Voorbeschouwing Harkemase Boys - VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

29 November 2012 / Redactie / Nieuws van het eerste

Weet VVOG zaterdag de opmars van Harkemase Boys een halt toe te roepen ?. U leest het allemaal in de voorbeschouwing.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C  01 DECEMBER 2012

UPDATE
Zaterdag 17/ 24 november 2012
Toch een vreemd gezicht bij het bekijken van de competitiestand in de hoofdklasse C, waar na de elfde competitieronde, de nacompetitie plaatsen elf en twaalf worden ingenomen door WHC en Sparta Nijkerk.
WHC, dat de laatste drie seizoenen achtereen, op een haar na de topklasse miste en Sparta Nijkerk, 14 mei 2011 gedegradeerd uit de topklasse, hebben als doel gesteld zo snel mogelijk zich te melden in de topklasse. Dan moet er toch veel veranderen t.a.v. het prestatie niveau van beide clubs. Sparta Nijkerk en WHC verloren zaterdag al hun vijfde wedstrijd.
ONS Boso Sneek stuurde, zonder zelf goed te voetballen, Sparta Nijkerk met een 3-1 nederlaag terug naar Nijkerk en behield de leiding in de hoofdklasse C.
De Friezen hebben vier punten voorsprong op DVS’33.
WHC verloor met 2-1, op eigen veld, terecht van een beter voetballend DVS’33, waardoor DVS’33 weer terug keerde op de tweede plaats en WHC evenals Sparta Nijkerk de nacompetitie degradatie plaatsten elf en twaalf “bereikten”.
De wedstrijd HZVV – Staphorst, werd op17 november, na 38 minuten bij een 0-0 stand gestaakt, wegens een blessure van de scheidsrechter. De resterende tijd, 52 minuten, gespeeld op 24 november, bracht geen verandering in de stand, omdat de Staphorsters een groot aantal scoringskansen weigerden te benutten, uitslag 0-0.
Staphorst zakte naar de derde plaats en HZVV bleef drager van de rode lantaarn.
SVZW raakte ook aardig achterop bij koploper ONS Boso Sneek. Voor de derde maal achtereen speelden de Zwaluwen,gelijk, nu bij ACV, 0-0. Het verschil met ONS Boso Sneek is nu zes punten. ACV bleef op de zevende plaats.
Harkemase Boy deed goede zaken. De ploeg verliet de degradatie zone en nestelde zich op de negende plaats, door de 4-2 overwinning in Nijkerk bij NSC. NSC zakte twee plaatsen en staat nu op de tiende plaats.
Flevo Boys stuntte tegen Nunspeet. Flevo Boys leek de laatste weken het spoor bijster maar de opleving tegen Nunspeet bracht Flevo Boys drie heel belangrijke punten.
In de 41e minuut bij een 0-1 stand was er rood voor Pieter Westra van Flevo Boys. Toch wist Flevo Boys, met een man minder, in de 46e minuut, de 1-1 te scoren.
Nadat in de 83e minuut Edwin Starke van Nunspeet zijn tweede gele prent incasseerde en Flevo Boys een strafschop (2-1) als cadeautje kreeg, ging het helemaal mis met de Nunspeters, 87e minuut 3-1, 88e minuut 2-3 en 90e +2, 4-2.
Flevo Boys verhuisde van de elfde naar de achtste plaats en Nunspeet bleef dertiende.
VVOG en Berkum deelden de punten.
De eerste helft lieten de ploegen voetbal van hoog niveau zien. Berkum en VVOG kwamen echter niet tot scoren. Die mogelijkheden waren er wel degelijk. Vooral VVOG kreeg meerdere kansen om de overwinning naar zich toe te halen.
De tweede helft behaalden de ploegen het niveau van de eerste helft niet meer.
Berkum en VVOG handhaafden zich op de plaatsen vijf en zes.

SPEELRONDE 12 (2e periode)
Speelronde 12 biedt de voetballiefhebber weer een programma om van te smullen.
Met o.a. de toppers, DVS’ 33 – ONS Boso Sneek,  Staphorst – SVZW en het kelderduel Nunspeet – HZVV.


HARKEMASE BOYS - VVOG
Seizoen 2004-2005 was het laatste seizoen dat VVOG en Harkemase Boys tegen elkaar in het strijdperk kwamen.
De wedstrijd bij Harkemase Boys kende een winst van 3-1 voor de thuisclub en in Harderwijk was de uitslag 2-2
     
Afgelopen seizoen was het nogal onrustig bij Harkemase Boys. O.a. gedoe met de trainers en de gevolgen daarvan. Dat willen de leidinggevenden  niet meer bij de club.
De degradatie was natuurlijk pijnlijk, maar de blik is nu weer op de toekomst gericht.
Het nieuwe trainersduo Willem Brouwer (ex Flevo Boys) en Sjoerd Ping hebben bewust een contract voor twee jaar getekend, dat brengt een stuk rust, waarbij zij kunnen bouwen aan een nieuw team.
De trainers en de selectie hebben het volste vertrouwen van de leiding. Strijd en inzet, een instelling die bij Harkemase Boys past, wordt dit seizoen verwacht.
Het seizoen voor Harkemase Boys loopt nog niet geheel naar wens. De in het vorig seizoen uit de topklasse gedegradeerde ploeg, had een uitermate slechte competitie start.
Na zeven wedstrijden stond Harkemase Boys stijf onderaan in de hoofdklasse C, met slechts drie punten, na drie gelijke spelen. De eerste winst (27oktober) behaalde Harkemase Boys in de achtste wedstrijd, op eigen veld, tegen Flevo Boys, (4-1). Daarna werd HZVV met dezelfde cijfers ingepakt. Het gelijke spel (2-2) in eigen huis tegen SVZW en de winst (4-2) bij NSC wijst op een duidelijk herstel van Harkemase Boys. De Boys zijn de laatste vier wedstrijden ongeslagen en behaalden uit die laatste vier wedstrijden tien punten.
Harkemase Boys heeft de onderste plaatsen de rug toegekeerd en bezet nu na elf wedstrijden de negende plaats met dertien punten.
Op eigen veld behaalde Harkemase Boys uit de vijf wedstrijden zes punten:
Verlies tegen Staphorst (0-2), drie keer gelijk, tegen Sparta Nijkerk (0-0), WHC (2-2), SVZW (2-2) en winst op Flevo Boys (4-1).
     
VVOG is na de nederlagen tegen Sparta Nijkerk en DVS’33 al zeven wedstrijden ongeslagen.
Met de drie overwinningen en vier maal een gelijkspel, zou je tevreden kunnen zijn, zij het niet, dat zowel bij Flevo Boys,1-1 en in de laatste drie wedstrijden, 1-1 bij SVZW, thuis tegen  NSC 1-1 en 0-0 tegen Berkum, gezien de mogelijkheden, de ploeg te weinig tot scoren kwam.
Gemakkelijke wedstrijden bestaan deze competitie niet in de hoofdklasse C.
VVOG zal uiterst geconcentreerd en met het “koppie erbij” de wedstrijd in Harkema moeten spelen. Beide ploegen zullen voor de winst gaan.
Een interessant duel staat er voor de voetballiefhebbers te wachten in Friesland, met de vraag, zet het herstel van Harkemase Boys zich voort of steekt VVOG daar een stokje voor?
In Harderwijk wordt op het laatste gerekend.

DVS’33 – ONS BOSO SNEEK
Een onvervalste topper. De nummer één komt op bezoek bij de nummer twee.
Een wedstrijd om van te smullen.
Vorig seizoen kreeg ONS Boso Sneek met 3-1 klop in Ermelo. De wedstrijd in Sneek eindigde in 2-2.
DVS’33 is thuis nog ongeslagen.
De eerste thuiswedstrijden tegen HZVV en NSC eindigden in resp. 1-1 en 2-2.
Daarna kwam de doelpunten machine van de Ermeloërs op gang.
Tegen Harkemase Boys werd het nog een bescheiden 1-0, maar Staphorst verliet Ermelo met een 4-0 nederlaag en Sparta Nijkerk moest met een 3-0 nederlaag genoegen nemen.
ONS Boso Sneek speelde vijf maal een wedstrijd op vreemde bodem.
Winst bij Flevo Boys 4-0 en met de nodige mazzel bij Nunspeet 2-1.
Gelijk bij SVZW en ACV, beide wedstrijden eindigden in 1-1.
In Harderwijk bij VVOG werd een 3-2 nederlaag geleden.
Prognose: DVS’33 houdt de punten in Ermelo.

STAPHORST – SVZW
Ook een topper. Beide clubs zullen vol voor de winst moeten gaan. De verliezer gaat voorlopig afhaken voor de strijd om de begeerde titel
De 0-0, j.l. zaterdag bij HZVV, was een bittere teleurstelling voor de Staphorsters. De thuisclub heeft dus iets recht te zetten.
Vanaf 13 oktober heeft SVZW door de vier gelijke spelen en slechts één overwinning, nu een achterstand van zes punten op koploper ONS Boso Sneek.
Het thuis voordeel zou mede beslissend kunnen worden.

WHC – BERKUM
Vorig seizoen werd het 1-1 in Wezep
Gezien de prestaties, dit seizoen, van beide clubs lijkt een herhaling van die uitslag niet haalbaar voor WHC.
Stand vorig seizoen na elf wedstrijden: ONS en WHC koploper met 11-21 en op de 13e plaats, (degradatie plaats), Berkum met 9 punten. De situatie is nu duidelijk geheel anders.
Berkum “draait” voortreffelijk en dat kan van WHC niet worden gezegd.
Vandaar winst voor de Zwollenaren.

ACV – NSC
We schreven het al eerder, ACV is aan het “terugkomen”.
ACV verloor op eigen veld van DVS’33 (0-1), speelde gelijk tegen ONS Boso Sneek en behaalde de volle winst op Nunspeet (2-0), Harkemase Boys (2-0) en HZVV (4-0).
NSC boekte tot nu toe “uit”  slechts één overwinning, (4-2 bij HZVV).
ACV is de favoriet in Assen.

SPARTA NIJKERK – FLEVO BOYS
De twee ex topklassers staan a.s. zaterdag tegen over elkaar. Beide clubs presteren niet zoals gewenst en gehoopt, bij de start van het seizoen.
Sparta Nijkerk met 12 punten, bevindt zich op een nacompetitie degradatie plaats. De plaats die Flevo Boys met14 punten, door de overwinning op Nunspeet achter zich heeft gelaten.
Bij Flevo Boys ontbreekt Pieter Westra door een schorsing, maar is Arjen Postma weer van de partij.
De laatste ontmoeting tussen de rivalen, toen nog in de topklasse:
Flevo Boys – Sparta Nijkerk 2-3 en Sparta Nijkerk – Flevo Boys 1-2.
Toch lijkt nu het thuisvoordeel wel beslissend kunnen zijn.

NUNSPEET – HZVV
Het kelderduel in Nunspeet.
Bij HZVV is er weer hoop op betere tijden. De nieuwe interim trainer Jan Piet Bosma wist j.l. zaterdag met zijn team een punt te halen tegen Staphorst. (0-0).
HZVV kreeg daarbij wel de medewerking van Staphorst, dat een groot aantal mogelijkheden om te scoren om zeep hielp.
Nunspeet liet zich in Emmeloord de kaas van het brood eten door Flevo Boys. Trainer Laurens Knippenberg was zwaar teleurgesteld over de prestatie van zijn team. Dat vraagt om revanche en Nunspeet gaat zaterdag zijn ware gezicht laten zien. Een driepunter voor Nunspeet.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief