 

 

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C 06 OKTOBER 2012.

UPDATE

Flevo Boys moest zaterdag zijn koppositie inleveren aan het trio achtervolgers Sparta Nijkerk, ONS Boso Sneek en Staphorst.

Sparta Nijkerk versloeg ACV met 4-0, ONS Boso Sneek had weinig moeite met NSC, 6-2 en Staphorst verliet sportpark De Wiltsangh met een 1-0 overwinning op Nunspeet.

De drie ploegen staan nu op 11 punten.

Flevo Boys verloor op eigen veld kansloos (1-4) van het ambitieuze (terug naar de topklasse) SVZW en daalde af naar de 4e plaats met 9 punten

Berkum behaalde een gelukkige 2-1 overwinning bij HZVV.

HZVV dacht de buit al binnen te hebben maar de verkregen 1-0 voorsprong werd door het bezoekende en uiterst gelukkige Berkum, in de laatste vijf minuten omgezet in een 2-1 overwinning voor de Zwollenaren en dat was nogal sneu voor de Hoogeveners

DVS’33 scoorde ver in blessure tijd de 1-0 tegen Harkemase Boys. Harkemase Boys kreeg in de eerste helft van de wedstrijd in Ermelo de beste kansen maar wist die kansen niet om te zetten in doelpunten. Harkemase Boys heeft een goed spelend elftal maar het probleem bij de Friezen is het scoren van doelpunten.

SVZW, Berkum en DVS’33 hielden door hun overwinning en 8 punten aansluiting met de kopgroep.

VVOG nestelde zich door de overwinning op WHC met 7 punten achter dit trio.

ACV met 6, NSC 5, HZVV 4, WHC 3, Harkemase Boys 2 en Nunspeet 2 punten, verloren allen hun wedstrijd en staan in die volgorde op de overige plaatsten.

 

 SPEELRONDE 6  ( 1e periode)

 

VVOG – ONS BOSO SNEEK

 

ONS Boso Sneek:

ONS Sneek behaalde de kampioenstitel van de eerste klasse E op 17 april 1999 en debuteerde seizoen 99/00 in de hoofdklasse.

Seizoen 99/00 eindigde ONS Sneek op de 10e plaats in de hoofdklasse C

Seizoen 00/01 eindigde ONS Sneek en ASV Dronten in de hoofdklasse C, gelijk op de 12e en 13e plaats. De beslissingswedstrijd, 19 mei 2001, op Sportpark De Vormt, op Urk, eindigde in een 4-2 nederlaag voor ONS Sneek. ONS Sneek, nu 13e plaats, moest alsnog nacompetitie spelen voor behoud hoofdklasse. Die beslissingswedstrijd, 26 mei 2001 op sportpark De West in Dronten tegen SDC Putten, klasse periodekampioen eerste klasse A, eindigde in een 2-0 nederlaag voor ONS Sneek, dus degradatie.

Seizoen 01/02 behaalde ONS Sneek de eerste periodetitel in de eerste klasse E, won ook het klasseperiodekampioenschap, door Holwierde en Olympia’28 te verslaan, maar verloor daarna de P/D wedstrijd, 25 mei 2002 in Ermelo, tegen de nr.12 van de hoofdklasse A, Katwijk, met 4-1 en bleef zodoende eerste klasser.

Seizoen 02/03 eindigden ONS Sneek en Oranje Nassau gelijk met 49 punten bovenaan in de eerste klasse E.

De beslissingswedstrijd,17 mei 3003, in Bergum, werd door ONS Sneek met 3-2 verloren.

Oranje Nassau kampioen.

ONS Sneek was wel vervangend winnaar van de 3e periodetitel. Werd winnaar van het klasseperiodekampioenschap door HZVV en Heerenveense Boys te verslaan.

De daaropvolgende P/D wedstrijd, 31 mei 2003, tegen DOS Kampen, in Emmeloord bij Flevo Boys werd met 2-1verloren. Geen promotie naar de hoofdklasse voor ONS Sneek

 

Seizoen 03/04 behaalde ONS Sneek de kampioenstitel van de eerste klasse E en promoveerde naar de hoofdklasse.

Seizoen 04/05 eindigde ONS Sneek op een verdienstelijke 9e plaats in de hoofdklasse C.

Seizoen 05/06, topjaar, behaalde ONS Sneek, 22 april 2006, de kampioenstitel van de hoofdklasse C.

In de wedstrijden om de zaterdag titel tegen IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys eindigde ONS Sneek op de derde plaats. ONS Sneek behaalde twee punten door gelijke spelen (2 maal 1-1) resp. bij Rijnsburgse Boys en in Sneek tegen IJsselmeervogels.

Seizoen 06/07 eindigde ONS Sneek op de 4e plaats in de hoofdklasse C.

Seizoen 07/08 eindigde ONS Sneek op de 3e plaats in de hoofdklasse C.

Seizoen 08/09 werd een vreselijke domper voor ONS Sneek.

De ploeg eindigde verrassend en teleurstellend op de 13e plaats en degradeerde naar de eerste klasse.

Dat “lot” werd overigens in blessuretijd bewaarheid in een rechtstreeks duel (laatste competitie wedstrijd) op 9 mei 2009: PKC’83 – ONS Sneek 2-1.

Eindstand tussen de degradatie rivalen:

12  PKC                26 – 29.  Nacompetitie.

13  ONS Sneek     26 – 28. Gedegradeerd.

14 Oranje Nassau 26 – 20.  Gedegradeerd.

Seizoen 09/10 eindigde ONS Sneek  op de 3e plaats in de eerste klasse E.

I.v.m. het formeren van de topklasse promoveerden naast de kampioen van de eerste klasse Oranje Nassau, nog drie ploegen naar de hoofdklasse. Op 17 april 2010 promoveerde ONS Sneek naar de hoofdklasse.

Seizoen 10/11 eindigde ONS Sneek op een 4e plaats in de hoofdklasse C.

Seizoen 11/12 eindigde ONS Sneek op een 4e plaats in de hoofdklasse C.

ONS Sneek liet deze competitie op de cruciale momenten te veel punten liggen.

De ploeg speelde erg wisselvallig. Zo begon de ploeg met twee overwinningen, gevolgd door een gelijkspel en twee nederlagen.

De eerste periode, acht wedstrijden, werd toch nog afgesloten met 14 punten (2e plaats).

Na 12 wedstrijden werd ONS Sneek zelfs koploper met drie punten voorsprong op WHC.

Drie wedstrijden verder, na drie nederlagen, was die koppositie ineens weer ver weg.

Na 23 wedstrijden en het niet sterke optreden van de concurrentie, stond ONS Sneek zomaar op de 2e plaats met twee punten achter koploper WHC.

De titel was in zicht. Helaas de zeperd in Nunspeet, 3-1 verlies, was het begin van een onvoorstelbaar droevig einde van het seizoen 2011-2012, omdat ook de laatste twee wedstrijden tegen csv Apeldoorn en ACV werden verloren.

Na evaluatie van het seizoen 2011/2012 zal er in Sneek nog wel eens terug gedacht zijn aan het wisselvallige optreden van de selectie.

Het seizoen 2012-2013

Met de ervaring opgedaan in het afgelopen seizoen, besloot ONS Boso Sneek (nieuwe naam)

de zaken toch wat anders te gaan aanpakken. Er werden een aantal, nodige, wijzigingen in de selectie aangebracht

ONS Boso Sneek was deze transferzomer zeer slagvaardig. Een bredere selectie, meer spelers met ervaring (betaald voetbal) moeten dit seizoen trainer Jan Vlap in staat stellen hoge ogen te gaan gooien. Met zeker vier nieuwe potentiële basis spelers, waaronder Sandor van der Heide en Mark de Vries zal Jan Vlap voor de successen moeten gaan zorgen.

De lat komt een stuk hoger te liggen bij ONS Boso Sneek.

 “Kampioen worden en Excelsior in de KNVB beker verslaan dan heb je een fantastisch seizoen”, zijn de woorden van trainer Jan Vlap.

Excelsior verslaan, die horde is genomen,( hartelijk gefeliciteerd), nu het kampioenschap nog.  

(Seizoen 88/89 schakelde ook VVOG, het Rotterdamse Excelsior uit (3-1) voor de grote KNVB beker).

De eerste vijf wedstrijden zijn redelijk verlopen voor ONS Boso Sneek.

De ploeg is nog ongeslagen, drie maal winst en tweemaal gelijk.

ONS Boso Sneek deelt de koppositie met Sparta Nijkerk en Staphorst.

Berkum was de eerste competitie wedstrijd gelukkig in Sneek door in de 90e minuut de 2-2 te scoren. Flevo Boys speelde in Emmeloord een kansloze strijd tegen een oppermachtig ONS Boso Sneek 0-4. Tegen HZVV werd met de nodige moeite de winst in Friesland gehouden. Een strafschop in de 90e minuut bracht ONS Boso Sneek alsnog de 2-1 winst.

In Wierden, na een prachtig duel, deelden SVZW en ONS Boso Sneek de punten 1-1.

In Sneek moest NSC toezien, hoe ONS Boso Sneek de Nijkerkers met 6-2 declasseerde.

 

Vorig seizoen verloor VVOG schlemielig het duel op De Strokel. ONS spits Jurjen Bosch scoorde vlak voor tijd de 1-2 en ONS Sneek vertrok met de niet verdiende overwinning naar Friesland. In Sneek was eerder in de competitie de wedstrijd in 0-0 geëindigd.

Beide ploegen staan op scherp.

ONS Boso Sneek won vorige week, zoals gezegd met 6-2 van NSC en VVOG liet in Wezep WHC met een 4-0 nederlaag de wonden likken.

ONS Boso Sneek wil de koppositie behouden en VVOG is er opgebrand de afstand tot de koplopers niet groter te laten worden en de afstand t.a.v. de gevaren zone wel groter te laten worden.

 

STAPHORST – SPARTA NIJKERK

Een topper. Beide clubs behoren, naast ONS Boso Sneek, tot het leidende trio van de hoofdklasse C.

Sparta Nijkerk weet in thuiswedstrijden gemakkelijk te scoren. In de drie wedstrijden op de Ebbenhorst wisten de Nijkerkers dertien maal het net te vinden

Op vreemde bodem gaat dat wat moeilijker. Op de Burcht bij NSC scoorde Sparta Nijkerk slechts één doelpunt en bij Harkemase Boys bleef de teller op nul staan.

Op de grasmat van Staphorst, zou de nog ongeslagen thuisclub, wel eens voor een verrassing kunnen gaan zorgen en de punten in eigen beheer gaan houden.

 

NSC - FLEVO BOYS

Zowel voor Flevo Boys als NSC een belangrijk duel.

Voor Flevo Boys geldt aanhaken bij de kopgroep, dus winst, bij verlies, voorlopig naar de middenmoot verhuizen.

Voor NSC betekent winst, handhaven in de middenmoot, maar bij verlies wordt het afdalen naar de vervelende plaatsen op de ranglijst.

Flevo Boys gaat zich revancheren voor de nederlaag van j.l. zaterdag.

 

SVZW – HZVV

HZVV gaat een moeilijke middag tegemoet.

Het zou verassend zijn indien de ploeg uit Hoogeveen één of meer punten aan het duel tegen SVZW zou overhouden.

Drie punten lijken in Wierden te blijven.

 

ACV – DVS’33

Bij winst handhaaft DVS’33 zich dicht bij de kopgroep en belandt ACV in de onderste regionen. En dat laatste zou verrassend zijn.

Toch zou, na het laatste fluitsignaal, bij de ongetwijfeld spannende wedstrijd in Assen op sportpark Stadsbroek, deze situatie de werkelijkheid kunnen weergeven.

Een kleine overwinning voor DVS’33

 

BERKUM – NUNSPEET

Het op eigen sportpark De Vegtlust nog ongeslagen Berkum wordt waarschijnlijk een te zwaar opstakel voor het nog niet naar wens draaiende Nunspeet, om de negatieve spiraal achter zich te laten.

Berkum handhaaft zich ook na zaterdag kort achter de kopgroep.

 

HARKEMASE BOYS – WHC

Wie voor aanvang van de competitie zou hebben verondersteld, dat het duel tussen Harkemase Boys en WHC een wedstrijd zou worden, waarin de laatste of één van de laatste plaatsten in de hoofdklasse  C in het geding zou zijn, zou meewarig zijn aangekeken over zoveel onnozelheid.

Harkemase Boys, vorig seizoen gedegradeerd uit de topklasse en WHC dat vorig seizoen op onbegrijpelijke wijze de promotie vanuit de hoofdklasse naar de topklasse weer eens miste, juist die clubs, spelen zaterdag, niet om een positie voor één van de bovenste plaatsen maar om te voorkomen dat de club voorlopig vast in de onderste regionen van de ranglijst komt te staan.

Als bij Harkemase Boys het degelijke veldspel beloond gaat worden met doelpunten is het dolende WHC kansloos in Friesland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief