VVOG wint 1e bekerwedstrijd

25 Augustus 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

"We" wonnen gisteren voor de districtsbeker met 1-3 van VVZ'49. Dinsdagavond komt SDVB naar Harderwijk.

Best wel een pittige opgave voor de jongens maar ook voor mij want ik moest mij kwijten van de taken bestuurslid, fotograaf en twitteraar. Voor dat laatste maak ik oprecht mijn excuses. Door het best wel kleine toetsenbordje, het slechte licht maar in belangrijke mate door de "voorkeurinstellingen" plaatste ik bijvoorbeeld "Tim Brockhof krijgt heel" in plaats van "geel", geweldige redding Reinier na fout Latijn, in plaats van Martijn (Duits). ik geef onmiddellijk toe: Eigen schuld, dikke bult, had je maar niet van alles tegelijk moeten doen of het aan iemand anders moeten vragen.

Afijn, de wedstrijd dan. Die begon in het eerste deel gelijkopgaand. De VVZ'ers stroopten de mouwen op, kenden geen vrees en kozen brutaal voor de aanval en met succes want in de 15e minuut lag het leer in het voor ons verkeerde net. Langzamerhand begonnen de onzen op temperatuur te geraken alhoewel er nog veel gesputter uit de motor kwam. Het spel was nogal slordig van aard en dat was aan het humeur van sommige jongens te merken. Er kwamen niet geringe kansen maar vooralsnog gelukte het niet die tussen de palen te laten belanden. Links en rechts om mij heen hoorde ik onverstaanbaar gebrom van kundige supporters maar dat geluid verstomde toen in de 33e minuut onze Lars Kerver, het vizier bij een vrije trap extra scherp instelde en hij de gelijkmaker produceerde. Tot de rust golfde het spel heen en weer zonder dat het enige verandering in de stand teweeg bracht. Thee doet altijd wonderen want in de 2e helft begonnen we pas echt goed op stoom te geraken. Toegegeven oogstrelend is het nog niet maar kan dat ook al in dit stadium van de voorbereiding. Nochtans "stond" het geheel nu beter en vooral het middenveld met hoofdman Thomas Vossebelt vormde de spil naar de aanval. Gek genoeg was het geen aanvaller die de 1-2 scoorde maar onze nieuweling uit Hierden Jan Jurriën Hop. U denkt vanwege zijn lengte nu natuurlijk met het hoofd maar dan heeft u het mis. Na een afgeslagen bal kreeg hij de ingeving om laag in te schieten en dat was succesvol. Ook daarna bleven wij de bovenliggende partij en de krachten bij VVZ'49 begonnen zienderogen af te nemen. Overigens een heel fris en talentvol geheel dat met enkele opvallende spelers als die frêle nummer 12 het nog ver zal kunnen gaan brengen in hun competitie in de eerste klasse. Dan zien we ook dat nieuwe spits Erwin Schouten steeds nadrukkelijker als aanspeelpunt gebruikt gaat worden en hij ook steeds slimmer met z'n tegenstander en met het vervolg van de aanval weet om te gaan. De kroon op dat werk zet hij in eendrachtige samenwerking met die andere nieuweling Menno van Elsas. Na een nauwelijks nog te volgen rush van laatstgenoemde, toont hij zich niet zelfzuchtig en gunt Erwin de eer voor zijn noeste arbeid deze middag. En daarmee was eigenlijk alles gedaan en gezegd en blies de goed fluitende scheids voor het einde.

Dinsdagavond is het vervolg van deze halve competitie voor de districtsbeker en komt SDVB op bezoek. Een tegenstander van formaat en één die ons herinnert aan die zenuwslopende en gelukkig afgelopen beslissingswedstrijd om het hoofdklasseschap. SDVB dat niet verzaakte nadat het telkenmale maar niet lukte weer terug te keren naar de hoofdklasse en het uiteindelijke toch lukte. Complimenten voor die houding. Afgelopen zaterdag verloren de blauwen op eigen veld tegen NSC dat een supersterke indruk maakt. Een uitermate pittig duel wacht onze manschappen dus dinsdagavond en bij deze wensen we ze uiteraard het succes van de afgelopen zaterdag. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

VVZ'49 - VVOG

Foto's van de 1e wedstrijd om de districtsbeker tussen VVZ'49 en VVOG.

Lees bericht

Hulp gevraagd bij Allinq Jeugdtoernooi op 24 augustus

28-03-2024

Op 24 augustus gaan we het Allinq jeugdtoernooi organiseren. Hierbij een oproep om een steentje bij te dragen aan dit toernooi.

Lees bericht

Sponsoren kleden kantinepersoneel mooi aan

26-03-2024

met nieuwe polo's uiteraard voorzien van de sponsorlogo's. 

Lees bericht

Paaseieren zoeken op ons sportpark

24-03-2024

Tweede paasdag, maandag 1 april 2024, gaan we weer paaseieren zoeken op ons mooie sportpark.

Nieuwsoverzicht Archief