Voorbeschouwing Berkum VVOG en alle andere wedstrijden in de Hoofdklasse C

18 April 2013 / Redactie / Algemeen

De hoofdklasse C kent zaterdag bijna alleen maar finales voor het kampioenschap, de derde periodetitel of degradatie. Over spannend gesproken !.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE  C 20 APRIL 2013


UPDATE
VVOG is door de 4-1 overwinning op NSC, zeker van een plaats in de hoofdklasse volgend seizoen. De overwinning op de Burcht, de thuishaven van NSC, was meer dan verdiend. De eerste 20 minuten kon NSC VVOG nog wel bijbenen.
Maar toen VVOG in de 34e minuut de 2-0 op het scorebord had gebracht was het gebeurd met de Nijkerkers. VVOG kan zich nu in de laatste drie wedstrijden nog mengen in de strijd om de derde periode titel.

In een matige wedstrijd behaalde ONS Boso Sneek een 2-0 overwinning op Nunspeet. ONS Boso Sneek speelde slordig en vooral voor de pauze was er weinig van krachtverschil waar te nemen tussen de koploper en het onderaanstaande Nunspeet.
Na de pauze, wist een iets beter spelend ONS Boso Sneek twee maal te scoren waardoor de voorsprong van drie punten en nog een wedstrijd tegoed, op SVZW, bleef gehandhaafd. Nunspeet kan de directe degradatie nog ontlopen maar dan moet vrouwe Fortuna wel een handje komen helpen.

SVZW wist Harkemase Boys er met 3-1 onder te houden en blijft ONS Boso Sneek in de nek blazen. De Wierdenaren wachten met smart op een misstap van de Friezen. De Zwaluwen kunnen zich zelf ook geen enkele misstap meer veroorloven. Hoop doet leven.
Harkemase Boys leek op 23 maart met succes op jacht te gaan naar de tweede periodetitel. Echter de twee nederlagen tegen Staphorst en ACV strooiden roet in het eten, weg tweede periodetitel. Het behalen van de derde periode is ondertussen ook een utopie. De ploeg moet zelfs oppassen, niet in de degradatie nacompetitie (11e en 12e plaats) terecht te komen. Na de winst op Flevo Boys (3-1) op 23 maart, scoorde Harkemase Boy in de laatste vier wedstrijden alleen maar nederlagen.

Staphorst versloeg Flevo Boys in Emmeloord met 1-0.
Staphorst bezet nu door de overwinning en de nederlaag van Berkum de derde plaats. Bij Staphorst vond men het duel in Emmeloord, een draak van een wedstrijd, waarin de minst slechte ploeg had gewonnen. In Emmeloord beleefde men het duel iets anders.
“Als Flevo Boys elke wedstrijd zo sterk had gespeeld zou er nu geen degradatie gevaar zijn geweest. Inzet, strijd met af en toe aantrekkelijk voetbal waren onvoldoende ingrediënten om Staphorst op de knieën te krijgen”, zo sprak men in Emmeloord.
Toch leuk, het is maar door welke bril je een wedstrijd bekijkt. Voor Flevo Boys worden de laatste drie wedstrijden, drie finales om in de hoofdklasse te blijven.

De Drentse derby HZVV – ACV eindige onbeslist in 1-1. Voor de thee een beter ACV, moest na de pauze alle zeilen bijzetten om een nederlaag in Hoogeveen te voorkomen. HZVV dicteerde de wedstrijd in de tweede helft. HZVV steeg weer een plaatsje op de ranglijst. De ploeg passeerde Harkemase Boys.

DVS’33 herstelde zich tegen Berkum prima van de forse nederlaag in Nijkerk bij Sparta. Berkum verloor een belangrijke pion voor het laatste duel(s) in deze competitie. Topscorer Chris van der Meulen werd in de 63e minuut, bij de stand 1-0 uit het veld gestuurd.
Vijf minuten na de veldverwijdering scoorde DVS’33 de 2-0. Berkum kwam nog wel op de  2-1, maar kort voor tijd scoorde DVS’33 de verdiende 3-1. Berkum en ook DVS’33 zijn nog “in“ voor de derde periode.

WHC en Sparta Nijkerk maakten er op sportpark Muiderssingel een rommelig duel van. Sparta Nijkerk kreeg wel een aantal goede mogelijkheden om WHC voor de thee al op een achterstand te zetten maar de voorwaartsen van de Nijkerkers hadden kennelijk vorige week tegen DVS’33 alle kruit verschoten. Over wisselvalligheid gesproken. Na de pauze wisten beide ploeg nauwelijks kansen te creëren.
Van de veldverwijdering van Ivo te Velthuis (Sparta) met “rood “ in de 60e minuut, kon WHC ook al niet profiteren. Het duel leek in een bloedloze 0-0 te gaan eindigen. Leek. In de 88e minuut mocht Sparta Nijkerk een vrije trap nemen. Invaller El Bakkali, nauwelijks vijf minuten in het veld, belastte zich met de uitvoering. En hoe, hij knalde de bal keihard in het WHC doel, Sparta verdween met de drie punten naar Nijkerk en WHC bleef beteuterd puntloos achter. Het zit WHC niet bepaald mee om de dreigende degradatie nacompetitie te ontlopen. Trainer Simon Quaali was niet blij met de rode kaart van Ivo te Velthuis en de gele kaart met gevolg van Thomas Vossebelt. Spelers die hij a.s. zaterdag zal moeten missen in de topper tegen ONS Boso Sneek.


SPEELRONDE 24 (3e periode)
Speelronde 24 wordt weer een spannende aangelegenheid. Met nog drie wedstrijden ( en twee inhaalduels) te gaan moeten er nog heel wat beslissingen vallen. Aller eerst het kampioenschap met nog twee serieuze kandidaten ONS Boso Sneek en SVZW.
SVZW is winnaar van de tweede periodetitel.
Voor de rechtstreekse degradatie plaatsen dertien en veertien en de degradatie nacompetitie, de plaatsen elf en twaalf, zijn de clubs HZVV, Harkemase Boys, WHC, Flevo Boys NSC en Nunspeet in een felle strijd verwikkeld om aan die plaatsen te ontkomen. De clubs Staphorst, Berkum, Sparta Nijkerk, DVS’33 en VVOG hebben allen nog kans op het behalen van de derde periodetitel. ACV, winnaar van de tweede periodetitel, is al zeker van de promotie nacompetitie voor een plaats in de topklasse, kan de competitie rustig uitspelen. Al met al een heerlijk spannend slot van de competitie.

DE WEDSTRIJDEN:

BERKUM – VVOG (VVOG – Berkum 0-0)
Beide ploegen hebben nog kans op het winnen van de derde periodetitel. Dat betekent dat er gewonnen moet worden om die kans te behouden.
VVOG en Berkum bleken op sportpark De Strokel aan elkaar gewaagd. De openingsfase was voor de Zwollenaren, maar na 20 minuten nam VVOG het heft in handen. VVOG voelde zich danig bestolen door de twee afgekeurde doelpunten van Lars Kerver (geen buitenspel) en het onthouden van een strafschop, in blessure tijd, na hands van een Berkum verdediger, in zijn strafschopgebied. Beide ploegen weten wat er op het spel staat.
Het kan een leuke wedstrijd worden op sportpark De Vegtlust.

SPARTA NIJKERK  – ONS BOSO SNEEK  (Ons Boso Sneek – Sparta Nijkerk 3-1)
ONS begint zaterdag aan zijn laatste vier, verre van gemakkelijke wedstrijden. Na Sparta Nijkerk a.s. zaterdag, gaat ONS “inhalen“ bij Harkemase Boys gevolgd door het thuisduel tegen DVS’33 en ten slotte het bezoek aan WHC. Niet bepaald een eenvoudige klus.
Sparta Nijkerk schiet af en toe met scherp op het eigen sportpark De Ebbenhorst.
DVS’33, VVOG  en ACV, weten daar over mee te praten. Sparta Nijkerk wil de competitie goed afsluiten en de derde periodetitel zou een mooie afsluiting kunnen zijn. Dan zal er tegen ONS gewonnen moeten worden. En die overwinning van Sparta Nijkerk zou geen verrassing zijn.

ACV – SVZW (SVZW – ACV 0-0)
ACV en SVZW hebben zich beiden verzekerd van de promotie nacompetitie voor een plaats in de topklasse, door het winnen van een periode titel. ACV lijkt kansloos voor de kampioenstitel in tegenstelling tot SVZW dat nog de enige serieuze belager van ONS is voor die titel.
ACV maakt de laatste maanden een prima periode door. Uit de laatste 16 wedstrijden werd slechts één nederlaag genoteerd, bij ONS Boso Sneek (1-0).
Punt(en) verlies kan SVZW zich nauwelijks veroorloven in de titelstrijd. SVZW beseft, als er verloren wordt in Assen en ONS wint in Nijkerk, dat de kampioenstitel dan ver weg is. Het wordt spannend in Assen. Misschien zaterdag de tweede thuisnederlaag in eigen huis voor ACV.

STAPHORST – HZVV (HZVV – Staphorst 0-0)
Tegen Staphorst op 24 november 2012 begon deze competitie het herstel van HZVV. Na acht achtereenvolgende nederlagen sleepte HZVV op die 24e november een 0-0 uit het vuur tegen Staphorst. HZVV toen nog drager van de rode lantaarn, met vijf punten, bezet nu de negende plaats met 27 punten, ver verwijderd van de laatste plaats, nu aan Nunspeet, met 17 punten. Bij winst tegen Staphorst zou HZVV uitstekende zaken doen voor het behoud van de plaats in de hoofdklasse. Staphorst zal het HZVV niet gemakkelijk maken omdat de ploeg nog “in“ is voor de derde periodetitel. De Staphorster doelman wist de laatste vijf wedstrijden zijn doel schoon te houden m.a.w. scoren tegen Staphorst zal niet eenvoudig zijn voor HZVV.
Wordt het weer een 0-0 uitslag?

DVS’33 – WHC (WHC - DVS’33 1-2)
Ook DVS’33 lonkt ook naar de derde periodetitel. WHC vecht tegen het degradatie spook. Het duel in Ermelo zal de nodige spanning met zich meebrengen met de uiteindelijke winnaar DVS’33. De problemen stapelen zich dan meer en meer op voor WHC.

HARKEMASE BOYS – NSC (NSC – Harkemase Boys 2-4)
Boven het sportpark De Bosk hangt zaterdag de geest van de degradatie nacompetitie en de rechtstreekse degradatie. Directe degradatie zorgen zijn er voor Harkemase Boys niet maar bij verlies dreigt toch de degradatie nacompetitie. Bij een nederlaag van NSC begint de positie van de Nijkerkers erg vervelend te worden en gaat de degradatie steeds dichterbij komen.
Beide ploegen zullen, om uit de moeilijkheden te willen geraken, moeten winnen. Op de Burcht leek NSC een 2-2 gelijkspel te halen tegen de Friezen. Helaas voor NSC bepaalden Raymond Bolt en Heine Uuldriks in de 87e en 88e minuut de eindstand op 2-4. Het zal er spannen op DE BOSK. Geen goed voetbal maar veel strijd, waarin de thuisclub de meeste kans heeft de drie punten binnen te halen.

NUNSPEET – FLEVO BOYS (Flevo Boys – Nunspeet 4-2)
De wedstrijd Nunspeet – Flevo Boys, een degradatie duel, waarin beide ploegen in eerste instantie strijden voor een plaats in de degradatie nacompetitie.
Flevo Boys met 20 punten, Nunspeet 17 punten en nog een wedstrijd tegoed, zullen tot het gaatje moeten gaan om te overleven in de hoofdklasse. In Emmeloord was de winst voor Flevo Boys. Als die winst er weer komt voor de Boys dan wordt het verschil met Nunspeet zes punten. Blijven de drie punten in Nunspeet dan komt Nunspeet gelijk met de Emmeloorders en met de inhaal wedstrijd (tegen NSC) nog te goed zou de wereld er voor Nunspeet weer wat leuker gaan uitzien. Het belang van de wedstrijd is duidelijk.
De ploeg die de zenuwen het best in bedwang kan houden, heeft de beste kansen op de winst.
Wij houden het op een punten deling.   

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief