VVOG verliest onnodig van Harkemase Boys

5 Mei 2013 / Redactie / Algemeen

VVOG heeft in haar laatste thuiswedstrijd het publiek niet kunnen bieden waar het min of meer op had gehoopt of zeker had verwacht.

De wedstrijd ging na een 1-0 voorsprong bij rust met 1-2 verloren waardoor Harkemase Boys zich definitief veilig speelde.
Nadat VVOG voor het begin van de wedstrijd speaker Henk Verhoef had toegesproken vanwege het feit dat hij na vele jaren als speaker had opgetreden vandaag zijn laatste optreden had en ook de kampioenen bij de jeugd de B1 en C1 junioren had gehuldigd begon VVOG goed aan de wedstrijd.
Trainer Dwight Lodeweges, toekomstig trainer van de kersverse eredivisieclub Cambuur Leeuwarden moest het vandaag stellen zonder een reeks geblesseerde spelers. Dennis van Vuuren, Tim Fechter, Terence ten Brink ,Nick de Wit en Rocco Keizer waren afwezig wegens blessureleed en Sam Doeve moest deze wedstrijd missen wegens een schorsing.
VVOG had binnen een minuut op voorsprong moeten staan. Op links werd Lars Kerver weggestuurd zijn voorzet was op maat maar  Rick Boersma was zo verrast dat hij de kopbal naast het doel deponeerde. Harkemase Boys liet zich ook niet onbetuigd want in dezelfde minuut had ook Harkemase Boys een prachtige kans maar Boersma schoot via Reinier Romkes op de paal..
In de 11e minuut was het toch raak. Jeremy de graaf was zijn tegenstander weer eens de baas en gaf een puntgave voorzet af. Rick Boersma was nu wel doeltreffend en bracht VVOG op 1-0.
Harkemase Boys kreeg nog een goede kans via Bacuna maar Reinier Romkes stond weer zijn mannetje.
In de 38e minuut had Hein Kort de 2-0 op zijn schoen. Hij had af moeten geven op Rick Boersma die er veel beter voor stond maar koos voor eigen kans. Keeper Maikel  Kampjes stond in de weg,
VVOG had de wedstrijd onder controle met goed voetbal maar bracht Harkemase Boys niet de genadeklap toe.
Na de rust begon VVOG met een ongewijzigd team nog wel goed maar gaandeweg werd het initiatief aan Harkemase Boys gelaten. Al na twee minuten  kon Rick Boersma alleen op keeper Kampjes afgaan maar weer was deze de sterkste in deze situatie. Harkemase Boys begon meer aan te dringen maar kreeg weinig kansen . De beste kansen ontstonden uit vrije trappen waarbij alle lange mannen van de boys in het strafschopgebied van VVOG stonden geposteerd.
In de 67e minuut gebeurde waar iedereen bang voor was. VVOG nam geen afstand en ineens stond 1-1 op het scorebord. De net ingevallen Joel Wagenaar kon na een inzet van een van de voorwaartsen van de boys de rebound binnen tikken.
Een paar minuten later kreeg VVOG twee keer op rij een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Jeremy de Graaf zette zich twee keer achter de bal. De eerste keer schoot hij op de late en de tweede redde keeper Kampjes uitstekend.
Jeroen Spoelstra kwam in het veld voor Hein Kort maar het spelbeeld wijzigde niet echt.  In de 78e minuut liet de VVOG defensie zich verrassen door een lange bal op de razendsnelle Bacuna. Hij schudde Karim Tasdan van zich af en schoof de bal onder Reinier Romkes in het doel.
VVOG probeerde in de slotfase nog wel het tij te keren maar het veranderde niets meer in de stand. Harkemase Boys speelde zich hierdoor definitief veilig en voor VVOG gaat de competitie als een nachtkaars uit.  Hetgeen jammer is van een goed seizoen waarin VVOG zich al ruim voor het einde veilig speelde en waarin men de ambitie had om zich een plaats bij de eerste drie te veroveren. Volgende week speelt VVOG haar laatste wedstrijd in en tegen ACV in Assen.
11 Rick Boersma  1-0
67 Joel Wagenaar  1-1
78 Johnsen Bacuna 1-2

Geel: John Martens (VVOG) en Johnsen Bacuna (Harkemase Boys)

Opstelling VVOG:
Reinier Romkes
Lennard van den Brink (89/Laurens Christiaan Brouwer),Martijn Duits,Kerim Tasdan,Niels Nijveld
Rick Boersma, John Martens,Tim Brockhoff
Jeremy de Graaf, Lars Kerver, Hein Kort (73/Jeroen Spoelstra)

Met dank aan Harkemase Boys voor het beschikbaar stellen van deze samenvatting !.

/>

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.