F1 herfstkampioen

17 December 2012 / Jeugdcommissie / Algemeen

Ondanks een gelijkspel toch kampioen worden met hulp van Sparta Nijkerk dat van mede titelconcurrent SDC Putten won. Gefelicteerd allemaal !!.

VVOG F1 – Lelystad F1

4             -              4

In een zinderende wedstrijd is VVOG F1 kampioen geworden in de Hoofdklasse 2, een puike prestatie. Na een 4 -4 gelijkspel was het afwachten op het resultaat uit Nijkerk, waar naaste concurrent SDC Putten speelde. Dit leverde een 3-2 nederlaag op voor SDCP, wat betekent dat VVOG F1 met 20 punten uit 9 wedstrijden kampioen is!!

De spelers van VVOG F1 waren duidelijk op tijd naar bed gegaan vrijdagavond, ze waren fris, fruitig en begonnen ontzettend fel aan de wedstrijd. Lelystad F1 werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en ze kwamen er niet aan te pas. Dit leidde al snel tot de openingstreffer van Levi Lampe; 1-0!

Lelystad moet zich in een wervelstorm gewaand hebben, zo gingen de toppers van de F1 tekeer. De tegenstander was de prooi, die opgejaagd en verslagen moest worden! Het duurde dan ook niet lang voordat superspits Twan van Nijhuis de 2-0 binnenschoot. Het massaal toegestroomde publiek ging compleet uit zijn dak.

Na de 2-0 kroop Lelystad uit zijn schulp. Het begon beter te voetballen en het werd gevaarlijk. Snel na de 2-0 viel de 2-1 binnen. Nog voor rust werd het na een mooie aanval 2-2. De VVOG storm was gaan liggen en daar profiteerde Lelystad van.

In de rust konden de spelers op adem komen en werd benadrukt om er een tandje bij te doen, niet te snel instappen op de bal en de tegenstander geen ruimte te geven om te voetballen.

Helaas kwam Lelystad kort na rust op een 3-2 voorsprong en leek een kampioenschap ver weg. Het zorgde er wel voor dat de spanning bijna ondraaglijk werd. Bij winst was VVOG sowieso kampioen, er moest dus nog twee keer gescoord worden.

VVOG rechtte de rug en kwam terug tot 3-3 via Bilal Sahin en zelfs op 4-3 door Twan van Nijhuis. Wat een sensatie, het publiek langs de lijn juichte alsof het kampioenschap al binnen was. Er waren echter nog bijna tien minuten te spelen, dus de winst was nog allerminst zeker. Zeker niet tegen Lelystad, wat een hele goede ploeg heeft. Het werd dan ook al snel 4-4 en daar bleef het bij.

Een gelijkspel betekende dat er gewacht moest worden op de uitslag van naaste concurrent SDC Putten. Al snel werd er gebeld maar de wedstrijd was daar nog niet afgelopen. Het werd met de minuut spannender tot bekend werd dat SDC Putten met 3-2 had verloren. VVOG F1 is dus kampioen!!!

De jochies genoten terecht van een drankje en patat, en kregen een mooi aandenken van de club. Ook de trotse trainers werden in het zonnetje gezet. Al met al een geweldige prestatie van de F1!

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.