Voorbeschouwing Nunspeet VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

28 Maart 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Het is paasweekend met voor VVOG zaterdag een belangrijk sleutelduel tegen Nunspeet en voor alle clubs uiterst spannende wedstrijddagen.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C  30 MAART / 1 APRIL 2013

 

UPDATE
Zaterdag 23 maart 2013
VVOG blameerde zich bij HZVV door tegen een 3-1 nederlaag aan te lopen.
In de beginfase zag het daar helemaal niet naar uit. VVOG kreeg direct al in de eerste minuten (Rocco Keizer) kansen om op voorsprong te komen.
Die kansen bleven onbenut en toen HZVV in de negende minuut de score (al of niet buitenspel ) opende raakte VVOG onmiddellijk het spoor bijster. Het leek wel of iedere speler voor zich zelf wel even de score wilde herstellen. Het positiespel raakte zoek en het werd hollen en draven, allemaal zonder enig overleg.
HZVV profiteerde slim van het onsamenhangend gedoe van VVOG en speelde VVOG met snelle uitvallen via de vleugels naar een 3-1 nederlaag. Een nederlaag die veel groter had kunnen uitvallen als HZVV, na de pauze, de geboden kansen bij die gevaarlijke uitvallen had weten te verzilveren. Doelmam Reinier Romkes was voor HZVV de grote sta in de weg.
Kortom een slechte beurt van VVOG.
Koploper ONS Boso Sneek bleef op eigen veld met een benauwde 1-0 score de baas over ACV. Het was voor ACV de eerste nederlaag na 13 oktober 2012.
ACV zakte een plaats in de stand en leverde de eerste plaats, derde periode, in aan ONS Boso Sneek.
SVZW wist, hoewel de uitslag anders doet veronderstellen, met veel moeite baas te blijven over een dapper strijdend NSC.
Kort na de pauze kwam SVZW op een 2-1 voorsprong, maar daarna was het NSC dat de verdediging van SVZW onderdruk wist te houden. Toen in de laatste fase NSC alle risico’s nam om toch de gelijkmaker te forceren wist SVZW in de 89e en 90e minuut de verkregen ruimte te benutten en toch nog twee maal te scoren.
Een geflatteerde overwinning voor de Zwaluwen.
Berkum behaalde een gelukkige 3-2 overwinning bij Sparta Nijkerk. Sparta Nijkerk wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning in 2013.
Berkum had in het laatste kwartier van de wedstrijd, bij het verdedigen van de 3-2 voorsprong, niet over geluk te klagen. Soms met kunst en vliegwerk wisten de Zwollenaren de drie punten toch binnen te slepen en bleef Sparta Nijkerk met een kater achter.
Staphorst deed zich zelf te kort bij WHC met de 0-0 score. De Staphorster waren vooral in de tweede helft heer en meester op De Muiderssingel. Staphorst vergat het overwicht met doelpunten te verzilveren. Eigenlijk liet WHC het gewoon afweten. Het degradatie spook nadert, zo voetballend, met rasse schreden.
DVS’33 boekte sinds 17 november 2012 weer een overwinning.
De Veluwse derby DVS’33 - Nunspeet eindigde in een verdiende 2-0 overwinning voor de thuisclub.
Vooral in de eerste 30 minuten speelde DVS’33 Nunspeet volkomen van de mat.
Na die 30 minuten werd het wel wat minder bij de Ermeloërs en was vrouwe Fortuna even op de hand van de Ermeloërs. Scheidsrechter Wattel verzuimde o.a. Nunspeet twee maal een zuivere strafschop toe te kennen.
De opluchting was groot bij DVS’33 en voor Nunspeet wordt het vechten om de nacompetitie, tegen degradatie, te halen.
Dinsdag 19 maart verloor Flevo Boys, op eigen veld met 3-1 (beker) van Harkemase Boys.
Zaterdag volgde een herhaling, nu voor de competitie, weer in Emmeloord en weer werd de uitslag 3-1 voor Harkemase Boys.
Flevo Boys werkte hard voor een goed resultaat maar de Harekieten bleken ook zaterdag een maatje te groot voor Flevo Boys.
Flevo Boys blijft op de 12e plaats heeft een zelfde aantal punten als WHC, echter het doelsaldo van Flevo Boys is beduidend slechter.

SPEELRONDE 15 ( 2e periode) negen wedstrijden
Zaterdag wordt het inhaalprogramma gespeeld van de oorspronkele datum 26 januari 2013.
Maandag worden ook nog twee eerder afgelaste wedstrijden afgewerkt.
Alle wedstrijden behoren tot de tweede periode.
Voor de echte liefhebber staan er een aantal interessante en ongetwijfeld spannende wedstrijden op de competitie rol.

