VVOG in finale tegen Go Ahead Kampen

15 Augustus 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Go Ahead wist in een leuke wedstrijd verrassend te winnen van Huizen en VVOG trok tegen Urk uiteindelijk aan het laatste eind

V.V.O.G. en Go Ahead Kampen spelen finale Zuiderzeecup.

VVOG en Go Ahead Kampen spelen zaterdag om half vier de finale van de Zuiderzeecup.

Voorafgaand aan de finale spelen UrK en Huizen om de derde en vierde plaats.

De eerste wedstrijd op woensdagavond werd gespeeld tussen Huizen en G.A. Kampen.

Alhoewel Huizen voetballend sterker was nam Go Ahead een 1-0 voorsprong door Madih Doufikar.

Dit was tevens de ruststand. De tweede helft was nog geen tien minuten of de stand was al 2-2.

Eerst was het Hicham Ziyech die Go Ahead op 2-0 bracht bij een snelle uitval.

Huizen sloeg terug want bij de eerste de beste aanval stond het al 2-1 door Omar Limon. Een paar minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Hiervoor was verantwoordelijk Iry Etwi.

Huizen was naarmate de tweede helft vorderede veel sterker als Go Ahead Kampen maar veel kansen werden niet gecreeerd. Go Ahead was met name gevaarlijk door snelle uitbraken via de vleugels. Lang leek de wedstrijd in een gelijkspel te einidigen maar Yoshua van Marle dacht hier anders over en schoot Go Ahead Kampen vijf minuten voor tijd naar een 3-2 voorsprong en dus naar de finale.

VVOG kwam in de tweede wedstrijd uit tegen Urk. De mannen van Jan Schulting begonnen heel goed aan de wedstrijd en na 25 minuten stond het al 3-0 door doelpunten van testspeler Menno van Elsas ( een beauty ) , Jan Jurien Hop en Erwin Schouten. VVOG speelde fris van de lever en dwong Urk in de verdediging. Veldspel was goed verzorgd en er kwamen meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden.  Urk vocht zich echter terug in de wedstrijd. En met de rust stond het al weer 3-2 door doelpunten van Kramer en de Boer. Bij beide doelpunten zag de VVOG  verdediging er niet goed uit.

In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Er werd door beide teams volop gewisseld wat het veldspel niet ten goede kwam.  In de tweede helft zakte VVOG ver terug. Zowel Urk als VVOG kregen nog wel kansen maar gescoord werd er niet meer. Door deze overwinning speelt VVOG zaterdag de finale om half vier tegen Go Ahead Kampen.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.