VVOG Dames 1 uitgeschakeld in districtsbeker

22 Oktober 2012 / Redactie / Meiden Vrouwen

De dames hadden net te weinig tijd om gelijk te komen tegen VDZ en werden met 3-2 uitgeschakeld voor de districtsbeker.

Vandaag een bekerwedstrijd tegen VDZ dames 1, een “oude bekende” want 2 jaar geleden werden we door hun uitgeschakeld in de halve finale voor de beker. Tijd om revanche te nemen!

Ten opzichte van de vorige wedstrijden startten Eva Rozenberg, Nadja Vollema, Danique Zieltjes en Marissa Hazenberg in de basis.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd waren we grotendeels in balbezit. Het baltempo was wel te laag.

We krijgen een aantal mogelijkheden om de score te openen:

3e min. bal vanaf de rechterkant via Frida Bremer bij Annelie Petersen, ze legt de bal terug op Thalina van Olst maar haar schot is te zacht.

13e min. aktie van Chantal op links, ze trekt naar binnen en speelt de bal op Thalina van Olst, zij weet Annelie Petersen weg te sturen in de diepte. Annelie kan er helaas net niet bij en de keepster kan de bal oppakken.

22e min. Danique Zieltjes gooit de bal in op Frida Bremer, ze geeft de bal goed voor. Onze spits Marissa Hazenberg kopt de bal op doel, maar de keepster vangt de bal.

In de 32e min. is het dan zover, de openingstreffer, helaas wel voor VDZ dames. De bal komt hoog terug bij ons, Jet Gerards kopt de bal naar onze keepster Jacolien Burggraaf, maar er komt een tegenstandster tussen en ze weet onze keepster te passeren.

In de 36e min. de grootste kans van de eerste helft voor ons. De bal wordt vanuit onze verdediging naar de spits gespeeld, Marissa Hazenberg kan de bal meegeven aan Thalina van Olst, zij komt oog in oog met de keepster. Ze probeert de bal over de keepster heen te spelen maar raakt de bal niet goed en schiet naast.

We gaan met een 1-0 achterstand de rust in.

Daarin wordt onder andere door de trainer gezegd dat we veel balbezit hebben maar dat het baltempo echt omhoog moet. We moeten zoveel mogelijk proberen de bal maar één of twee keer te raken. Bovendien moeten we proberen meer gebruik te maken van ons middenveld in balbezit.

In de 50e min blijft Nadja Vollema te lang met de bal aan de voet, ze loopt naar binnen en de bal wordt door de tegenstander veroverd. Ze heeft geen rugdekking meer en de tegenstander weet te scoren 2-0.

In de 59e min komt Elvira Dokter erin voor Marissa Hazenberg. Chantal Niebeek gaat in de spits spelen en Elvira op linksbuiten.

In deze fase na rust spelen we minder goed, er zijn veel meer verkeerde passes dan in de 1e helft.

In de 62e min valt ook nog eens de 3-0. Nadja Vollema kan niet goed ingrijpen als haar tegenstander ingespeeld wordt

Bij 3-0 is de wedstrijd normaal gesproken gespeeld, maar we geven niet op en blijven op zoek naar de openingstreffer.

De trainer grijpt ook in en haalt verdediger Jet Gerards eruit en brengt Marieke Stuiver in het veld als extra aanvaller.

Een paar minuten na deze wissel de aansluittreffer voor VVOG dames 1. Thalina van Olst neemt de corner & Chantal Niebeek weet de bal hard binnen te koppen.

Er zijn nu 67 minuten gespeeld.

Vervolgens een aantal mogelijkheden achter elkaar om de 3-2 te maken:

78e min lange bal op Chantal Niebeek, ze schiet rakelings naast. Volgens de scheidsrechter wordt de bal aangeraakt door de keepster en krijgen we een corner mee. Marieke Stuiver neemt de corner en Chantal kopt net over

81e min een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Frida Bremer legt de bal terug op Thalina van Olst, ze schiet hard in de benedenhoek maar de keepster weet de bal te keren

85e min. Frida Bremer trekt goed door over links en geeft de bal voor bij de 2e paal staat Danique Zieltjes helemaal vrij maar ze schiet de bal over het doel

Dan is het in de 89e min. eindelijk zover, de 3-2 Frida Bremer geeft vanaf rechts de bal voor & wederom Chantal Niebeek weet binnen te koppen.

Vervolgens hebben we te weinig tijd om de 3-3 te maken. Als de wedstrijd nog 5 min langer had geduurd dan had het er zeker ingezeten want we hadden het laatste half uur de tegenstander continue onder druk staan.

Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie Berkel dames 1.

Het wordt de hoogste tijd dat we onszelf gaan belonen met punten in de competitie.

Districtsbeker, eerste ronde: VDZ - VVOG 3-2 (1-0). 32. Sophie Wissenburg 1-0, 50. 2-0 Monique Turk 2-0, 62. Turk 3-0, 67. Chantal Niebeek 3-1, 89. Niebeek 3-2.

VVOG: Burggraaf; Rozenberg, Monster, Gerards (65. Stuiver), Vollema; Bremer, Petersen, Van Olst; Zieltjes, Hazenberg (59. Dokter), Niebeek

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.