DE WEDSTRIJDEN (zaterdag)   (2e periode)

NUNSPEET – VVOG  (VVOG – Nunspeet 4-0)
Seizoen 2011-2012 keerde VVOG weer terug in de hoofdklasse en was de Veluwse derby VVOG – Nunspeet weer in ere hersteld.
Helaas voor VVOG waren beide ontmoetingen tegen Nunspeet weinig succesvol.
Op 29 oktober 2011 kreeg VVOG, op eigen veld, een 0-2 nederlaag te slikken door doelpunten van Erwin Schouten en Jerrol Poot ( Berkum).
In Nunspeet 24 maart 2012, versloeg de thuisclub VVOG met 1-0 door een doelpunt al in de 4e minuut gescoord door Erwin Schouten.
Dit seizoen kreeg VVOG, 8 september, zijn revanche.
VVOG won met 4-1 van “buur Nunspeet”.
VVOG speelde een uitstekende wedstrijd en Nunspeet kwam in dit duel kwaliteit te kort
om het VVOG moeilijk te maken.
Dat was toen.
De zaken liggen nu wel wat anders.
Nunspeet vecht tegen degradatie en zal met alles wat de ploeg kan geven, op het eigen sportpark De Wiltsangh, VVOG gaan bestrijden. Zo hoort het ook.
VVOG maakte j.l. zaterdag een heel slechte beurt door bij HZVV in de slechtste wedstrijd van het seizoen, voor de verbaasde ogen van trainer en de vele meegereisde supporters er een blamerende vertoning van te maken..
Eigenlijk is het simpel. Of je nu speelt tegen een hoog genoteerde ploeg of tegen een laaggeklasseerde ploeg, een wedstrijd dien je altijd geconcentreerd in te gaan met volle overgave, met een juiste taakuitvoering en dat ontbrak in de wedstrijd tegen HZVV.
Er valt dus het een en ander goed te maken.
De wedstrijden tegen Nunspeet zijn altijd weer speciale ontmoetingen.
Voorspellen van uitslagen is moeilijk zo niet onmogelijk.
Aan spanning zal het niet ontbreken.

ONS BOSO SNEEK – FLEVO BOYS  (Flevo Boys – ONS Boso Sneek 0-4)
ONS Boso Sneek strijdt nog op drie fronten voor een prijs:
De kampioenstitel en de tweede of de derde periodetitel.
Flevo Boys vecht tegen degradatie.
In het voetbal en dit seizoen vooral in de hoofdklasse C, worden soms vreemde uitslagen genoteerd, maar winst of een gelijkspel voor de Emmeloorders in Sneek lijkt een te grote opgave voor de Emmeloorders, m.a.w geen verrassende uitslag deze keer.
ONS Boso zet de race naar de titel onverdroten voort met een overwinning en voor Flevo Boys blijft het angstig naar de wankel wordende positie kijken.


DVS’33 – SVZW (SVZW – DVS’33 2-0)
DVS’33 is op de weg terug. SVZW gaat een moeilijke middag tegemoet in Ermelo.
Bij SVZW in Wierden was DVS’33 vooral voor pauze de beter voetballende ploeg.
DVS’33 miste echter de nodige offensieve stootkracht om SVZW op de knieën te krijgen
Na de thee scoorde het fysiek sterkere SVZW twee maal, uit dode spelmomenten (kopballen na een vrije trap).
De twee goed voetballende ploegen gaan er ongetwijfeld een mooie wedstrijd van maken in Ermelo met aan het eind een punten deling.

ACV – BERKUM  ( Berkum – ACV 2-0)
Berkum is bij uitwedstrijden een angstgegner voor ACV. Uitslagen van de laatste drie seizoenen in Zwolle : 4-1, 6-2 en 2-1.
Uitslagen van de laatste drie wedstrijden in Assen : 0-4, 1-0 en 2-2.
ACV en Berkum hebben nog kans op het behalen van de tweede periode.
Beide ploegen zullen dus voor de volle winst moeten gaan.
Onze prognose: een punten deling.

STAPHORST – HARKEMASE BOYS  (Harkemase Boys - Staphorst 0-2)
Staphorst speelt wat wisselvallig en heeft moeite om tot scoren te komen.
In de laatste vier wedstrijden wisten de Staphorsters slechts twee maal te scoren.
De vooruitzichten lijken voor Staphorst daardoor niet al te gunstig, mede omdat
Harkemase Boys het beste uitzicht heeft op de tweede periode titel. Bij winst op Staphorst en als Harkemase Boys a.s. maandag op sportpark De Bosk er in slaagt ACV te verslaan, is die titel binnen.
Of zorgt, met de steun van het thuis publiek, Staphorst voor een verrassing.
Tenslotte liepen Berkum (5-1) en Sparta Nijkerk (6-0) ook tegen een dikke nederlaag aan in Staphorst. Het kan zo maar gebeuren.

SPARTA NIJKERK – NSC  (NSC – Sparta Nijkerk 0-1)
De battle of Niekark kopte De Stentor/sport maandag 10 september 2012.
Het werd geen echt gevecht. In de matige wedstrijd was Sparta Nijkerk de gelukkigste ploeg en won met 0-1 op De Burcht. Sparta Nijkerk keerde opgelucht terug naar de Ebbenhorst aan de overkant.
De “battle “ krijgt een herhaling nu op De Ebbenhorst bij de Spartanen. En er staat nog meer spanning op de wedstrijd dan 8 september 2012.
De stadsderby is voor de Spartanen een prestige duel van de eerste orde. Voor NSC dat bij de eerste ontmoeting nauwelijks onder de indruk was van de Spartanen, die stijf stonden van de wedstrijdstress, liggen de zaken nu ook wat anders. NSC verkeert in degradatie gevaar. De ploeg gaat extra gemotiveerd naar de Ebbenhorst er moet gewoon gewonnen worden bij de Oranjehemden.
De ploeg, die het meest zichzelf blijft en de rust weet te bewaren haalt de buit binnen.

WHC – HZVV  (HZVV – WHC 3-0)
Na de nederlaag in Hoogeveen, de tweede competitie wedstrijd, bezette WHC de laatste plaats in de hoofdklasse C met twee nederlagen 2-0 en 3-0.
Nu, na twintig wedstrijden, bezet WHC, de ploeg bij de start van de competitie nog genoemd als kampioenskandidaat, de elfde plaats (nacompetitie - degradatie plaats).
HZVV, de ploeg die bij de winterstop de laatste plaats bezette en door de “kenners” al aangewezen was als zekere degradant, heeft zich na een prachtig herstel, inmiddels opgewerkt naar de tiende plaats met drie punten meer dan WHC.
Het belang van de wedstrijd op sportpark Muiderssingel behoeft geen nadere uitleg.
Een gemotiveerd HZVV en dat is de ploeg, gaat de misère bij WHC nog erger maken.
HZVV gaat met de drie punten terug naar Hoogeveen.

DE WEDSTRIJDEN (maandag)  (2e periode)

HARKEMASE BOYS – ACV  (ACV – Harkemase Boys (2-0)
De uitslagen van zaterdag 30 maart zijn voor beide ploegen mede van belang v.w.b. het eventueel winnen van de tweede periodetitel.
Voor deze uitgave is ACV voor ons favoriet op sportpark De Bosk.

NSC – DVS’33 ( DVS’33 – NSC  2-2)
Na de buren ruzie, zaterdag op sportpark De Ebbenhorst, gaat NSC op de eigen Burcht nu de strijd aan met DVS’33.
Het duel in Ermelo 15 september 2012 heerste DVS’33 vooral in de tweede helft. De Nijkerkers hadden in die periode helemaal niets te vertellen.
DVS’33 kreeg de kansen op een grote overwinning maar vergat ondanks het sublieme voetbal de doelpunten machine op te starten. Twee verlies punten voor DVS’33.
Zaterdag op De Burcht kan NSC zich geen verlies veroorloven en zal alles uit de kast moeten halen om één of meer punten over te houden aan het duel.
Of de strijdlust van NSC voldoende zal zijn om DVS’33 te bedwingen lijkt toch een brug te ver.

De tweedeperiodetitel (negen wedstrijden)
De beslissing,wie wordt de winnaar van de tweede periode, valt a.s. zaterdag of maandag.
Kanshebbers op het behalen van de tweede periode en hun wedstrijden zijn:

ONS Boso Sneek 8 – 15 (+4  )   za- ONS Boso Sneek  - Flevo Boys
Harkemase Boys  7 – 14 (+3  )   za- Staphorst  - Harkemase Boys
Berkum                 8 – 14 (+12)   za- ACV   - Berkum
ACV                      7 – 13 (+7  )
HZVV                    8 – 13 (+1  )   za- WHC   - HZVV
                                                    ma-Harkemase Boys - ACV

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief