VVOG dames verliezen tegen de verhouding in van SVS

5 November 2012 / Redactie / Algemeen

De dames verloren met 2-1 van SVS uit Capelle aan de IJssel en kregen daarmee geen loon naar werken.

Op het programma staat de thuiswedstrijd tegen de dames 1 van SVS uit Capelle a/d Ijssel. Hoewel we vandaag in een aanvallende formatie zijn gestart kijken we na 6 minuten al tegen een achterstand aan. Er wordt in eerste instantie een mooie combinatie opgezet door Esmeralda van Dasselaar, Chantal Niebeek en Thalina van Olst maar helaas kunnen de dames van SVS de bal onderscheppen. Ze geven een lange bal, deze wordt op het middenveld gemist door Frida Bremer, vervolgens komen Nadja Vollema, Marieke Stuiver en keepster Jacolien Burggraaf te laat en weten de dames van SVS te scoren.

In de 8e minuut van de wedstrijd krijgen we een vrije trap, deze komt goed voor het doel van SVS, Annelie Petersen raakt de bal nog maar dit heeft geen verder resultaat.

In de 18e minuut van de wedstrijd komt nummer 17 van SVS door onze verdediging maar keepster Jacolien Burggraaf komt goed uit haar doel en weet een doelpunt te voorkomen.

In de 24e minuut is het Elvira Dokter die goed druk vooruit zet en de bal in de voeten van Esmeralda van Dasselaar speelt. Er wordt vervolgens een overtreding gemaakt op Esmeralda van Dasselaar en ze krijgt een vrije trap van de scheidsrechter. De vrije trap wordt genomen door Thalina van Olst maar helaas staan wij buitenspel en kan er geen verdere actie opgezet worden.

In de 28e minuut krijgen we wederom een vrije trap op het randje van de zestienmeter. Marieke Stuiver neemt deze vrije trap en hoewel de bal goed wordt ingeschoten wordt alleen de lat geraakt. In de rebound wordt er, naar onze mening, hands gemaakt door een speelster van SVS. De scheidsrechter ziet dit niet en er wordt doorgespeeld.

We weten onszelf goed te herpakken en we komen meer en meer in balbezit. Ook wordt er hard voor elkaar gewerkt. Frida Bremer verdedigt goed mee terug en Leonie Burgemeester zit er in elk duel goed bij.

Wederom in de 33e minuut van de wedstrijd een vrije trap. De bal komt mooi voor het doel van SVS maar Chantal Niebeek komt net te kort. In de 36e minuut weten de dames van SVS weer op onze helft te komen en schieten ze op ons doel. Keepster Jacolien Burggraaf staat op de goede plek en ze heeft de bal klemvast. Voor rust krijgen we nog een vrije trap, Thalina van Olst schiet in één keer op doel, maar helaas gaat de bal hard en laag naast.

We gaan de rust in met een 0-1 achterstand.

Direct na rust starten we zeer scherp. In de 49e minuut krijgen we een vrije trap. Thalina van Olst neemt deze en schiet de bal in de voeten van Chantal Niebeek. Maar zij weet niet goed af te ronden. In de 54e minuut een tegenaanval van de SVS dames, de nummer 9 krijgt de bal op gelukkig wijze maar ze weet niet tot scoren te komen.

Ons harde werken wordt dan toch in de 55e minuut beloond. Frida Bremer komt in balbezit en ze schiet van afstand op het doel van SVS en ze weet te scoren! We staan gelijk, 1-1. Na dit doelpunt proberen we de druk wat meer op te voeren. Via Elvira Dokter en Danique Zieltjes komen er wat leuke acties en voorzetten maar het gewenste resultaat wordt niet bereikt.

Vervolgens krijgen we nog 2 corners waar jammer genoeg weinig mee wordt gedaan. In de 74e minuut, tegen alle verwachtingen in, komt de nummer 5 van SVS via de rechtkant door, ze kan de bal voorzetten en in eerste instantie werkt Frida Bremer de bal goed weg. Helaas is het in de rebound een nummer 7 van SVS die weet te scoren. We kijken hierdoor tegen een 1-2 achterstand aan. In de 79e minuut wordt er een mooie steekpass gegeven op Chantal Niebeek, helaas kan ze er net niet bij.

We proberen er in de laatste fase van de wedstrijd alles aan te doen om nog een doelpunt te maken. Dit lukt helaas niet meer en tegen alle verhoudingen in gaan we met een nederlaag het veld af.

Opstelling: Jacolien Burggraaf, Marieke Stuiver, Thalina van Olst, Leonie Burgemeester (82. Roxanna Muskita), Nadja Vollema, Frida Bremer, Chantal Niebeek, Annelie Petersen, Elvira Dokter (65. Marlene Vis), Danique Zieltjes (82. Marissa Hazenberg), Esmeralda van Dasselaar.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.