VVOG maakt het heel spannend

1 September 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Een 2-1 verlies maar wel door naar de volgende ronde. Dat was kort samengevat een heel spannend middagje voetbal in Nijkerk.

Onze nieuwe verslaggever verslaat de thuiswedstrijden vandaar dat u voor de uitwedstrijden nog met mij opgescheept blijft. En, aangemoedigd door positieve geluiden, en daardoor wellicht wat overmoedig ga ik maar door in dezelfde stijl. Ik neem u graag eerst mee naar het vertrek vanaf de Strokel want dat was misschien de inleiding voor een merkwaardige middag.

Praat u ook wel eens met uw auto ?. Ik niet in ieder geval, degenen die mij kennen, zouden me alleen maar meer meewarig gaan zitten aankijken. Arjan Leichtenberg doet dat wel. In navolging van Ali Babba, spreekt hij de bezwerende woorden "Seat Open u en Seat Sluit u" tegen zijn auto en zowaar het vehicle volgt de bevelen van Arjan foutloos op. Een schok gaat door mij heen als ik me bedenk dat mannen straks meer in 5 minuten tegen hun auto zeggen dan een hele week tegen hun vrouw. Ik voel een lichte rilling over mijn rug lopen; zou dit het begin zijn van een vreemde middag ? maar ik verdring die gedachte maar gauw en we zoeven over de snelweg A28 richting de Stad die 600 jaar is geworden.

Daar worden we gemoedelijk en gastvrij ontvangen door kopmannen als Rijk Muis, Pim Koelewijn en good old "mister NSC" Jan Ziengs uit  het rijke NSC verleden dat vroeger bekend stond als de voetbalclub van de arrebeiders. Daar ontmoeten we ook breed lachend, gebruind en ontspannend ogend, onze vroegere coach Wim Kroes waarmee we nog steeds een goede band onderhouden ook al gingen we ongelukkig uit elkaar (dank daarvoor). En daar gaat het gesprek van de dag niet over de wedstrijd maar over het -nog gelukkig afgelopen- steekincident in de binnenstad van Nijkerk.

De wedstrijd dan. De trainers Jan en Okke hadden een puzzel op te lossen. Immers (niet de speler van Feijenoord, waarover we op dit moment beter niet kunnen spreken) vaste pole-postion speler Thomas Vossebelt en "mister speedy Gonzales" Rick Boersma waren beiden geblesseerd. Hoe dit nu op te lossen tegen een NSC, dat meer dan verrassende dingen had laten zien in voorbije wedstrijden, al was daaar wel de smet van het verlies tegen VVZ'49 afgelopen dinsdag. De oplossing werd gevonden door, de afgelopen dinsdag goede invallende, Jos Dijkstra op rechtsvoor te posteren, Justin Kuikhoven op het middenveld, Menno van Elsas daar net voor met -de steeds sterker acterende- Samier Merraki als spits en Lars Kerver op zijn vertrouwde linkerflank positie. En zo geschiedde en zette de wedstrijd zich in beweging met verkennende golvende bewegingen van de ene naar de andere kant . Ik keek al even op mijn klokje.... de 15e minuut en ik dacht nog, het zal toch niet. Maar het zou wel. Ik hoop niet dat we er een patent op krijgen want: 15e minuut (zie wedstrijd tegen VVZ'49): Voorzet op de poort van de onzen. Bal één keer doorgekopt, nog een keer gekopt en floeps daar lag het leder in ons doel: 1-0 voor de blauw gelen. Ietwat ongemakkelijk vervolgden we de wedstrijd maar zagen nauwelijks acht minuten later Jos Dijkstra vrolijk door de NSC defensie dartelen en ook daar had de keeper het nakijken en kon ik het thuisfront kort maar krachtig Twitteren dat de stand gelijk getrokken was. De NSC'ers waren er op gebrand om met veel inzet en passie de volgende bekerronde te bereiken. Ze zaten er werkelijk bovenop en gaven onze jongens nergens de ruimte en als zij in de aanval waren, waren velen van ons vaak net te laat. En als je maar lang genoeg net iets te laat bent, gaat dat je opbreken. Je komt energie tekort en je gaat je ergeren. En ja hoor, in de 35e minuut kreeg keeper Reinier een kopbal niet voldoende in het vizier en zeilde de bal over hem heen het doel in; 2-1 voor NSC.  En zo zette de wedstrijd zich in de tweede helft ook voort. Steeds vaker net te laat, steeds vermoeider, elkaar in de weg lopen, geen rust meer, leidde tot een aantal ongelooflijke en bijna niet te missen kansen voor NSC.

Ondertussen berichten uit Soest: VVZ'49 staat met 2-0 voor tegen SDVB. Wij staan op doelgemiddelde nog 2 voor op NSC maar als het zo door zou gaan. Zouden we dan toch...... We durfden er niet aan te denken maar er trad hoegenaamd geen verbetering op in ons spel. Justin en Samir werden vervangen door Laurens Brouwer er Erwin Schouten maar vooralsnog zonder positief gevolg. De kansen voor NSC regen zich aan een. Wij stonden langs de kant met de billen dichtgeknepen en zenuwachtig zowel het spel als de berichten uit Soest te volgen. Wat kan een kwartier dan lang duren en pas tegen het einde van het spel kwam er weer wat rust over ons spel en slaakten we een zucht van verlichting toen de goed fluitende scheidsrechter uit Hengelo (gld) voor het einde floot.

En wat bleek ?. Zowel VVOG als NSC hadden hiermee de tweede ronde gehaald. Eind goed al goed, resultaat geldt en ...een slechte generale is een goede..., dat soort geluiden hoorde je allemaal. De moegestreden mannen, ontevreden over hun spel waren ondertussen al druk bezig met hoe dat allemaal toch kon en wat er dan anders moet. En dat is goed, want uiteindelijk moeten zij het "als team" het doen. Heel wat nadenkstof dus op weg naar die eerste en gelijk spannende topper tegen ACV op zaterdag 7 september. Ik zie u dan graag weer om onze jongens aan te moedigen.

Terug nu naar de studio in Harderwijk.

 

NSC -VVOG

Foto's van de wedstrijd voor de districtsbeker op zaterdag 31 augustus tegen NSC

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief