VVOG Dames 1 tonen veerkracht in slotfase

29 Oktober 2012 / Redactie / Algemeen

Met een geweldige eindspurt wisten de dames in de slotfase een 4-1 achterstand om te buigen in een verdiend gelijkspel 4-4.

VVOG dames 1 tonen veerkracht, buigen 4-1 achterstand om in 4-4 in de laatste 12 minuten

Vandaag, 27 oktober 2012, vertrekken we om 12.00 uur met de bus richting Berkel en Rodenrijs om daar tegen de dames van C.V.V. Berkel te voetballen.

Om 15.00 uur wordt er door ons afgetrapt op een veld wat lijkt op een zandverstuiving. We beginnen de eerste tien minuten niet goed aan de wedstrijd. Gelijk in de 1e minuut van de wedstrijd geven we een corner weg, hier komt verder geen gevaar uit. Daarna weten de dames van Berkel wel gevaarlijk te worden. Silvia Boogaard komt namelijk door en schiet op ons doel maar keepster Jacolien Burggraaf brengt redding. We geven hierdoor wel een corner weg. Direct daarna komt weer Silvia Boogaard van Berkel door. Gelukkig staat Isabel Monster goed te verdedigen en schiet ze de bal achter. Voor de derde keer in korte tijd krijgen de dames van Berkel een corner. Dit maal brengt Jacolien Burggraaf in eerste instantie redding, en in tweede instantie is het Isabel Monster die de bal wegwerkt.

We creëren zelf weinig kansen en de dames van Berkel domineren de wedstrijd. We krijgen wel een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter. Maar deze wordt door Marieke Stuiver slecht genomen en gaat ver over het doel van Berkel. We proberen wat meer te voetballen en door Elvira Dokter en Annelie Petersen wordt er een mooie aanval opgezet. De bal komt voor het doel van Berkel maar helaas kan Chantal Niebeek de bal net niet raken, en ook Esmeralda van Dasselaar komt er niet aan te pas. Daarna wordt er weer een prima combinatie opgezet tussen Esmeralda van Dasselaar en Annelie Petersen. Helaas zonder resultaat, we komen wel iets meer in de wedstrijd.

We krijgen een vrije trap die wederom niet goed wordt genomen en niet voor het doel van Berkel komt. Wel kan Chantal Niebeek nog op doel schieten maar de bal gaat net over. In de 37e minuut weten de dames van Berkel via onze linkerkant door te breken. Er wordt een goede voorzet gegeven en Silvia Boogaard van Berkel weet te scoren. We staan met 1-0 achter. Kort daarna krijgen wij een vrije trap, deze wordt genomen door Marieke Stuiver en de bal komt nu wel goed voor. Chantal Niebeek staat op de goede plek en weet de bal achter de keepster van Berkel te krijgen. Met een 1-1 stand gaan we de rust in.

In de kleedkamer worden bepaalde afspraken gemaakt zodat we de 2e helft beslagen ten ijs kunnen komen. Helaas heeft dit geen effect want al snel kijken we tegen een 2-1 achterstand aan. Er wordt door ons niet adequaat gehandeld, Nadine Bier van Berkel mag de bal namelijk zomaar voorgegeven en Silvia Boogaard kan de bal vrij intikken.

Wij proberen hier een antwoord op te geven, via Chantal Niebeek, Esmeralda van Dasselaar en Frida Bremer komt er uiteindelijk een mooie voorzet, helaas krijgt Esmeralda van Dasselaar de bal niet helemaal goed voor haar voeten en gaat de kans verloren.

De dames van Berkel mogen zelfs nog 2 keer scoren. De 3-1 komt op naam te staan van Melanie den Dulk en de 4-1 op naam van Nadine Bier.

Jacolien Burggraaf weet door diverse reddingen te voorkomen dat er nog meer ballen in het doel van VVOG verdwijnen. Tien minuten voor tijd kijken we tegen een 4-1 achterstand aan.

De trainer had voor de 4-1 een dubbele wissel ingebracht: twee aanvallers Marissa Hazenberg en de 14 jarige B-speelster Marlène Vis. Zij kwamen in het veld voor verdedigster Leonie Burgemeester en aanvalster Chantal Niebeek. Na deze wissel gingen we achterin 1 op 1 spelen met nog 25 min. te gaan.

Van trainer Barry Koot krijgen we de opdracht om vol druk te gaan zetten op de dames van Berkel. Er wordt hierdoor beter gevoetbald en er wordt goed gecombineerd door onze middenvelders en aanvallers.

Esmeralda van Dasselaar komt in balbezit in de 16 meter van Berkel maar er wordt een overtreding op haar gemaakt en de scheidsrechter geeft een penalty. Captain Thalina van Olst schiet de penalty beheerst binnen en de 4-2 is een feit. We komen dan eindelijk wel goed in de wedstrijd en we geloven er weer in.

In de 88e minuut komt Jacolien Burggraaf in balbezit en ze brengt de bal snel terug in de het spel. Annelie Petersen neemt de bal goed aan en geeft ze een perfecte pass op Esmeralda van Dasselaar. Zij staat vrij voor het doel en ze schiet de bal beheerst in de rechterhoek, de keepster van Berkel heeft het nakijken. Met nog een paar minuten in de blessuretijd staat het opeens 4-3. We blijven aanvallen en dit resulteert nog in een schot van afstand, van Thalina van Olst. Helaas gaat de bal net naast. In de slotfase nog een mooie actie van Marlène Vis, in plaats van zelf te schieten speelt ze de bal voor de voeten van Esmeralda van Dasselaar, die net als de 4-3, ook de 4-4 weet te maken.

In tien minuten tijd hebben we de wedstrijd weten te keren en gaan we alsnog, verdiend, met 1 punt het veld af.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de dames van SVS op het programma.

Opstelling: Jacolien Burggraaf, Isabel Monster, Marieke Stuiver, Leonie Burgemeester (65e min. Marissa Hazenberg), Roxanna Muskita, Thalina van Olst, Frida Bremer, Annelie Petersen, Elvira Dokter (59e min. Danique Zieltjes), Chantal Niebeek (65e min. Marlène Vis), Esmeralda van Dasselaar.

Verslaggeefster Marieke Stuiver.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.