Nipte winst tegen SDVB

28 Augustus 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG wist door een nipte winst op SDVB een belangrijke stap te zetten naar de volgende ronde. Zaterdag wacht NSC uit.

Zeer geachte lezers,

Een aantal weken heb ik getracht mij van mijn beste schrijvende kant te laten zien en ik hoop dat u daarvan genoten heeft. Gelukkig heeft zich een kundige nieuwe verslaggever gemeld die mijn taken vanaf gisteren heeft overgenomen. Mijn gestuntel met de Twitterberichten is eveneens ten einde. Die werden gisteren weer foutloos geplaatst door Dennis Schafthuizen en straks weer door Marco Vermaat. Dank voor de positieve berichten en over nu weer naar het verslag van gisteravond.

Met vriendelijke groet,
Willem Lubbersen

Na afgelopen zaterdag al met 1-3 gewonnen te hebben van VVZ’49 wist VVOG vanavond met 3-2 van SDVB te winnen.

Na een wat gezapig begin met nauwelijks uitgespeelde kansen voor beide partijen kwam VVOG uit een van de weinige vloeiende aanvallen in de 23ste minuut op voorsprong. Uit een goede combinatie tussen Erwin Schouten en Rick Boersma wist Tim Brockhoff goed inlopend de score te openen. Drie minuten later werd slecht uitverdedigen van SDVB keurig afgestraft wederom door Tim Brockhoff, die er deze avond veel zin in bleek te hebben. SDVB legde zich niet neer bij de achterstand en wist terug te komen tot 2-1. Martijn Duits liep ongelukkig de bal in eigen doel na weifelend optreden achterin. VVOG probeerde haar lichte veldoverwicht in de eerste helft nog in een goal uit te drukken maar helaas schoot Erwin Schouten kort voor rust na een mooie combinatie tussen Tim Brockhoff en Menno van Elsas over.

Na de rust was Thomas Vossebelt met een blessure in de kleedkamer achtergebleven. Laurens Christiaan Brouwer verving hem als rechter middenvelder waardoor Tim Brockhoff  vanaf links ging spelen. Rick Boersma werd vervangen door Jos Dijkstra die rechts aan de buitenkant ging spelen terwijl Menno van Elsas de positie van Rick Boersma overnam. Deze omzettingen hadden niet het gewenste effect. Barneveld kwam feller uit de kleedkamer en wist in de 69ste minuut gelijk te maken. Daarvoor was een penalty nodig. Een snelle spelhervatting na een herroepen beslissing van de scheidsrechter zorgde voor paniek achterin  waarbij Laurens Christiaan Brouwer binnen het strafschopgebied een (onnodige?) overtreding begin. In het vervolg van de tweede helft zakte VVOG verder weg. Het compacte voetbal dat vorig jaar te zien was, was even helemaal verdwenen. De vervanging van Edwin Schouten door Samir Merraki leidde niet tot meer kansen, wel was hij het die bij een duel in het strafschopgebied van Barneveld zodanig van zijn sokken gelopen werd in de ogen van de scheidsrechter dat daarvoor in de 90ste minuut een penalty werd gegeven. Daar wist de uitblinker van de avond Tim Brockhoff wel raad mee en bekroonde zijn goede optreden met zijn derde goal. Hij bracht VVOG daarmee dicht bij de volgende ronde van de Districtsbeker.

Vanavond werd duidelijk dat er nog voldoende werk aan de winkel is. Aanstaande zaterdag uit tegen NSC een laatste gelegenheid om de punten op de i te zetten. Op 7 september gaat het in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ACV om de echte punten zonder i.

Opstelling VVOG;

Wesley Bies

Lennard van den Brink – Martijn Duits – Kerim Tasdan – Niels Nijveld

Tim Brockhoff – Rick Boersma (45, Jos Dijkstra) – Thomas Vossebelt (45, LC Brouwer)

Menno van Elsas – Erwin Schouten (75, Samir Merraki) – Lars Kerver

Gele kaarten;  -

Rode kaarten; -

VVOG-SDVB

Foto's van de bekerwedstrijd VVOG - SDVB op woensdag 27augustus 2013

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.