VVOG stoomt na knotsgekke winst door naar 4e plek op de ranglijst

17 Maart 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Wie dacht dat het bij 3-0 gespeeld was, was te snel. Flevo Boys kwam nog terug tot 3-2 waarna VVOG met het gas er op doorstoomde naar 5-2 !

VVOG heeft vandaag goede zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys met ruime cijfers te winnen.
De doelpunten werden gemaakt door Sam Doeve 2x , Jeremy de Graaf  2x en eenmaal Rick Boersma.
VVOG startte vandaag weer met de van een schorsing terugkomende Tim Brockhoff. Hierdoor belandde Nick de Wit weer op de bank.
Een stevige wind over het veld bemoeilijkte het voetbal, maar VVOG leek daar geen last van te hebben. Flevo Boys trachtte met vroeg vastzetten het VVOG spel te ontregelen maar dit liep totaal verkeerd af.

VVOG startte goed en kwam na 7 minuten al op voorsprong. Rick Boersma werd op links weggestuurd door Jeremy de Graaf. Een goede voorzet volgde op Jeremy de Graaf en deze passeerde doelman Hessel Altenburg in de linkerhoek en bracht VVOG op een 1-0 voorsprong. VVOG kreeg volop kansjes. Jeremy de Graaf strandde op doelman Altenburg. Ook Rocco Keizer kreeg een goede kopkans na een voorzet van Lennard van den Brink. Altenburg redde weer voor Flevo Boys en ook in tweede instantie kreeg Rocco Keizer de bal niet langs Altenburg.
Flevo Boys kreeg een kans in de eerste helft. Een steekpass van Johannes Altena op Timon Rorije verraste Niels Nijveld maar Rorije schoot hopeloos over en naast.
Vlak voor rust kwam VVOG op 2-0. Een voorzet van Niels Nijveld  kreeg Rocco Keizer niet onder controle. Uiteindelijk kwam de bal bij Sam Doeve en met een fraaie volley in de verre hoek zette hij VVOG op een 2-0 voorsprong.

VVOG kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en ging door waar het voor de rust mee eindigde. Flevo Boys probeerde wel maar kwam er niet aan te pas. Trainer Dwight Lodeweges wisselde in de 58e minuut Rocco Keizer voor Dada Bugera die heel goed inviel en in een later stadium betrokken was bij doelpunten.

In de 62e minuut kwam VVOG op 3-0. Sam Doeve ging een een-twee aan met Dada Bugera. Dada legde de bal terug op Sam Doeve die keeper Altenburg wederom kansloos liet.

De wedstrijd leek gespeeld. De eindfase leek alsnog spannende te worden. In de 79e minuut schoot Arjan Nijboer na een foutieve inspeelpass van de verder uitstekende spelende Martijn Duits de bal van 16 meter in de kruising en liet keeper Reinier Romkes kansloos en bracht Flevo Boys op 3-1. Nog geen paar minuten later dacht Arjan Nijboer laat ik eens schieten vanaf 40 meter. De bal ging hoog door de lucht, werd door de wind gedragen waardoor de iets voor zijn goal staande Reinier Romkes volledig werd verrast en zo stond Flevo Boys nog maar op 3-2.
Wie dacht dat het nog spannend werd kwam bedrogen uit. VVOG zette even aan en via een uitval van Jeremy de Graaf kwam de bal bij Rick Boersma die zijn man knap uitspeelde en met rechts de bal feilloos achter keeper Altenburg schoot (86e minuut 4-2).
Hiermee was het nog niet gedaan. In de slotminuut kreeg VVOG nog een hoekschop die door Sam Doeve werd genomen. Hij legde de bal op het hoofd van Jeremy de Graaf en deze kopte keurig de 5-2 binnen. Een verdiende overwinning na de teleurstelling van vorige week.

7' 1-0  Jeremy de graaf
43' 2-0  Sam Doeve
62' 3-0  Sam Doeve
79' 3-1  Aran Nijboer
82' 3-2  Aran Nijboer
86' 4-2  Rick Boersma
89' 5-2  Jeremy de Graaf

Geel: Timon Rorije (Flevo Boys)

Opstelling VVOG
Reinier Romkes
Lennard van den Brink (88/Tim Fechter), Martijn Duits, Dennis van Vuuren, Niels Nijveld
Tim Brockhoff, Sam Doeve, Rick Boersma (87/Nick de Wit)
Jeremy de Graaf, Rocco Keizer (58/Dada Bugera), Lars Kerver

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.