VVOG selectiespelers- en staf zien het helemaal zitten

24 Juni 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Het seizoen is nauwelijks ten einde of de voorbereidingen zijn al weer begonnen. De nieuwe selectie en staf kwamen vorige week al bij elkaar.

Ze hebben er al weer zin in, zo bleek op die eerste bijeenkomst, én zitten vol met verwachtingen en ambities. De groep met de nieuwe trainers Marco Roelofsen en Jan Okke Koers straalde -met de nodige humor- verbondenheid uit en oogt gretig. Mooi, is dat het grootste gedeelte van de selectie van vorig jaar, met topscorer Jeremy de Graaf en speler van het jaar Tim Brockhof, gebleven is. En aan die vaste kern worden nieuwe waarden en ervaring toegevoegd in de personen van de -als een verloren zoon ontvangen- Thomas Vossebelt, de geslepen Erwin Schouten en dé man met ervaring Richard Haklander. Dat belooft veel.

We hebben de afgelopen seizoenen ook gezien dat onze technische commissie een goed oog heeft voor talentontwikkeling. We zijn erg benieuwd hoe vleugelaanvaller Jos Dijkstra (ASVD), middenvelder/aanvaller Samir Merraki (Lelystad) en middenvelder Jan Jurriën Hop zich gaan ontwikkelen. In ieder geval werden alle nieuwe spelers in de groep goed opgevangen en dat is belangrijk. Justin Kuikhoven is gelukkig weer hersteld van zijn zware blessure en ook Dominique Denzel kan het gas er weer vol op zetten.


En dan hebben we nog de talenten uit de eigen kweekvijver van VVOG, Kevin van der Vlag en Christiaan Hutten die dit seizoen gaan meedraaien in de selectie en wie weet weten ze zich in de loop van het seizoen al te bewijzen.

Kortom, we krijgen de kriebels al weer te pakken zeker als je hoort dat de jongens de lat hoger leggen dan het afgelopen seizoen. De groep en de staf heeft daar de kwaliteiten voor en de indeling in de hoofdklasse C is weliswaar een zware maar is ook een hele interessante. We kunnen eigenlijk niet wachten tot het weer begint!.

 

Datzelfde geldt eigenlijk voor de technische staf die bestaat uit -VVOG man in hart en nieren- Marco Roelofsen als hoofdtrainer, Jan Okke Koers als assistent trainer en Arjen Leichtenberg als keeperstrainer.

Met het hoofdtrainerschap is -zo zegt Marco zelf- een jongensdroom uitgekomen en we kennen Marco goed genoeg als hij zegt dat hij in de lijn van de zeer gewaardeerde Dwight Lodeweges wil doorgaan om opnieuw in het seizoen stappen voorwaarts te gaan maken.

Met Jan Okke Koers haalde VVOG niet alleen een zeer ervaren trainer binnen maar ook een man met een missie én een zeer geduchte aanvaller van DOS Kampen waarmee hij in 1981 niet alleen landskampioen werd maar ook nog het beslissende doelpunt tegen De Treffers uit Groesbeek maakte. VVOG slaat daarmee twee vliegen in één klap want ongetwijfeld kan Okke -zoals hij graag genoemd wil worden- onze aanvallers nog een aantal handigheidjes bij brengen.

In de twee jaar die Arjen Leichtenberg als keeperstrainer actief is, zijn er grote sprongen voorwaarts gemaakt met onder meer de talentontwikkling van de jeugdkeepers via de TimeFlex Keeperschool maar ook in de begeleiding van de geweldige ontwikkeling die keeper Reinier Romkes heeft gemaakt. Tsja, een echte vakman dus en die hebben we bij VVOG graag.

Het begeleidingsteam onder aanvoering van Jan Heldoorn en Eddy de Boer staat ook al te trappelen en is al druk in de weer met het voorbereidingsprogramma.

De eerste training wordt gehouden op zaterdag 20 juli en de eerste oefenwedstrijd tegen VVIJ, thuis op 27 juli.

Een week later, namelijk op 3 augustus volgt de eerste grote uitdaging -uit- tegen IJsselmeervogels en dan moet het elftal klaar zijn om op 10 augustus goed voor de dag te komen op de Veluwade om vervolgens woensdag 14 augustus en zaterdag 17 augustus te schitteren op haar eigen Zuiderzeecup toernooi.

Vervolgens oefenen we op dinsdag 20 augustus tegen voormalig topklasser Genemuiden.

Op zaterdag 24- en 31 augustus staan er wedstrijden voor de districtsbeker gepland waarna -eindelijk- op zaterdag 7 september de nieuwe competitie 2013-2014 kan gaan beginnen. Kom maar op dus met dat nieuwe seizoen.

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief