Terugblik op geslaagd 7x7 toernooi

17 Juni 2013 / Redactie / Algemeen

Voor de 4e keer vond zaterdag 15 juni het 7x7 toernooi plaats, gevolgd door een heerlijke BBQ en natuurlijk de geweldige slotavond. Voor vele bekend als het 6x6 toernooi, maar na een grondige evaluatie hebben we vorig jaar al besloten om er een 7x7 toernooi van te maken. Dit omdat een half veld toch best groot is om met z'n 6-en te bespelen en om de "oudere" spelers/spelers met een "minder goede" conditie tegemoet te komen! En na de vele complimenten van gisteren bleek het concept van 7 spelers een groot succes te zijn.

Na een belabberde ochtend vol regen hadden we er een zwaar hoofd in dat het een topdag zou worden, maar gelukkig ging vanaf 12.00 uur de zon schijnen afgewisseld met wat bewolking. Om 13.30 uur was het al een gezellige drukte bij VVOG, want rond dit tijdstip moesten alle teams zich aanmelden bij de organisatie en kregen ze hun pouleschema e.d. mee!

Alle senioren elftallen hadden een team op de been gebracht, behalve het 11e. Zij konden helaas niet genoeg mensen op de been krijgen voor dit toernooi. Dat werd gecompenseerd door VVOG 9, zij wisten zelfs twee teams in te schrijven. Naast deze teams deden ook nog mee : VVOG A1, Van alles wat, Vrienden van VVOG, de Jeugdcommissie en Oud-dames VVOG! 

Voor de Oud-dames van VVOG was dit waarschijnlijk al een moeilijk begin want ze zagen dat ze meteen de eerste wedstrijd tegen het 1e elftal moesten spelen. Na de nodige energiedrankjes, broodjes en peptalks was het dan om 14.00 uur eindelijk zover. Het toernooi ging van start met 3 poules van 6 teams. De nr. 1 van de poule en de beste nr. 2 zouden uiteindelijk doorgaan naar de halve finales. De wedstrijden duurde 10 minuten aaneengesloten en de eindtijd was meteen weer de nieuwe begintijd, dus er moest snel doorgewisseld worden. Tijdens de wedstrijden stond er natuurlijk een heerlijk muziekje op zodat de sporters gemotiveerd werden wanneer ze het even niet meer zagen zitten... 
 

Onder leiding van Peter van Uffelen, Jan Huyer, Henk van Gunst, Olaf Stuurman en Jan Beelen verliepen  alle wedstrijden voorspoedig en er was al goed te zien welke teams gingen meedingen voor een halve finaleplaats. Richting het einde van de poulewedstrijden waren de nr. 1 van elke poule al aardig bekend. Van poule 1 was VVOG 1 ongeslagen en ging dus met 15 punten door naar de halve finale. In poule 2 ging VVOG 2 met 10 punten door naar de halve finale. De A1 had in deze poule tevens 10 punten alleen een minder goed doelsaldo. Voor hen bleef het dus tot het einde nog even spannend of ze de beste nr. 2 zouden worden. In poule 3 ging VVOG 3, zoals elke keer bij het 7x7 toernooi, natuurlijk weer naar de halve finale met 13 punten. Na wat rekenwerk van de organisatie kwam het verlossende woord voor de mannen van de A1 eruit. Ze gingen ook door naar de halve finale tegen VVOG 3 en mochten strijden om een finaleplek. Dit hield in dat VVOG 1 tegen VVOG 2 speelde. Het waren 2 zinderende halve finales waarbij het alle kanten op kon gaan. Alleen zag je bij de mannen van VVOG 3 dat ze toch meer energydrank hadden moeten drinken i.p.v. die biertjes. Door een foutje in de verdediging won de A1 en op het veld ernaast was VVOG 1 net een maatje te groot voor VVOG 2.

De finale was dus bekend: VVOG 1 tegen VVOG A1. Het begin van de finale ging gelijk op maar na enkele minuten zag je dat VVOG 1 het heft in handen nam en ja hoor, de eerste goal was daar. Gevolgd door de 2e en een schitterende 3e goal van Lars Kerver. En daar was het eindsignaal, aangegeven door de schitterende spreker Aalt Franken wie overigens live verslag uitbracht van het 7x7 toernooi op Radio Nunspeet! Na de wedstrijd vond meteen de prijsuitreiking plaats bij de organisatie en onder leiding van de trotse Hein Kort kwam VVOG 1 aangelopen. Na een korte samenvatting van Aalt en de lovende maar toch kritische woorden van Hein op zijn team werd de beker uitgereikt en onder het genot van een pilsje werd het feestje gevierd!! Topscoorder van het toernooi werd Marco Landwaard namens het team van de Jeugdcommssie met 3 eigen doelpunten.
 
 

Als laatste wil ik namens de organisatie zeggen dat wij als vereniging trots op onszelf mogen zijn dat we met 18 teams en alle andere mensen eromheen dit voetbalseizoen op deze manier af mogen sluiten in goede harmonie, gezelligheid en sportiviteit!! Dit alles kon natuurlijk niet zonder de hulp van Aalt Franken, de scheidsrechters, Rien van Gilst, het kantinepersoneel en de activiteitencommissie!!
 
Bedankt en tot volgend jaar!!


 
Namens de 7x7 organisatie,

Maarten van Gilst

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief