KNVB introduceert hulplijn noodgevallen en meldpunt wanordelijkheden

25 Maart 2013 / Bestuur VVOG / Algemeen

De KNVB heeft het actieplan Tegen Geweld en Voor Sportiviteit gepubliceerd. De hulplijn en het meldpunt zijn vanaf heden ook voor ons actief.

Het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit is woensdag 20 maart gepresenteerd aan de media. Ongeveer gelijktijdig hebben alle amateurvoetbalverenigingen het actieplan per email ontvangen. Met de in het plan beschreven maatregelen hopen wij, samen met de verenigingen, leden en scheidsrechters, sportiviteit en respect op en rond de velden te bevorderen. Twee van deze maatregelen gaan per direct in: de hulplijn noodgevallen en het meldpunt wanordelijkheden.

Hulplijn noodgevallen

Aankomend weekeinde wordt er weer volop gevoetbald. We vertrouwen erop dat dit gebeurt in een sportieve en plezierige sfeer. Als het onverhoopt toch misgaat, is er voor leden van de KNVB een speciale hulplijn voor noodgevallen beschikbaar. Bij een exces op of rond het veld, kan de vereniging contact opnemen met het noodnummer. Deze hulplijn is 24/7 bereikbaar via 0800 – 2299555. Binnen uiterlijk 48 uur biedt een zogeheten voetbalofficier ondersteuning.

Meldpunt wanordelijkheden

Voor negatieve ervaringen, die niet direct opgelost hoeven of kunnen worden, is er het meldpunt wanordelijkheden. Via een webformulier op www.knvb.nl/meldpunt kan iedereen melding maken van wanordelijkheden op en rond het voetbalveld. Dit kunnen allerhande negatieve ervaringen zijn die ergernis veroorzaken. Op basis van deze klachten kan de KNVB wanordelijkheden inzichtelijk krijgen en waarnodig actie ondernemen.

In het actieplan (knvb.nl/respect) treft u meer informatie over het volledige pakket aan maatregelen

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief