Een VVOG-yel in Burkina Faso

21 Mei 2013 / Redactie / Algemeen

Naast Mariëlle, ben ik (Robin van Uhm, coördinator E-pupillen en voetballer van VVOG 3) ook in een ver land geweest voor ontwikkelingshulp. 

 

Ik was tot afgelopen weekend namelijk op bezoek bij een aantal dorpjes in het land Burkina Faso.

Al jaren is de school waar ik voor werk (’t Atrium, te Amersfoort) één van de sponsoren van stichting A.S.A.P. ( http://www.asap-foundation.org/nl/ ).  Een kleine stichting die ontzettend veel goed werk doet. De school heeft middels de Actiedag van 2011 en 2012 de stichting A.S.A.P. financieel ondersteund. Mijn collega en ik hebben al een jaar of 7 de sponsorloop en het spel ‘schijt je rijk’ op de Actiedag georganiseerd waarmee onze leerlingen heel veel geld bijeen gebracht hebben.

Dankzij onze goede contacten met de stichtingeigenaar, Hervé Millet, zijn we dit jaar uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de dorpjes in Burkina Faso, om de projecten te zien die mede met de steun van ’t Atrium zijn verwezenlijkt. Natuurlijk hebben wij dit voorstel enthousiast ontvangen en zijn we op reis gegaan naar dit ontwikkelingsland. Tijdens ons verblijf hebben wij, als echte sportdocenten, natuurlijk ook wat sportlesjes gegeven aan de kinderen van 7 verschillende scholen. Na afloop van onze lesjes doneerden wij elke school een flinke tas vol met spik- splinternieuw sportmateriaal. Over een maand komt er ook een container naar deze dorpjes die vol zit met meer materialen die wij verzameld hebben. Leuk feitje is dat ook de kinderen uit deze dorpjes binnenkort in echte VVOG-shirtjes zullen lopen, want in de container staan ook twee flinke tassen vol met verouderde maar nog kwalitatief goede voetbalshirtjes van onze club!

Er is één filmpje die ik sowieso met jullie allemaal wil delen, want als deze kinderen straks in echte VVOG-kleding lopen, moeten zij natuurlijk wel weten welke yel ze voor een wedstrijd moeten schreeuwen! Zie hier het resultaat: 

 

Via de link hieronder kunnen jullie meer lezen en zien over onze reis dmv. enkele reisverslagjes en fotoseries.

http://www.t-atrium.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=967&catid=47:laatste-nieuws&Itemid=60


Veel lees- en kijkplezier!

 

Robin van Uhm

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief