VVOG met 2-1 onderuit tegen Harkemase Boys

3 December 2012 / Redactie / Algemeen

Op een slecht veld speelde VVOG een teleurstellende wedstrijd en liet een bijna zeker punt in de slotminuten liggen.

VVOG ONDERUIT BIJ HARKEMASE BOYS

Na zeven wedstrijden achtereen ongeslagen te zijn gebleven, moest VVOG in Friesland met 2-1 zijn meerdere erkennen in Harkemase Boys.
Hoewel de thuisclub een groot deel van de wedstrijd de baas was, werd het toch een onnodig verlies na een zeer teleurstellende wedstrijd voor VVOG.
VVOG speelde in dezelfde opstelling als de laatste weken.
Een groot nadeel voor de Harderwijkers was het bizar slechte speelveld van Harkemase Boys.
De druilerge regen tijdens de wedstrijd maakte het speelveld alleen maar steeds moeilijker bespeelbaar. Harkemase Boys, gewend aan de omstandigheden van het hobbelige gras veld konden hier beter mee overweg dan VVOG, gewend aan het spelen op kunstgras.
Harkemase Boys begon fel aan het duel en creëerde direct al enkel kansen. De organisatie bij VVOG was op het middenveld en achterste linie af en toe compleet zoek.
Er was geen rust in de ploeg. Het werd lopen en hollen zonder overleg, waardoor Harkemase Boys het eerste half uur de meerdere was van VVOG.
Al in de 10e minuut dreigde de voorsprong voor de Harekieten. De achterste linie van VVOG greep niet goed in. Gelukkig voor VVOG stond het vizier van Age Heins Boersma niet goed afgesteld en verprutste hij de geboden mogelijkheid, de 1-0 op het score bord te brengen.
Harkemase Boy bleef VVOG onder druk houden maar miste toch ook het vernuft om de geboden mogelijkheden in doelpunten om te zetten.
Balverlies van Terence ten Brink aan de felle Klaas Schotanus leidde zo’n enorme kans voor Harkemase Boys in. Schotanus zette met een sublieme pas Harvey Bischop alleen voor doelman Reinier Romkes. Romkes redde fenomenaal door met een uiterste krachtinspanning de bal tot corner te verwerken.
In de 22e minuut deed VVOG iets terug en dat leverde bijna de voorsprong op voor de Harderwijkers. Uit een voorzet van Lars Kerver was Terence ten Brink met een spectaculaire omhaal doelman Jacob de Vries bijna de baas. De Vries redde schitterend door de bal uit de hoek te ranselen.
Kort daarna kwam Harkemase Boys op voorsprong. De organisatie was weer eens zoek in de verdediging bij VVOG. De voorzet van de snelle Johnsen Bacuna belandde toevallig na wat heen en weer getrap, voor de voeten van Raymon Bolt, niemand van VVOG greep in en Bolt kon de bal zo maar achter Reinier Romkes tikken.
VVOG schrok en enkele minuten later kreeg Jeremy de Graaf een unieke mogelijkheid om de score weer in evenwicht te brengen. Zijn schot ging helaas enkele centimeters naast het doel van Jacob de Vries.
Harkemase Boys werd slordiger en VVOG kwam meer in de wedstrijd.
Scheidsrechter Wilco Jansen zag een handsbal, binnen de “zestien” van een Boys verdediger over het hoofd.
Kansjes waren er voor Jeremey de Graaf, Lars Kerver en Dada Bugera maar Harkemase Boys hield het doel droog.
Na de thee begon VVOG beter aan de wedstrijd. Rick Boersma kwam voor Terence ten Brink in het veld. Nadat verdediger Robin Huisman de Jong voor Harkemase Boys, na een afgeslagen aanval, de bal keihard naast het VVOG doel had geschoten kreeg VVOG meer grip op de wedstrijd en creëerde een aantal kansen. Eerst wist doelman Jacob de Vries vallend en niet zonder geluk, een inzet van Jeremy de Graaf nog net uit de hoek te halen, maar tegen de kopbal van Lennard van den Brink kon zelfs de Vries niets meer doen 1-1.
VVOG was in die periode de betere ploeg.
Helaas ontstond er een vervelend incident waar later VVOG nadrukkelijk nadeel van ondervond.
Dada Bugera beging een overtreding op Reinder Slager. Nadat beide spelers een gele kaart hadden ontvangen van de scheidsrechter Wilco Jansen, ontstond er een woorden wisseling tussen Dada Bugera en Reinder Slager.
Er dreigde een handgemeen te ontstaan tussen de twee spelers maar door ingrijpen van zowel de spelers van VVOG en Harkemase Boys werd dat teniet gedaan. Trainer Dwight Lodeweges wisselde Dada Bugera voor Hein Kort en scheidsrechter Wilco Jansen staakte de wedstrijd voor 5 minuten om de gemoederen weer tot rust te laten komen.
Na het staken kreeg VVOG niet meer het overwicht van de periode voor de staking.
Onder de luide aanmoedigingen van de Harekieten supporters wilde Harkemase Boys de overwinning forceren.
Dwight Lodeweges greep in en wisselde aanvaller Lars Kerver voor middenvelder Kerim Tasdan en VVOG ging de laatste 10 minuten met twee spitsen spelen
Het gevaar van Harkemase Boys was hiermee ingedamd en de 1-1 leek de eindstand te gaan worden.
In plaats van de 1-1 te koesteren, soms moet je inderdaad tevreden zijn met een gelijkspel,
verloren enkele spelers op een cruciaal het overzicht.
VVOG kreeg in de 88e minuut een vrije trap bij het doel van Harkemase Boys.
Sam Doeve en ook Martin Duits stelden zich op achter de bal om de vrije trap te nemen.
Het gehele middenveld van VVOG was in eens ook te vinden om het stafschop gebied van Harkemase Boys. Omdat ook Dennis van Vuuren mee naar voren ging om hopelijk uit de vrije trap nog de 2-1 te scoren had natuurlijk of Martin Duits of Sam Doeve terug moeten gaan naar het middenveld. Kwestie van initiatief nemen in het veld, leiding in het veld, wie?
Conclusie te veel mensen weg uit de verdediging en middenveld.
Sam Doeve nam de vrije trap, de bal werd onderschept door de Harkemase Boys verdediging
De tegenaanval, uiterste snel uitgevoerd door Harkemase Boys, begon bij Jerry van Dijk. Hij stuurde de snelle en behendige Johnsen Bacuna de diepte in, die op zijn beurt de bal haarzuiver op het hoofd van de goede invaller Heine Uuldriks legde. Heine Uuldriks geheel vrij staand, kon profiteren van de onderbezetting in de VVOG defensie en de hoek uitzoeken om koppend de stand op 2-1 brengen. En dat allemaal in de 89e minuut.
Trainer Dwight Lodeweges was niet blij met deze ongelooflijke afloop en de (niet) initiatieven van de dragende en geroutineerde spelers van zijn team.
Dat ene punt had gewoon mee naar Harderwijk moeten gaan.

>

Opstelling VVOG:
Reinier Romkes, Lennard van den Brink, Martijn Duits, Dennis van Vuuren, Niels Nijveld, Sam Doeve, Terence ten Brink (46. Rick Boersma), Dada Bugera (63. Hein Kort),
Lars Kerver (79.Kerim Tasdan), Jeremy de Graaf, Tim Brockhoff.

Score verloop : 25. Remont Bolt   1-0
                         56. Lennard van den Brink   1-1
                         89. Hein Uuldriks   2-1

Gele kaart VVOG   : Tim Brockhoff, Sam Doeve, Dada Bugera, Reinier Romkes.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.