Voorbeschouwing VVOG-ACV

5 September 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

De competitie staat weer op punt van beginnen. Zaterdag de eerste topper VVOG-ACV. Lees de vertrouwde voorbeschouwing

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C SEIZOEN 2013 - 2014                                   

VVOG is evenals vorig seizoen ingedeeld in de HOOFDKLASSE C.Een hoofdklasse C die nogal gewijzigd is ten opzichte van het seizoen 2012-2013.Uit de competitie samenstelling van de hoofdklasse C, seizoen 2012-2013, zijn dit seizoen niet meer opgenomen:

ONS Boso Sneek – gepromoveerd naar de topklasse,HZVV, NSC en Nunspeet – gedegradeerd naar de eerste klasse .Sparta Nijkerk en DVS’33 Ermelo – naar de hoofdklasse A

De plaatsen worden ingenomen door:
AZSV – kampioen eerste klasse D, gepromoveerd naar de hoofdklasse. Drachtster Boys – kampioen eerste klasse E, gepromoveerd naar de hoofdklasse. GO Ahead Kampen – periode kampioen eerste klasse D, winnaar nacompetitie, gepromoveerd naar de hoofdklasse SC Genemuiden en DETO Twenterand, gedegradeerd uit de topklasse. CSV Apeldoorn overgekomen uit de hoofdklasse A. Na drie seizoenen topklasse heeft de hoofdklasse C inmiddels zes ex-topklassers in de gelederen.CSV Apeldoorn, Flevo Boys, SVZW,  Harkemase Boys, SC Genemuiden, DETO Twenterand.

Samenstelling hoofdklasse C

ACV                                      GO Ahead Kampen

AZSV                                    Harkemase Boys

Berkum                                  SC Genemuiden

CSV Apeldoorn                     Staphorst

DETO Twenterand                SVZW

Drachtster Boys                     VVOG

Flevo Boys                             WHC

De clubs uit de hoofdklasse C hebben weer stevig meegedaan aan de spelershandel in het amateurvoetbal.De clubs trokken met zijn allen 84 nieuwe spelers aan, er vertrokken 88 spelers naar andere clubs en 7 spelers stopten met voetballen of gingen in een lager elftal spelen.(bron VOZ).

Een prognose maken t.a.v. de eindstand is koffiedik kijken van de bovenste plank.Met de zes eerder genoemde ex topklassers en het vorig seizoen de hoog genoteerde clubs uit de hoofdklasse C zoals:
ACV, miste op een haar na de promotie naar de topklasse.Staphorst, 2e plaats en een periodetitel.Berkum, één van de beter voetballende ploegen en een 5e plaats,met daarbij WHC en de gepromoveerde clubs uit de eerste klasse, Drachtster Boys, AZSV en Go Ahead Kampen en uiteraard ook VVOG kunnen we gerust vaststellen dat de hoofdklasse C de sterkste hoofdklasse is van de laatste jaren.Alle clubs hebben zich terdege voorbereid op het nieuwe seizoen. Naast de oefenwedstrijden werd er ook een begin gemaakt aan de districts bekercompetitie.En daar vielen de eerste verrassingen al te noteren. ACV, WHC en GO Ahead Kampen werden al uitgeschakeld.

De prognoses voor het nieuwe seizoen zijn ongetwijfeld weer gemaakt.Wie wordt de kampioen, wie pakt de periode titels en over de laatste vier onderste plaatsen zwijgen we, vooral in eigen kring, in alle talen.We rekenen op een mooie competitie, waarin VVOG gaat voor een plaats in het linker rijtje.VVOG scoorde vorig seizoen 47 doelpunten.Hiervan werden 34 doelpunten gescoord door spelers die dit seizoen geen deel meer uitmaken van de selectie. Jeremy de Graaf 16, Rocco Keizer 6, Dada Bugera 5, Sam Doeve 4 en Dennis van Vuuren 3.De overige doelpunten kwamen op naam van Lars Kerver 6, Rick Boersma 3 en Lennard van den Brink 3.M.a.w. VVOG is op zoek naar doelpuntenmakers.

VOORBESCHOUWING HOOFDKLASSE C 07 SEPTEMBER 2013

 De eerste wedstrijden van de competitie 2013 – 2014 gaan a.s. zaterdag van start.Alle ploegen hebben hun voorbereiding naar de competitie afgesloten en vanaf nu gaat het spel om de prijzen beginnen. We hebben er naar uitgekeken.Iedereen is natuurlijk nieuwsgierig naar de prestaties van de eigen club en hoopt uiteraard dat  hun favoriete club met een positief resultaat de eerste competitiedag afsluit.

PROGRAMMA .

VVOG - ACV
Twee tegenstanders die elkaar al jaren kennen.Vorig seizoen was de uitslag in Harderwijk op De Strokel 0-0 en in Assen op het sportpark Het Stadsbroek 1-1.ACV zag een aantal spelers vertrekken en vulde de selectie aan met niet de minste spelers, Abel Allaoui (Groninger Boys), Erwin Buurmeijer (WKE), Richard Mulder (Achilles 1894), Jelle Wagenaar, Robby Holder, Danny Menting (allen SC Veendam),Patrick Goedhart, ( ONS BOSO Sneek). ACV miste vorig seizoen na een verloren beslissingswedstrijd tegen Spakenburg (1-2 in de verlenging) de promotie naar de topklasse. ACV heeft geroken aan de promotie en gaat dit seizoen opnieuw voor de promotie, naar de topklasse.(dus kampioenschap). Met het nieuwe trainers duo Jan Schulting en Jan Okko Koers en een enigszins gewijzigde selectie start VVOG het seizoen 2013-2014.Vertrokken spelers: Dennis van Vuuren en Dada Bugera naar ASV Dronten. Terence ten Brink, Rocco Keizer, Hein Kort, John Martens naar FC Horst.Sam Doeve naar Huizen en Faroek Djemili, was al eerder in het seizoen gestopt.Het late vertrek van Jeremy de Graaf was een fikse tegenvaller voor VVOG.Nieuw in de selectie: Jos Dijkstra (ASV Dronten), Richard Haklander (SDC Putten), Jan Juriën Hop (Hierden), Samir Merraki (Lelystad’67) Erwin Schouten (Nunspeet)      Thomas Vossebelt ( Sparta N), Douwe Dijkstra (Frisia 1883 Leeuwarden) Menno van Elsas (SC Veendam ).VVOG en ACV hopen beiden op een voortvarende competitie start.Beide ploegen zijn er klaar voor.

AZSV – WHC
Het weer “gerenoveerde” WHC gaat op bezoek bij de debuterende hoofdklasser AZSV.WHC, uitgeschakeld voor de Districtsbeker – Oost gaat een moeilijke middag tegemoet.AZSV, wel geplaatst voor de volgende ronde, in die zelfde beker competitie, zou best voor een verrassing kunnen zorgen en de eerste drie punten, als hoofdklasser gaan scoren.

BERKUM – CSV APELDOORN
CSV Apeldoorn, wist zich vorig seizoen, ternauwernood te handhaven in de hoofdklasse A.Via de nacompetitie wist de ploeg, met overwinningen op Eemdijk en VVGZ, hoofdklasser te blijven. Terug in de hoofdklasse C gaat CSV Apeldoorn dit seizoen voor een veel betere plaats op de ranglijst.Omdat Berkum de ambitie heeft hoge ogen te gaan gooien deze competitie, kan dat in Zwolle een “lekkere” pot voetbal gaan opleveren.Een punten verdeling lijkt er aan te komen.

FLEVO BOYS – STAPHORST
Flevo Boys, ontsnapte vorig seizoen, evenals CSV Apeldoorn, via de nacompetitie met overwinningen op DOS’37 en d ‘Olde Veste, aan degradatie.Met een aantal nieuwe spelers in de selectie, (goed ingekocht) is de verwachting in Emmeloord dat de ploeg beter zal gaan presteren dan in het vorig seizoen. De praktijk zal het gaan uitwijzen.Staphorst raakte enkele belangrijke spelers kwijt, maar hoopt met de nieuwe aanvulling van de selectie, toch weer een belangrijke rol te gaan spelen.Vorig seizoen was de uitslag 0-1. Flevo Boys gaat zich revancheren.

HARKEMASE BOYS – DETO Twenterand.
Twee ploegen, oud topklassers, zullen ongetwijfeld de ambitie hebben terug te keren naar die topklasse.Bij Harkemase Boys wordt gerekend op een betere start van de competitie dan die van het vorig seizoen.(Na 7 wedstrijden 3 punten en drager rode lantaarn). Of de ervaring, opgedaan het afgelopen seizoen in de topklasse, bij DETO merkbaar zal zijn, moet nog maar worden afgewacht.Een punten verdeling lijkt een redelijke prognose.

SC GENEMUIDEN – GO AHEAD KAMPEN.
De derby SC Genemuiden – GO Ahead Kampen, een strijd tussen het gedegradeerde SC Genemuiden uit de topklasse en het gepromoveerde GO Ahead Kampen uit de eerste klasse kan op een grote publieke belangstelling rekenen.SC Genemuiden, met topklasse ervaring en zondermeer één van de kampioenskandidaten, zal als overwinnaar van het eigen kunstgrasveld stappen.

SVZW – DRACHTSTER BOYS
Het weer gepromoveerde Drachtster Boys gaat na een kansloze missie op sportpark Het Lage Veld in Wierden, puntloos terug naar Drachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief