VVOG neemt zwaarbevochten punt mee naar Harderwijk

4 November 2012 / Redactie / Algemeen

In een decor van herstige slagregens en vol met passie en inzet streden twee teams om de punten. Die strijd bleef uiteindelijk onbeslist.

VVOG heeft getoond dat je met veel strijdkracht maar ook veerkracht een heel eind te kunnen komen. Dit bevestigde ook weer  de wedstrijd in Wierden tegen SVZW. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel waar beide ploegen wel mee konden leven. Voor SVZW misschien wel zuur aangezien VVOG pas in de slotfase langszij kwam en de gelijkmaker scoorde.

SVZW en VVOG maakten er op een zwaar te bespelen veld een spectaculaire wedstrijd van die reclame mag heten voor het hoofdklasse voetbal. Lang niet alles ging goed bij beide ploegen maar beiden gingen voor de volle winst wat uitmondde , zeker voor de neutrale toeschouwer , in een mooie wedstrijd.

VVOG begon de wedstrijd zonder de geblesseerde (hamstring) Rick Boersma. Zijn vervanger was Terrence ten Brink. In de beginfase was SVZW wat meer in balbezit. Maar bij balbezit van VVOG waren deze er razendsnel uit. En als VVOG wat zorgvuldiger was geweest in de afwerking had het zomaar voor kunnen staan.  Niet dat SVZW stilzat in deze periode want Reinier Romkes moest al zijn talenten tonen bij een kopbal van Kevin Aman. Ook werd er nog een doelpunt van SVZW afgekeurd in de 20e minuut.

Tussendoor kregen Jordi Holtkamp (overtreding op Jeremy de Graaf) en Jordi Ek (overtreding op Lars Kerver) nog een gele kaart van scheidsrechter Leijdekker.

De rust ging in met een 0-0 stand. Dit was voor trainer Dwight Lodeweges een goede reden om met dezelfde elf de tweede helft te beginnen. SVZW trainer Paul Krabbe bracht Jordi Kamphuis in voor Michael Wensing.

Vanaf het eerste moment zette SVZW volop druk op de VVOG defensie. Martijn Duits en Dennis van Vuuren kregen geen kans om rustig op te bouwen. VVOG lag onder druk en vooral de vrije trappen van SVZ leverden gevaar op. De lange mannen kwamen naar voren en stichtten gevaar voor de goal van Reinier Romkes.

SVZW kreeg al snel loon naar werken. Een cornerbal werd niet goed verwerkt door de VVOG defensie. Lennard van den Brink werd zo in het nauw gedreven dat hij de bal in eigen doel werkte en SVZW op een 1-0 voorsprong kwam. Een paar minuten later redde de VVOG doelman tweemaal vlak achter elkaar grandioos en hield VVOG op dat moment in de wedstrijd.

Even later weer een corner. De bal werd met de hand in het doel gewerkt. De scheidsrechter leek het doelpunt eerst goed te keuren mede omdat zijn assistent hem ook niet direct op de handsbal wees.  Na heftige reacties van VVOG en nader overleg werd het doelpunt, gelukkig voor VVOG en terecht, alsnog afgekeurd. Scheidsrechter leijdekker werd in het verloop van de wedstrijd steeds meer in de steek gelaten door zijn eerste assistent. Misschien hierdoor floot hij voor elk wissewasje.

VVOG zette halverwege de tweede helft nog een tandje bij. Dwight Lodeweges bracht Jeroen Spoelstra in voor Terrence ten Brink. Ook SVZW wisselde. Het leverde vooralsnog geen echte kansen op. Doelman Michiel Achterhoek kreeg wel wat schoten te verwerken maar vooralsnog niet te verschalken.  Een fout in de achterhoede van SVZW bracht een grote kans voor Jeremy de Graaf maar ook zijn schot was een prooi van Michiel Achterhoek.  In de slotfase werd ook Dennis van Vuuren naar het front gestuurd. In de 90e minuut kreeg VVOG nog een vrije trap te nemen. Deze werd in de doelmond gegooid en leverde zoveel paniek op in de SVZW defensie dat uitgerekend Lennard van den Brink hiervan kon profiteren en de 1-1 scoorde.

Een paar minuten later floot scheidsrechter Leijdekker af en werden de punten broederlijk verdeeld in deze uitmate boeiende wedstrijd.

De komende weken speelt VVOG tweemaal achter een thuis. Eerst komt het Nijkerkse NSC (van tonze oud trainer Wim Kroes) op bezoek en daarna ontvangt VVOG Berkum.

48           1-0         Lennard van den Brink (e.d.)

90+3      1-1         Lennard van den Brink

Geel:                    Jordi Holtkamp, Jordi van Ek, Machiel van Keulen, Dewi Perik (SVZW)

Sam Doeve (VVOG)

Opstelling VVOG:

Reinier Romkes,

Lennard van den Brink,Martijn Duits,Dennis van Vuuren,Niels Nijveld.

Sam Doeve, Tim Brockhoff, Terrence ten Brink (75/Jeroen Spoelstra)

Jeremy de Graaf, Dada Bugera,Lars kerver

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.