Voorbeschouwing NSC-VVOG en overige wedstrijden in de Hoofdklasse C

11 April 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Met nog vier speelrondes te gaan staat er voor veel ploegen nog iets op het spel.

Ons Boso Sneek leek met twee vingers in de neus op de titel af te racen. Daar stak Staphorst op het eigen sportpark Het Noorderslag een stokje voor. De wilskrachtig en goed spelende thuisclub, stuurde ONS Boso Sneek na een kansloze missie in Staphorst, met een 2-0 nederlaag terug naar Friesland en bracht daardoor de spanning in de strijd om de kampioenstitel in de hoofdklasse C weer terug. Het gat tussen koploper ONS Boso Sneek en de achtervolger SVZW bedraagt nu drie punten, met nog een wedstrijd tegoed voor ONS Boso Sneek (27/4 bij Harkemase Boys). En die Friese derby wordt geen eenvoudig klusje voor de Snekers.

Berkum bleef moeiteloos overeind tegen NSC en gaat lekker, voor de strijd om de derde periode. Ondanks de 4-0 nederlaag in Zwolle geeft NSC de strijd tegen de degradatie niet op. Trainer Wim Kroes ziet nog steeds mogelijkheden. ACV kende weinig problemen met het in degradatie verkerende Flevo Boys. Flevo Boys, twaalfde plaats, zag de achterstand op de veilige tiende plaats (HZVV) oplopen tot zes punten.

Sparta Nijkerk vernederde DVS’33. Vijf dagen eerder behaalde DVS’33 deze competitie zijn grootste overwinning, in Nijkerk, 6-1 bij NSC. Zaterdag volgde een blamerende, grootste seizoen nederlaag, met 7-1 weer in Nijkerk maar nu bij Sparta Nijkerk. Een nederlaag die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen. Misschien dat de paasdubbel van invloed was op het spel en de tegenstand van DVS’33. Maar de grote nederlaag, niet eens geflatteerd, bij de buren, blijft een pijnlijke ervaring voor DVS”33.

Harkemase Boys moest genoegen nemen met een dure nederlaag tegen het bezoekende HZVV. Een verdiende 1-0 overwinning van de Hoogeveners, die nu met een gelijk aantal punten als Harkemase Boys op de tiende plaats staan. Harkemase Boys heeft nog een wedstrijd tegoed (27/4 op eigen veld tegen ONS Boso Sneek).

Een beter WHC verloor twee punten in en bij Nunspeet. WHC was veruit de beste ploeg in de derby, kwam ook tweemaal op voorsprong, maar Nunspeet wist ook tweemaal de voorsprong van WHC teniet te doen. WHC vergat de kansen te benutten, had de wedstrijd eerder moeten en kunnen beslissen. Dat gebeurde niet en bleef de wedstrijd wel spannend. WHC moest de laatste tien minuten met een man minder de wedstrijd uitspelen omdat Sonny Bosz met twee maal geel de strijd eerder moest staken. Nunspeet was wel tevreden met de ene punt.

VVOG liet door slecht en naïef verdedigen de overwinning aan SVZW. De Harderwijkers begonnen ook veel te slap aan de wedstrijd. Onbegrijpelijk, omdat bij een overwinning er nog altijd mogelijkheden waren voor een prijs (derde periode). Het volwassen spelende SVZW profiteerde van de gemaakte fouten en verdiende daardoor de overwinning.

SPEELRONDE 23 (3e periode)

Met nog vier wedstrijden te gaan en nog twee inhaal wedstrijden, (27/4 NSC – Nunspeet en Harkemase Boys – ONS Boso Sneek ) gaan we langzaam naar het einde van de competitie en gaan de beslissingen vallen. En dat slot wordt zowel in de top als onderin een uiterst spannende en interessante aangelegenheid. Het wordt iedere week weer punten tellen en kansen berekenen.

 

ONS BOSO SNEEK – NUNSPEET ( Nunspeet – ONS Boso Sneek 1-2)

In Nunspeet verloor de thuisclub ongelukkig van de toen, ook al koploper, ONS Boso Sneek. In de 90e minuut bij de stand 1-1 beukte Gerben Tissingh de onderkant van de lat bij ONS, geen 2-1, maar in de 92e minuut scoorde Curty Gonzales, na een overtreding wel de winnende treffer voor de Friezen. Het wordt ongetwijfeld een heel moeilijke middag voor Nunspeet.

ONS Boso Sneek heeft nog wel een redelijke marge t.o.v. SVZW en Berkum maar kan zich eigenlijk geen misstap meer veroorloven, na de nederlaag vorige week in Staphorst. Dat is de pech voor de Nunspeters. Een tot op het bot gemotiveerde thuisclub zal een maatje te groot zijn voor Nunspeet. Het draadje waaraan Nunspeet bungelt, wordt steeds dunner. Maar er is nog hoop.

SVZW – HARKEMASE BOYS  (Harkemase Boys – SVZW 2-2)

Een belangrijk duel voor beide teams. Door het onverwachte punten verlies, van ONS Boso Sneek, afgelopen zaterdag, geldt er voor SVZW nu maar één opdracht : Nog vier wedstrijden voor de volle winst gaan om in het spoor van de Snekers te blijven en dan maar hopen op misstappen van ONS Boso Sneek. De kans op het behalen van de titel is er weer.

Harkemase Boys moet ook winnen. De degradant uit de topklasse draait een zeer teleurstellend seizoen. De ploeg is nog lang niet veilig. De laatste drie duels gingen verloren. Geen erg hoopvol vooruitzicht voor de reis naar SVZW in Wierden. De beter voetballende Wierdenaren gaan Harkemase Boys in de problemen brengen en houden de drie punten in eigen huis.

DVS’33 – BERKUM  (Berkum – DVS’33 3-2)

DVS’33 miste in Zwolle een aantal vaste krachten en de in het veld gebrachte jonge ploeg van trainer Hennie ’t Hof was daardoor niet opgewassen tegen Berkum. De uitslag 3-2 verlies viel eigenlijk nog best mee. Zaterdag gaat Berkum voluit voor de winst. Berkum speelt nog om de prijzen.

De derde periode titel is nu het grote doel en als er eventueel nog meer inzit, is dat dan mooi meegenomen…..

DVS’33 wil herstel van de optater in Nijkerk bij de Spartanen. Het thuisvoordeel zou beslissend kunnen zijn. Toch lijkt er een kleine winst voor de Zwollenaren in het vat te zitten.

HZVV – ACV (ACV – HZVV 4-0)

ACV is in de winning mood en gaat ook a.s. zaterdag voor de volle winst. Ondanks de goede prestaties van HZVV na de winterstop, zal er deze week geen punten worden bijgeteld bij het totaal van HZVV.

FLEVO BOYS – STAPHORST  (Staphorst – Staphorst 4-0)

Van de vier nog te spelen wedstrijden, resten er voor Flevo Boys nog twee thuiswedstrijden. Zaterdag Staphorst en later nog Sparta Nijkerk. Deze twee thuisduels moeten met de steun van het thuispubliek in winst worden omgezet.

Zaterdag moet er dus eerste afgerekend worden met Staphorst, moeilijk maar wel mogelijk. Staphorst met 34 punten, behaalde in de thuiswedstrijden 21 punten en in de uitwedstrijden minder, 13 punten. Thuis liggen er dus kansen voor Flevo Boys. Het is alles of niets zaterdag voor de Boys.

Drie punten voor Flevo Boys.

WHC – SPARTA NIJKERK (Sparta – Nijkerk 0-1)

WHC wist de wedstrijd in Nijkerk met 0-1 te winnen. Een overwinning die veel groter had kunnen uitpakken indien de Wezepenaren wat scherper waren geweest. Het was wel de enige wedstrijd die WHC deze competitie op vreemde bodem wist te winnen. WHC behaalde in de thuiswedstrijden 17 van de tot nu toe behaalde 23 punten.

Zaterdag moet het op sportpark Muiderssingel gaan gebeuren. De drie punten zijn heel hard nodig bij WHC. De ploeg staat nog steeds op een degradatie nacompetitie plaats. Sparta Nijkerk draaide DVS’33 helemaal dol j.l. zaterdag. En dat lijkt geen goede voorbode voor WHC.

Sparta Nijkerk start zaterdag als favoriet.

NSC – VVOG (VVOG – NSC 1-1)

Een veel sterker VVOG liet zich in Harderwijk bij de neus nemen door NSC. De 1-1 was voor VVOG een lelijke tegenvaller en voor NSC een lekkere opsteker. Zaterdag gaat het weer spannen op De Burcht. NSC vecht voor de laatste kansen om hoofdklasser te blijven.

VVOG mag NSC niet onderschatten en niet zoals j.l. zaterdag tegen SVZW, slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Dat kan de ploeg zich niet weer veroorloven. De ploeg kan veel beter dan wat het in de laatste weken heeft laten zien.

Laat het dan ook zien ! 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief