Benauwd gelijkspel voor VVOG

8 September 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

VVOG was ondanks het nummerieke overwicht tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen een sterk spelend ACV.

Na een aftastend begin waarin door beide teams weinig doelrijpe kansen werden gecreëerd nam de wedstrijd na een minuut of twintig een volstrekt andere wending toen de veelfluitende scheidsrechter Bakker plots rood gaf aan Haaye Feenstra van ACV (natrappen?) na een duel met Lennard van den Brink. VVOG bleek in het vervolg van de wedstrijd veel meer moeite met de “ man meer”  situatie te hebben dan ACV met eentje minder. Het publiek ging er eens goed voor zitten en verwachtte een VVOG dat erop en erover zou gaan, maar kwam bedrogen uit. ACV kwam er steeds via de sterk spelende Robin Mulder en de snelle en fysiek sterke spits Robby Holder gevaarlijk uit. Dat leidde tot een vrije kopkans en een lobje buiten bereik van Reinier Romkes net naast. VVOG stelde daar weinig tegenover. Het was de overal aanwezige Robin Mulder die bij een hoge bal de situatie het beste inschatte en Romkes in de 39ste minuut kansloos liet en de niet eens onverdiende  0-1 liet aantekenen. VVOG trachtte voor rust het tij nog te keren maar verder dan een kans voor Rick Boersma na een combinatie met Schouten kwam men niet.

VVOG kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en trachtte wat meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Daarvoor kwam in de 55ste minuut ook Samir Merraki in het veld voor de onzichtbare Thomas Vossebelt. VVOG voetbalde naar behoren tot aan de 16 meter, het creëren van echte doelrijpe kansen zat er vanmiddag echter niet in. ACV verdedigde sterk en kwam er soms ook heel gevaarlijk uit met hun snelle voorwaartsen waar de verdediging van VVOG de grootste moeite mee had.

Door de aanvallende wissel Jos Dijkstra voor Jan Jurriën Hop werd getracht de man meer situatie beter te benutten. De druk op de goal van ACV werd groter en in de 75ste minuut wist Lennard van den Brink uit een corner van Samir Merraki de stand in evenwicht te brengen. VVOG drukte wel, maar niet door. Menno van Elsas zorgde met individuele acties regelmatig voor gevaar vanaf de linkervleugel maar zijn voorzetten waren steeds een prooi voor de lange verdedigers van ACV. Het laatste woord was aan het tiental uit Assen. Een vrije trap werd rakelings over geschoten en in de laatste minuut was er nog een levensgrote kans die net over het doel gelobd werd.

Als het algemeen gevoelen onder de toeschouwers is, dat men blij is met 1 punt na een wedstrijd waarin 70 minuten met een “ man meer” gevoetbald is, zegt dat veel over de sterkte van tegenstander ACV. VVOG trof vandaag een uitstekend voetballend elftal, dat zich vermoedelijk dit seizoen bij de titelkandidaten zal voetballen.

Opstelling VVOG;

Reinier Romkes

Lennard van den Brink – Martijn Duits – Jan Jurriën Hop (71, Jos Dijkstra)  – Niels Nijveld

Tim Brockhoff – Rick Boersma– Thomas Vossebelt (55, Samir Merraki)

Menno van Elsas – Erwin Schouten– Lars Kerver

Gele kaarten;  Tim Brockhoff, Lennard van den Brink, Samir Merraki

Rode kaarten; -

Uitslag VVOG - ACV 1-1

Doelpunt VVOG; Lennard van den Brink (75ste minuut)

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou!

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.