Voorbeschouwing Hoofdklasse C 21 september 2013

19 September 2013 / Redactie / Nieuws van het eerste

Eerst even een terugblik op afgelopen speelronde en dan kijken we vooruit naar aanstaande zaterdag.

SC Genemuiden, Flevo Boys en Harkemase Boys zijn de ploegen, met de volle buit uit de twee gespeelde wedstrijden. Drachtster Boys en Staphorst zijn de ploegen die nog geen enkel punt wisten te scoren.

VVOG speelde in Kampen tegen Go Ahead een goede eerst helft. Na de verkregen 0-1 voorsprong vergat de ploeg door te stoten en Go Ahead Kampen op een grotere achterstand te zetten. De Kampenaren, die kort voor de pauze de gelijkmaker scoorden, lieten in de tweede periode zien, hoe je met strijd en inzet een wedstrijd kan laten kantelen en in winst weet om te zetten. Die inzet en strijd ontbrak merkwaardig genoeg bij VVOG in de tweede 45 minuten. De ingebrachte wissels konden hier niets aan veranderen en het geschuif met spelers naar andere posities bracht VVOG ook niet verder. VVOG zoekt nog naar automatisme met vaste patronen. Een onnodige nederlaag.

SC Genemuiden, de ploeg die in de eerste wedstrijd Go Ahead Kampen nog al gemakkelijk terugwees (4-0), had in Friesland, in en een aantrekkelijk duel, de grootste moeite om Drachtster Boys onder de duim te houden. Genemuiden kwam al snel op voorsprong (10e minuut) maar vergiste zich daarna in het fysiek sterke optreden met een surplus aan kracht en inzet van Drachtster Boys. Vooral bij de vele corners van Drachtster Boys wist de Genemuiden achterhoede nauwelijks raad met de grote kopkracht van de Friezen. Genemuiden speelde ruim 50 minuten met twee man meer ( rood na tweemaal geel van Aziz Geyik en Regillio Holder van Drachtster Boys), maar kon die meerderheid pas in de 90e minuut omzetten in een tweede doelpunt 2-0.

Flevo Boys verliet Wezep, na een enerverende wedstrijd, met een nauwelijks verdiende 4-3 overwinning op WHC. De eerste helft speelde zich grotendeels af op de speelhelft van WHC en na 36 minuten stond Flevo Boys op een veilig lijkende 1-3 voorsprong. WHC gaf zich niet gewonnen en wist kort voor het rustsignaal de stand op 2-3 te brengen. WHC voelde na de pauze goed aan, dat er wat te halen was op Flevo Boys, dat slordig en moeizaam aan de tweede helft begon. Gevolg: WHC kwam op gelijke voet 3-3. In de spannende laatste 15 minuten met kansen over en was het geluk aan Flevo Boys zijde.  Door een fout in de WHC verdediging wist Flevo Boys de vierde treffer te scoren en toch nog met de niet verdiende drie punten huiswaarts te keren, waar een gelijkspel de verhouding beter had weergegeven.

Harkemase Boys behaalde zijn tweede overwinning door in Staphorst de thuisclub met 2-0 te verslaan. De ruststand was nog 0-0. Na de pauze was Harkemase Boys heer en meester en liep mede door een eigen doelpunt van Staphorst uit, naar een verdiende 2-0 overwinning. Staphorst wacht nog op de eerste punt(en).

CSV Apeldoorn had een gemakkelijke prooi aan AZSV. Het geroutineerde CSV Apeldoorn was te sterk voor debutant AZSV, dat zo voetballend, nog duidelijk te kort komt voor het hoofdklasse niveau, 3-1.

ACV – Berkum, een tegenvallende topper, eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. Een tegenvaller voor Berkum, dat redelijk optimistisch naar Assen was afgereisd. ACV was in de eerste helft de betere ploeg met de beste kansen. ACV viel in de tweede helft sterk terug, maar Berkum was niet in staat hiervan te profiteren. ACV verdedigde massaal, de voor de pauze verkregen 1-0 voorsprong. Berkum wacht na twee wedstrijden nog op de eerste eigen treffer.

De boeiende derby DETO Twenterand – SVZW eindigde verrassend in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. SVZW, favoriet voor de titel, beschikt over een kwalitatief sterke selectie, met deze zomer, een aantal gehaalde spelers bij andere topklassers en het betaalde voetbal. SVZW was sterker had het meeste balbezit, kreeg ook de beste kansen maar DETO, met een geweldige wedstrijd mentaliteit wist als team overeind te blijven. Ook in de tweede helft een zelfde beeld, met de beste kansen voor SVZW. Paal en lat kwamen DETO te hulp. In de 69e minuut kwam vrouwe Fortuna, DETO nog een handje helpen. Tegen de verhouding in scoorde DETO de 1-0. De ploeg van trainer Michel van Oostrum behaalde, met wat geluk, zijn eerste overwinning.

De teamprestatie van DETO was hartverwarmend.

Speelronde 3 ( 1e periode)

VVOG – Drachtster Boys

Drachtster Boys debuteerde op het hoogste niveau in het seizoen 89/90 (toen nog eerste klas). Seizoen 96/97 werd de hoofdklasse ingevoerd en ook Drachtster Boys verhuisde mee naar de hoofdklasse. Seizoen 01/02 eindigde Drachtster Boys op de 12e plaats in de hoofdklasse C en speelde dien ten gevolge nacompetitie om hoofdklasser te blijven. Zaterdag 1 juni 2002 werd op het terrein van WHC de P/D wedstrijd tegen Lunteren met 2-1 gewonnen en bleef Drachtster Boys hoofdklasser. Seizoen 02/03 ging het echter mis.19 april 2003 degradeerde Drachtster Boys, na 14 jaar, uit de hoogste klasse. De ploeg was op de laatste plaats geëindigd in de hoofdklasse C. Seizoen 04/05 behaalde Drachtster Boys op 7 mei 2005 het kampioenschap van de eerste klasse E en keerde terug in de hoofdklasse. Helaas voor de Boys eindigde de ploeg in het seizoen daarna, 05/06, weer op de laatste plaats in de hoofdklasse C en degradeerde 6 mei 2006 naar de eerste klasse. Seizoen 07/08 behaalde Drachtster Boys het klasseperiodekampioenschap van de eerste klasse E.

De P/D wedstrijd voor een plaats in de hoofdklasse werd door Drachtster Boys op 23 mei 2008, op het terrein van Flevo Boys met 1-2 van Ter Leede verloren. Geen promotie. Seizoen 09/10 promoveerde Drachtster Boys via een 4e plaats in de eerste klasse E naar de hoofdklasse. (versterkte promotie i.v.m. formeren van de nieuwe topklasse). Seizoen 11/12 degradeerde de ploeg op 21 april 2012 naar de eerste klasse. Seizoen 12/13, vorig seizoen, promoveerde Drachtster Boys weer naar de hoofdklasse na het behalen van het kampioenschap van de eerste klasse E.

DRACHTSTER BOYS verloor de eerste twee duels. Tegen SVZW in Wierden verloor de ploeg na een 3-0 achterstand maar net met 3-2 van het sterke SVZW. Vorige week moest SC Genemuiden tot het uiterste gaan in Friesland, tegen Drachtster Boys, dat gedurende 50 minuten met slechts met negen man speelde (twee spelers 2x geel dus rood). De 0-1 verkregen voorsprong van SC Genemuiden na 10 minuten, kon pas in de 90e minuut worden verdubbeld. Ondanks de nederlaag, een prima prestatie van Drachtster Boys.

VVOG moest na de 1-1 tegen ACV het hoofd buigen voor Go Ahead Kampen. De eerste helft in Kampen was uitstekend maar de inzet in tweede helft was ver onder de maat. Het veel fellere Go Ahead Kampen gaf VVOG een lesje in strijd en inzet waardoor de nederlaag van VVOG kon worden bijgeschreven als eigen schuld. VVOG kan er op rekenen dat Drachtster Boys met de wedstrijd tegen SC Genemuiden nog in herinnering, met veel inzet en strijd VVOG tegemoet zal treden. Het is dus duidelijk wat er van de ploeg van Jan Schulting, mag worden verwacht. We zijn benieuwd. De supporters verwachten een ander VVOG dan vorige week tegen Go Ahead Kampen.

ACV – CSV Apeldoorn

ACV en CSV Apeldoorn gaan er in Assen een spannende wedstrijd van maken. Weinig krachtverschil en de kans op een remise lijkt groot.

Berkum – GO Ahead Kampen

De competitie start van Berkum valt enigszins tegen. De ploeg heeft zelfs na twee wedstrijden nog geen doelpunt gescoord. GO Ahead Kampen heeft j.l. zaterdag een lekkere overwinning behaald op VVOG. En dat geeft vertrouwen. Of dat voldoende is om bij Berkum winst te halen lijkt te optimistisch. Een gelijkspel zou best kunnen.

Flevo Boys – AZSV

Flevo Boys, medekoploper gaat zijn derde overwinning behalen ten koste van AZSV. Te zware kost voor AZSV.

Harkemase Boys – WHC

Harkemase Boys gaat goed. Wat een verschil met de start van het vorig seizoen. Voor WHC lijkt er niet veel te halen op sportpark De Bosk. Geen punt(en) voor WHC.

SC Genemuiden – DETO Twenterand

Een topper in Genemuiden. Vorig seizoen, toen nog in de topklasse, was SC Genemuiden in beide wedstrijden DETO de baas. In Genemuiden werd het 5-1 en in Vriezenveen was de uitslag 2-3. Ondanks de uitstekende prestatie van DETO, vorige week tegen SVZW, 1-0 winst, lijkt DETO niet in staat weer te gaan stunten en SC Genemuiden van de overwinning af te houden. De punten blijven in Genemuiden.   

SVZW – Staphorst

Staphorst verrast tot nu toe in negatieve zin. De teller staat na twee wedstrijden nog steeds op nul punten. Tegen het sterke SVZW blijft de “0 “ gehandhaafd.

Lees bericht

Op 23 maart staat het Business Event 'Golf Meets Voetbal' op de agenda.

18-03-2024

Een mooie samenwerking tussen Soli Clean B.V.Dorhout Mees en VVOG Harderwijk.

Lees bericht

Word jij ballenjongen/-meisje bij een thuiswedstrijd van Ajax?

18-03-2024

We hebben een toffe kans voor jou! 

Lees bericht

Voor de leden van VVOG Harderwijk, met korting naar de wedstrijd Nederland - Schotland vrijdag 22 maart.

17-03-2024

Wat mooi, dankzij een lid van VVOG Harderwijk kun je met korting naar deze wedstrijd.

Nieuwsoverzicht Archief