Voorbeschouwing wedstrijdprogramma Hoofdklasse C

21 Maart 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Lees hier de voorbeschouwing van de wedstrijd HZVV - VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C van 23 maart 2013.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE  C  23  MAART 2013

UPDATE.
VVOG liet Flevo Boys kansloos op De Strokel.
Trainer Dwight was tevreden met het resultaat en het vertoonde spel van zijn ploeg.
Met uitstekend voetbal werd Flevo Boys naar een verdiende nederlaag gespeeld.
De goede doelman Hessel van Altenburg van Flevo Boys, hield zijn ploeg lang in de wedstrijd maar moest tenslotte toch vijf maal capituleren.
ONS Boso Sneek was afgelopen zaterdag, zonder zelf te spelen, de grote winnaar in de hoofdklasse C. De wedstrijd Harkemase Boys – ONS Boso Sneek werd afgelast.
De rustende koploper zag achtervolger SVZW met 3-1 onder uitgaan in Zwolle, bij Berkum.
De voorsprong op de Zwaluwen blijft weliswaar drie punten maar ONS Boso Sneek heeft nu nog een wedstrijd tegoed.
De overwinning van Berkum op SVZW was volkomen verdiend. De Zwollenaren waren gedurende de gehele wedstrijd heer en meester. Een uitstekend herstel en een heerlijke opsteker, na de tegenvallende resultaten van de laatste weken, voor de ploeg van trainer
Roeland ten Berge.
De klassieker ACV – WHC eindigde in een simpele 2-0 overwinning voor de thuisclub.
Zonder zelf tot groots voetbal te komen en het niet benutten van de nodige kansen was de overwinning van ACV dik verdiend.
De situatie van WHC blijft zorgelijk.
Staphorst en DVS’33 deelden op sportpark Het Noorderslag de punten. Het bleef bij een 0-0.
Eindelijk weer een winstpunt voor de Ermeloërs na vier achtereenvolgende nederlagen.
Sparta Nijkerk behaalde na drie remises en een nederlaag eindelijk weer een driepunter.
Hiervan werd Nunspeet de dupe. Nunspeet behaalde uit de drie voorgaande wedstrijden nog zeven punten en had daarmee de laatste plaats verlaten.
De 4-2 nederlaag tegen Sparta Nijkerk bracht Nunspeet weer met beide benen op de grond en terug, op die eerder verlaten laatste stek.
Teamgeest, keihard voor elkaar willen werken en goed beseffen wat er op het spel stond, bracht NSC in het degradatie duel tegen HZVV, de zo belangrijke 3-1 overwinning.
De zorgen zijn er nog altijd maar met de drie winstpunten geven de Nijkerkers aan dat de wil om hoofdklasser te blijven nog lang niet is opgegeven  bij De Burcht bewoners
NSC verliet de laatste plaats ten koste van Nunspeet.
Het blijft spannend in de onderste regionen.

SPEELRONDE 21 ( 3e periode)

HZVV – VVOG (VVOG – HZVV 4-0)
HZVV begon de competitie met een 1-1 bij DVS’33 en een 3-1 winst in eigenhuis op WHC.
Daarna volgden acht nederlagen achtereen.
24 november behaalde de ploeg weer eens een punt bij Staphorst. Die opleving gaf de ploeg vleugels. Nunspeet kreeg met 5-1 klop op de eigen Wiltsangh en koploper ONS Boso Sneek droop met een 3-1 nederlaag huiswaarts uit Hoogeveen.
Even was er een dipje. Sparta Nijkerk vertrok met de 3-1 winst van sportpark Bentinckspark. Er volgden weer drie overwinningen, Flevo Boys (0-1), DVS’33 (3-1) en Berkum (0-1).
Een geweldige opleving van HZVV.
De laatste twee wedstrijden stokte het herstel voor de Hoogeveners.
Het bezoek van SVZW leverde een 0-6 nederlaag op en j.l. zaterdag verloor HZVV het belangrijke degradatie duel in Nijkerk bij NSC met 3-1.
Voor VVOG wordt het oppassen geblazen. Onderschatting kan vervelende consequenties hebben. De overwinningen van HZVV op het eigen sportpark tegen DVS’33, Berkum en ONS Boso Sneek, geven dat meer dan duidelijk aan.
Indien de spelers van VVOG geconcentreerd en taakbewust de wedstrijd ingaan worden de drie punten bij VVOG bijgeschreven.

ONS BOSO SNEEK – ACV  (ACV – ONS Boso Sneek 1-1)
Er was in Assen nauwelijks krachtverschil. Beide doelpunten werden gescoord na dode spelmomenten. ONS via een strafschop en ACV na een kopdoelpunt uit een corner. ACV, sinds 27 oktober al ongeslagen, gaat ONS Boso Sneek een heel moeilijke middag bezorgen. Een puntendeling lijkt er aan te komen.

SVZW – NSC  (NSC – SVZW 0-4)
In Nijkerk werd het kwaliteitsverschil cijfermatig uitgedrukt. Er wacht NSC in Wierden een ploeg die zich gaat revancheren voor de vorige week geleden nederlaag bij Berkum. De thuisploeg zal zich niet laten verrassen door NSC. Ondanks alle goede wil en overlevingsdrang van de Nijkerkers blijven de punten in Wierden.

SPARTA NIJKERK – BERKUM  (Berkum – Sparta Nijkerk 2-2)
Berkum speelde 2 februari Flevo Boys naar een 5-0 nederlaag en werd even de koploper in de hoofdklasse C. ONS Boso Sneek heroverde een week later, zaterdag 9 februari, weer de koppositie door de inhaal wedstrijd tegen WHC met 2-1 te winnen.
Opvallend was daarna de terugval van Berkum.
De nederlaag bij Staphorst 5-1 werd nog wel gevolgd door een 2-2 tegen ONS Boso Sneek, maar de nederlagen tegen de laagvliegers HZVV (1-0) en Nunspeet (3-2), waren echt verrassend. Berkum verloor in een korte periode van vier weken elf punten.
Berkum liet j.l. zaterdag zien, dat de merkwaardige “dip” achter de rug is, door SVZW naar een kansloze 3-1 nederlaag te spelen.
Sparta Nijkerk zag na de 3-1 overwinning op 9 februari bij HZVV, negen punten de mist in gaan door een nederlaag bij SVZW (3-0) en drie maal gelijk te spelen tegen Harkemase Boys (2-2), ACV (3-3) en Staphorst (1-1).
Zaterdag j.l. wist Sparta Nijkerk weer drie punten te scoren door Nunspeet met 4-2 te verslaan.
Welke ploeg gaat het herstel een vervolg geven door de drie punten op te eisen?
Een punten verdeling lijkt er aan te komen.


WHC – STAPHORST  (Staphorst – WHC 1-1)
WHC knokt voor lijfsbehoud en wist deze competitie vijf maal een wedstrijd in winst om te zetten. Dat gebeurde viermaal op de eigen Muiderssingel. Staphorst scoorde in de tien uitwedstrijden slechts twee overwinningen. Met deze gegevens vooraf lijken de beste kansen op de overwinning voor de thuisclub. Dat moet nog wel waargemaakt worden door het in moeilijkheden verkerende WHC.

FLEVO BOYS – HARKEMASE BOYS  ( Harkemase Boys – Flevo Boys 4-1)
Flevo Boys moet gaan beseffen dat er met volledige inzet getreden moet worden om in de hoofdklasse te blijven. Bij Harkemase Boys ontbreekt de wil om een wedstrijd in winst om te zetten zelden of nooit. Daarom wordt het voor Flevo Boys mouwen opstropen en met volledige overgave de strijd aan gaan tegen de Harekieten. Zo niet, dan wordt het weer een moeilijk verhaal voor de Emmeloorders. ( De bekerwedstrijd Flevo Boys – Harkemase Boys j.l. dinsdag 19 maart, eindigde in een 3-1 overwinning voor Harkemase Boys).

DVS’33 - NUNSPEET  ( Nunspeet – DVS’33 2-1)
De Ermeloërs dachten in Nunspeet de eerste periodetitel te gaan ophalen. DVS’33 vergat het grote overwicht in die wedstrijd om te zetten in doelpunten en miste door de 2-1 nederlaag de eerste periodetitel.
DVS’33 behaalde j.l. zaterdag na vier nederlagen een verdienstelijke 0-0 bij Staphorst. Het herstel van de merkwaardige slechte periode lijkt te zijn ingezet. Met de 4-2 nederlaag tegen Sparta Nijkerk kwam een einde aan de herstel periode van Nunspeet. DVS’33 gaat zich revancheren van de tik die de ploeg opliep in Nunspeet.
 

 


 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief